Kam do nemocnice na operaci s cystou - nadstandard

kajsknxi
9. lis 2018

Ahoj, potřebuji poradit.
Mám dvě cysty, jednu bartoliniho a druhou v břiše asi na vaječníku.
Pokud by byla nutná operace, jako že prý ano, tak jakou nemocnici si vybrat ?
Potřebuji nadstandard. Za rozumnou cenu :( Nepotřebuji televizi, sociální zařízení na pokoji, ale potřebuju být prostě sama.
A ještě jeden dotaz, myslíte, že se lékař může splést v diagnoze a místo cysty mít něco jiného, horšího ?
Své lékařce věřím, je úžasná, ale já mám prostě stavy, kdy mám hrozný strach, že ta boule ve mě je prostě rakovina :(
Děkuju všem za rekace 🙂

klea81
10. lis 2018

@kajsknxi jistotu budeš mít po operaci, kdy udělají histologicke vyšetření útvaru. Cysta je určitě pravděpodobnější 😉

lachtanice86
10. lis 2018

@kajsknxi rakovinu ti potvrdí nebo vyvráti po operaci. Nejspíš to odešlou na vyšetření. A já měla cysty a velké. Kolem 10cm. Diagnóza mi byla potvrzena po laparoskopicke operaci

kajsknxi
autor
10. lis 2018

Moc díky, já jsem se doktorky ptala, jestli by to mohlo být něco jinýho než cysta, vykulila na mě oči a povídá, že určitě ne, že kdyby měla sebemenší podezření, tak, že bych už v nemocnici byla. Tohle je prý jasná cysta. Jenže můj mozek to přebírá jinak :(

mona91
10. lis 2018

@kajsknxi ta bartolinka je více méně jasná tam se rakovinotvornej buňky nemnozi to by jsi se musela léčit s jinou rakovinou. U vaječníku se to potvrdí na 100% až po operaci. Ale byla bych v klidu. Záleží v jakem městě hledas místo pro operaci .

kajsknxi
autor
10. lis 2018

@mona91 Já mám právě hrozný strach :( před 2 lety jsem málem zemřela při porodu, přišla o dělohu a od tý doby mám panický stavy úzkosti, že umřu. Doktorce určitě věřím, že kdyby měla sebemenší podezření, šla bych hned, je opravdu skvělá. A spousta žen má cystu a co vím, tak to doktoři ani moc neřeší. Ale můj mozek mi prostě říká něco jinýho :(

mona91
10. lis 2018

@kajsknxi to je normalni stav po nějaké traumaticke situaci. Pokud by to pak začalo zasahovalo i do běžného života (i když zdravotní stav je úplně bez problému) ten strach ze smrti je dobře vyhledat psychologa. Ta pravděpodobnost ze to bude něco jiného než cysta je minimální ale jistota je opravdu až při histologii. Ona si je možná jista z toho důvodu ze nádory na ovariich jsou hormonalne závisle stejně jako u prsou a když je to stále stejně a neměnné tak ta šance ze je to cysta je 99,9%. Jen pozor kdyby praskla muže to bolet jako prase ze to složené člověka na pohotovost tak jen aby jsi o tom věděla a když by tak to hlásit ze mas cystu. Není to život ohrožující stav ale je to fakt nepříjemný. A na ten zákrok by ses chystala do Prahy?

kajsknxi
autor
10. lis 2018

Jdu k psychiatrovi koncem měsíce, ale už hledám někoho, kdo by mě vzal akutně během příštího týdne. Opravdu to nezvládám. Zase si i říkám, že kdyby tam probíhalo nějaké rakovinné bujení, tak by hůř vyšla i cytologie, ne ? U mě je ještě jeden problém. Že mám hodně často výtoky, pochvu jako žena hodně po přechodu nebo diabetička, takže jedu v pondělí na krev na cukr a hormony. Pochva je prý jako papír, pokud do ní doktor řízne, tak to nezašije a bude se to dal trhat :( Takže beru bobule, mastičku. Cystu mi na UTZ ukazovala, byla krásně kulatá a když do ní píchla, hýbala se, nebo jak to nazvat. Na operaci Praha, Beroun, Hořovice .... právě kvůli mým psychickým problémům potřebuju být sama. Ale nemůžu si dovolit dát za nadstandard 2000 za noc :(

