Jít nebo nejít na revizi?

kikus16
17. srp 2019

Prosim o radu. Mam dlouhe a nepavidelne cykly. Posledni normalni ms byla od 1.5. do 6.5. V cervnu jen spineneni od 1.6. do 25.6. Od 1.7. jsem mela hodne citliva a natekla prsa, nevolnosti. 26.7. jsem si udelala tehotensky test a byl pozitivni. Bohuzel hned tyden na to teda 1.8. jsem mela zanet mocoveho meriche, takze jsem sla na gynekologii a dostala penicilin, tehotenstvi potvrzeno, podle dr jsem byla 4-5 tt, na utz jen dutinka. Na kontrolu jsem sla za 14 dni, tedy 16.8. Mela jsem jit na krev, ale podle utz byl zase jen prazdny gestacni vacek, takze ani na tu krev jsem nesla. A za 4 dny mam prijit znovu (ve stredu) a pokud tam nic nebude mam jit na revizi ( v patek ). A ja nevim zda jit na revizi nebo ne. Dr se nema podle ceho chytit, kdy jsem otehotnela vubec netusim,ovulaci na sobe vubec nepoznam, nemam zadne priznaky a ms mam opravdu hodne nepravidelnou.

kikus16
autor
17. srp 2019

Jeste dodam, ze jedine cim jsem si jista je to kdy jsem zacala mit citliva a natekla prsa a nevolnosti. V jakem bych mohla byt tydnu? Podle druheho utz, kdy rekl, ze tam porad nic neni, tak podle velikosti gestacniho vacku odhadoval 5tt ale prej je to jen odhad.

veroniquecz
17. srp 2019

@kikus16 já bych určitě ještě vydržela. Chtěla bych odběr krve na hcg zda roste. Mě taky chtěli hnát na revizi a kdybych je poslechla, tak dnes nemám dcerku 🤬

jirikmaminka
17. srp 2019

Take bych pockala a nejlepe ska hned v pondeli na krev jako samoplatce at vite hcg

1306
17. srp 2019

Zazivam neco podobneho. Ale u me je jasne, ze to nedopadlo. Poslesni ms byla 2.7., 3.8. mi v nemocnici potvrdili těhotenství, v děloze se neco malo zacalo dit, rikal, ze je to tak male těhotenství, ze je to normalni, ze tam vidi, to co vidi, hcg nabrano a vysledek 1604, hned za dva dny v pondeli jsem sla ke svemu gyn., ktery mi rekl, ze vidi dutinku, ale hcg nenabral, po 12 dnech od prvniho nabrani hcg jsem si na krev zasla sama, to bylo ted ve čtvrtek výsledek necelých 15 tisic a ve čtvrtek jsem byla zatim naposledny na prohlidce (6+2) a prazdna dutinka, znova jdu ve čtvrtek, ale podle vypoctu hodnota hcg neodpovida od toho prvniho naberu..jen me dr rekl, ze s timhle na revizi teoreticky jit nemusim, ze by to mohlo odejít samo, ja premyslim, jestli radeji hned v patek na revizi nejit, abych mela klid...

martt
17. srp 2019

@kikus16 Já jsem na revizi tenkrát byla, když jsem zjistila, ze jsem to nedostala tak jsem šla na gynekologii tam mi potvrdili, že jsem těhotná 6tt vše v pořádku za 3 týdny si mne pozvali na kontrolu, kde zjistili že se to dal nevyviji a zastavilo se to zhruba 6+2. A hned mne poslali na revizi. Jsou to teda už 4 roky.

kikus16
autor
18. srp 2019

Dekuji vsem za reakce, ja uz jsem na revizi take jednou byla v roce 2015, to jsem byla v 8tt a bylo jasne, ze to nedopadlo, takze jsem pochybnosti nemela, ale ted opravdu nevim. Doktor ordinuje totiz jen dalsi tyden a pak ma 14 dni dovolenou, takze asi nechce cekat celkove dalsi 3 tydny vzhledem k tomu, ze nevim, kdy jsem otehtnela. Ale ja podle priznaku tusim, ze bych mela byt cca 7tt minimalne, mozna i vic. Jsem z toho na nervy, ze ani dr nedokaze urcit tyden. Jedno dite mam, ale o druhe se snazime uz 14 mesicu, a kdyz se to povede, tak je to spatne..

astyna88
18. srp 2019

Hrozne moc zalezi na uzv. Pokud ma nejake sumitko,tak s tim tak leda hada. A nejvic me vytaci ta dovolena, to je podobne jako kdyz kamoska sl na vyvolani porodu jen kvuli tomu,ze pak v porodnici maluji...

kittyy17
18. srp 2019

@kikus16 mimodelozni to není, tak bych počkala, nic ti nehrozí. Třeba si tělo poradí

barulina
18. srp 2019

Tak ale za 14 dni mezi koontrolami by tam byl rozdil ve vyvoji. A tady neni

kikus16
autor
18. srp 2019

@astyna88 no zkoumal to tam dost dlouho, i si to priblizoval, ale vubec nic tam nebylo. Urcite nema nejnovejsi ultrazvuk, ale nejsem odbornik, tak nevim. S tou dovolenou me to taky stve, mohl me poslat treba k zastupu at na me mrkne.

kikus16
autor
18. srp 2019

@kittyy17 na to jsem se ho primo zeptala, jestli nepockat, ze treba potratim sama, ale rekl, ze by necekal, a ze zatim tam neni ani naznak potratu.

