Je tu některá, co nemá jeden vaječník s vejcovodem?

petullena
1. lis 2016

Dobrý den, je tu některá co nemá jeden vaječník s vejcovodem? Je mi 26 na jaře mi vzali jeden vaječník s vejcovodem. Nyní mám na tom druhém zánět a beru antibiotika. Mám strašný strach ze mi jej budou muset taky vzít. 😒 Máte nějakou radu co proti zánětum dělat? V teple jsem, nenosím žádné krátké bundy atp. Vše mám pod zadek. Fakt nevím čím to může být když se pečlivě hlídám. Vypozorovala jsem, že mám i přes to všechno skoro pořád studený zadek. Čím to je? Co s tím? Špatně se prokrvuju, myvám studené ruce i nohy i když je mi teplo. Budu vděčná za jakoukoli radu. Předem moc děkuji

zuzinka6
1. lis 2016

Ahoj, já mám také jeden vaječník, druhý mi vzali asi ve 12 letech, měla jsem cystu. Následně jsem byla léčena Utrogestanem, Proverou atd do nějakých 17 let.
Naštěstí jsem s druhým nikdy problem neměla a napoprvý otěhotněla v obou případech 🙂
Držim palce, aby bylo brzo po problemech.

petullena
autor
1. lis 2016

Děkuji, no já o ten jeden přišla tím, že jsem měla špatného gynekologa, který neřeší když jsem krvácela 2 měsíce vždy 10 dní mimo cyklus a nepřišel na to že mám zánět i když jsem mu říkala jak mě bolí břicho. Zjistil to by nový doktor je kterým jsem okamžitě přešla. Zánět jsem měla by na střevě.

anaon
2. lis 2016

Chlad sám o sobě gynekologické záněty nezpůsobuje, může jenom zhoršovat průběh onemocnění, ale samotná příčina to není. Sice se říká "neseď na zemi, nastydnou ti vaječníky", ale to je jen hodně rozšířená pověra. Příčinou zánětu jsou bakterie, které se k tobě dostanou většinou při pohlavním styku.

tammm
2. lis 2016

@anaon a nebo nějaké záněty během operace,mě doktor řekl,že díky operaci slepého střeva mám pravý vejcovod ucpaný.Vezla mě kdysi rychlá s akutním slepakem.Ale těžko říct,když člověk neví o tom nic.

petullena
autor
2. lis 2016

@anaon myslíte, že má v roce nějaké takové bakterie přítel a předává mi je? Lze s tím něco dělat? Nebo to může být i psychicke, že když nejsem moc psychicky v pohodě, tak se to takto projevuje? Děkuji

evulinkab
7. únor 2017

@petullena Ahojky, jak jsi dopadla s tim vaječnikem?A mužu se zeptat, co ti ten zánet "udelal" na vaječniku, že ti ho museli odstranit?