mona91
10. lis 2018

@kajsknxi to naprosto chápu. Je dobře ze ty psychické věci jdeš řešit s odborníkem. Kdyby nastali nenadálé zhoršené stavy jsou v některých nemocnicích psychiatři ve službě takže mohou poskytnout pomoc kdykoli v rámci pohotovosti. Cenu nadstandartu respektive oficiálně je to jen jednoluzkovy pokoj taky chápu to se ovšem pohybuje často kolem 1000-1500 za noc. Co si moc ženy chválí a moje máma tam byla taky na zákroku je gynda na Homolce je to malé a jsou tam moc příjemní. Určitě nechod do Krce a na Bulovku. U Apolinare na gynekologii lékaři vi co dělají jen si často stěžují na přístup (to nedovedu poradně posoudit sama jsem sestra tak se na to koukám jinak). Bylo by dobře si to třeba obvolat a zeptat se na ty zákroky s jak dlouhou hospitalizaci je dělají a na ty jednoluzaky s těmi je většinou největší problém. V UVN je malá Gynda a často plna v motole je větší ale nevím jak je to s pokojema. Ale ta Homolka stojí za zkoušku bych rekla

mona91
10. lis 2018

@kajsknxi a jestli mas za sebou i cytologii s negativním výsledkem a takhle se to chova na ultrazvuku tak to je cysta to se už nedivim ze si js doktorka jista 🙂

kajsknxi
autor
10. lis 2018

Ježiš, tak to moc děkuju za uklidnění. Je mi líp, fakt tu bulím jako blbá 🙂 Opravdu se ten oválek jakoby rozdělil na dva. Ale je fakt, že dokud nebudu znát všechny výsledky, úplně klidná nebudu a věřím tomu, že můj mozek si najde zase něco jinýho. Zvažuju právě Apolináře. Před 12 lety se mi tam narodila dcera a byla jsem tam moc spokojená. A jednolůžak za 500 na noc. Sociální zařízení na chodbě, televize není, což mi teda fakt nevadí. Určitě ne Motol. Tam se to stalo :(
Mám prostě blok, sestřičky a doktoři až na jednu slepici doktorku, která mi dost nevybíravě, vzhledem k mému stavu oznámila veškeré informace a pak běžela se synem na dětský na nějaký vyšetření se všichni chovali úžasně, jak na Jipu tak pak na šestinedělí. Ale já tam jen vlezu a nemůžu dýchat :(
Sama jsem ošetřovatelka, takže tak nějak se snažím neotravovat a s každým vyjít.
Moc děkuju 🙂

mona91
10. lis 2018

@kajsknxi tak jestli jsi aspoň trochu z oboru šla bych k apolinari. Já tam budu rodit a chodila jsem tam na stáž i do CARu a maj tam super klinickou psycholozku která muže přijít i za tebou na oddeleni je přímo na baráku chodila jsem k ni v rámci snažení a fakt je báječná. Těm lékařům tam věřím prošla jsem v rámci stáži všechny nemocnice v Praze napříč všech oddeleni a toho je jedna z malá kde si získali důvěru. Když to člověk vidí z druhé strany tak mi je pak úplně jedno ze se nějaká sestra blbě vyspí nebo má problémy a je protivna jsme lidi ne roboti....

kajsknxi
autor
10. lis 2018

@mona91 Přesně tak to vidím i Já 🙂 Zkusím Apolináře. Doufám, že pokud to bude plánovaná operace, pokoj mi rezervují 🙂 moc díky 🙂 a hodně štěstí a krásné miminko 🙂

mona91
11. lis 2018

@kajsknxi nemáš za co, ať ti to vyjde a je všechno v poradku 🙂

kajsknxi
autor
11. lis 2018

@mona91 děkuju 🙂

moxha
11. lis 2018

Roky jsem pracovala u Apolináře.Nadstandartni jednolůžkové pokoje jsou v gynekologické části jen 3.A to na g1 ( onkologie) za 1000kč,g3 za 1000 kč a g4 za 500kč.( ceny platné v roce 2015.Jak je to teď nevím) .Nutné co nejdříve pokoj rezervovat a ani rezervace Vám nedá 100% jistotu,že pokoj získáte.Ale to je všude....

kajsknxi
autor
12. lis 2018

@moxha Mě se tam před skoro 13 lety narodila dcera. Byla jsem fakt spokojená.
Nadstandard, apsoň co píšou na netu je stále za 500 nejlevněší a bohatě by mi stačil.