Ahoj holky,minulý měsíc jsem podstoupila laparoskopii,kde mi odstranili nějáké "namotané" tkáně a srůsty ve vejcovodech. Lékař mi při kontrole řekl,že se většinou do 3 měsíců po zákroku otěhotní a kdyby ne,že se pak zahájí další postupy s léky atd. Máte některá zkušenost,že se ani po laparoskopii nezadařilo?
@efijil my se snažíme něco málo přes 2 roky. Před rokem mi zjistili vysoký prolaktin,takže poslední rok jsem každý měsíc chodila na odběry a snad teprve v září kdy se mi to srovnalo do normální hodnoty, odstraňovali mi polyp z dělohy a stále nic. Takže v prosinci jsem byla na laparoskopii kvůli podezření na endometriózu,neprůchodnost vejcovodů atd. No tak jsem zvědavá a popravdě od toho ani už moc nečekám. Taky ti držím palce 🙂. Jak dlouho se vy snažíte o druhé?
@kolzd ahoj ja tez pred rokem byla na laparu...muzu rici ze poprve v zivote mi krasne chodila ms a ovulaci jsem krasne citila kazdy mesic...Me dal doktor tak 5 mesicu aby se zadarilo...Po peti mesicich jsem sla na kontrolu ze nic..Navrhl mi inseminaci jestli nechceme zkusit ale chtela jsem tomu jeste dat cas..Zacala jsem pit Fertipronu a brala drnek a koupila i conceive gel....a vlastne uz minuly rok skoro rok od laparky se zadarilo...nechtela jsem tlacit na pilu a nechala tomu volny prubeh a prislo to samo...doplnky jsem brala tri mesice a bylo to🙂 Drzim ti taky palecky a mas od laparky zatim jen chvilicku dej tomu nejaky cas 🙂
@kolzd My se snažíme 3 roky a kousek. Bohužel na té imunologii mi vyšly protilátky proti zona pellucida (obal vajíčka) a vyšší AMH. Léčím se ještě se štítnou žlázou, ale to už asi nějakých 15 let.
Zítra jdu teprve na konzultaci do CARu, takže snad budu moudřejší. Drž se! A pevné nervy!
Ano, mám. Byla jsem na laparo 31. května a zatím nic. V září jsem ale vysomrovala - a to doslova - doporučení na reprodukční imunologii a zítra jdu konzultovat naše výsledky. A to mám už jedno děcko a lékař mi tvrdil, že imunologie nemůže nic prokázat, když už jsem těhotná byla (to je ale spíš taková perlička :D ) Takže tak... Asi jsem Tě nepotěšila... Ale napsat Ti musím, že jsem na ty 3 měsíce spoléhala a pak nic :( Jak dlouho se snažíte? A máš ještě nějaký "další" problém? Hodně štěstí, L.