kikus16
autor
18. srp 2019

@barulina Rozdil byl jen v tom, ze gestacni vacek vyrostl, nevim o kolik, ale bylo to hned poznat, ze je vetsi nez na prvni kontrole. Ale na tu krev me poslat mohl, vzdyt to nebude mit ani s cim srovnat jestli roste hcg. Prave mi rekl, ze i kdyz tam dite neni tak hcg poroste..tak nevim

barulina
18. srp 2019

@kikus16 ale v 7 tt uz je i embrio. V gestacnim vacku ma byt zloutkovy abten je jiste uz v 4+. Ty mas prazdy a to i po dalsi ko za 14 dni. Nevim no

lachtanice86
18. srp 2019

@kikus16 tak si na tu krev zajdi sama

kikus16
autor
18. srp 2019

@barulina ale ja prave vubec nevim v jakem jsem tydnu, jen tusim, mam strasne nepravidelnou menstruaci. V prispevku jsem vsechno popsala. Ale asi mas pravdu, nejspis uz by tam neco bylo. Jen nechci udelat chybu, si rikam, ze se treba opozdila ovulace. Kazdopadne diky za nazor. Hrozne se to ve me pere.

alicie_k
18. srp 2019

@kikus16 hcg bohužel poroste, protože ho neprodukuje přímo embryo, ale právě ten váček, i když je prázdný. Zažila jsem to samé, a to hned v prvním těhotenství. Krev mi také nebrali, nebyl na UZ žádný posun, jen rostl váček a v něm velké černé nic, prázdno. Pak jsem začala špinit, dostala křeče a jela na pohotovost, kde mi udělali revizi, jinak bych se bolestí zbláznila. Pokud ti nic není, můžeš vyčkat a jít znovu na kontrolu, jestli se něco objeví nebo ne...

kikus16
autor
18. srp 2019

@lachtanice86 ano uvazuji nad tim. Ve stredu tam jdu urcite na zadost doktora, aby mel nejake hodnoty a vysledky k te revizi, ktera me ceka v patek. Takze na krev bych musela zitra.

vineta
18. srp 2019

@kikus16 Počkala bych, kdyžtak půjdeš na revizi později, svýho doktora k tomu ani nepotřebuješ, nenech se do toho narychlo tlačit kvůli jeho dovolený. Přinejhorším si zajdeš na pohotovost. Ale ono si tělo zvládne většinou poradit samo, jen to trvá trochu dýl. Pokud máš vyloučený mimoděložní, nemáš kam spěchat.

barulina
18. srp 2019

@kikus16 tak pises ze dr odhadl 5tt. Ty sama 7tt. Navic u me by bylo skerodatne ze se na ko po 14 dnech nic nepohlo

kikus16
autor
18. srp 2019

@alicie_k no neni mi nic az na celodenni nevolnosti a predstava, ze je mi porad spatne a nic z toho nebude..no jak uz jsem tady psala dost se to ve me pere.

kikus16
autor
18. srp 2019

@barulina Ano odhadl 5tt podle toho vacku, na druhou stranu, plno zen co jsem cetla v diskuzich psali, ze v 5tt nic nebylo videt a pak uz jo. No kazdopadne ve stredu se rozhodne..

kalipso
18. srp 2019

@kikus16 já jsem takhle čekala pro svůj klid 3 týdny, nechtěla jsem udělat unáhlené rozhodnutí a přestože bylo zřejmé, že to nedopadne, prostě jsem to potřebovala vstřebat a mít 100% jistotu. Po těch 3 týdnech mi ještě před revizí udělali ultrazvuk a bylo naprosto jisté, že se miminko nevyvíjí, tak jsem pak už byla klidná.

barulina
18. srp 2019

@kikus16 jj ale trys pak byla 14 dni po tom byla na koo a nic se nepohlo. No uvidiis, snad ti to dobree dopadne

kikus16
autor
18. srp 2019

@barulina jo uz rozumim jak to myslis, ja jsem to asi spatne napsala. Na prvni kontrole mi odhadl 4-5 tt a pak po 14 dnech na druhe kontrole mi odhadl znovu 5tt podle gestacniho vacku, to je to co mi na tom nesedi, nedokaze odhadnout tyden, protoze se nema ceho chytit. Jak mi muze odhadovat s odstupem 14 dni stejny tyden.. To je divne ne

kalipso
18. srp 2019

@kikus16 odhaduje stejný týden pravděpodoně právě proto, že se nic moc nezměnilo a vypadá to stejně. Tudíž se těhotenství nevyvíjí.

kikus16
autor
18. srp 2019

@kalipso aha :( tak to uz asi sance neni..no tak me ceka nejspis dalsi rok snazeni, vzhledem k tomu, ze mam nepravidelnou ms a anovulacni cykly.. Dekuji za nazor, tak to uz od te stredecni kontroly nic neocekavam.

barulina
18. srp 2019

@kikus16 no je a na me to pusobonze se proste behem 14 dni vubec tehotenstvii neppsunulo. Protze 14 dni jde urcite poznat. No pokud proste nepprostlo za me by to bylo spatne. Ale snad se pletu

alicie_k
18. srp 2019

@kikus16 Nevolnosti mít můžeš, ty způsobuje právě hcg, které produkuje ten váček, ale stále to nic nevypovídá o prosperitě těhotenství. Takto v začátku by na ultrazvuku se 14ti denním rozestupem opravdu něco mělo už být vidět... ale pro svůj klid můžeš počkat, pokud nekrvácíš, nemáš bolesti atd.

veroniquecz
18. srp 2019

@barulina není pravda, já chodila na kontroly po týdnu, porad jen vacek, malá se ukázala až 8tt. A to jsem chodila do nemocnice.

veroniquecz
18. srp 2019

@kikus16 pokud má dovolenou, klidně bych v mezidobí jela do nemocnice kdyby se ti cokoliv nezdálo. Každopádně určitě tu krev. A zástup za sebe mít musí ne? Tak kdyžtak i tam.