Je tady nejaka maminka co byla,nebo je tehotna a ma vyhrezlou plotenku? Jsem skoro v pulce těhotenství a mam priserne bolesti. Nemuzu temer ani stat ani chodit. A to mam doma maleho syna, ktereho pomalu ani nedohonim. Fyzioterapeut uz nevi,co se mnou,zkousela jsem i akupunkturu,neurochirurg pry nemuze nic delat. Mate nejakou radu nebo tip,co by mi mohlo pomoct???
Škoda že jsi to neřešila nějak preventivně předem. Já mám výhřezy v bederní části páteře. Po 2 letech urputné bolesti jsem si našla neuvěřitelně skvělou fyziterapeutku. Jen jednoduchými cviky jsem to zastabilizovala. Jen se dělají v leže na břiše :( což už u tebe teď nebude možné. Je i varianta ve stoje, ale to je spíše takové podpůrné (to jsem právě dělala pak jako těhotná aby se mi nevrátily bolesti)
Jde o http://www.rehabilitace.info/bolesti-2/mckenzie...
... každopádně přeji ti ať to zvládneš... úplně s tebou soucítím. A až bude miminko na světě a najdeš chvíli prostor, vyhledej fyziterapeuta který se zabývá i touto metodou.
Aha... Tak to je teda moc šikovný fyziterapeut 😒
U této metody je fakt důležitá pravidelnost a osvojit si návyky jako neohybat se pro věci se shrbenými zády a zvedat se napřímeně atd. Ještě když máš u doma jednu ratolest tak o to víc na to myslet jestli ho někdy zvedáš. Jednu dobu jsem chodila cvičit i sm systém (teď se to myslím jmenuje trochu jinak) to bylo taky super. A hlavně paní která předcvičovala byla těhotná. Takže to asi nevadí. Jen by odborník musel poradit jestli je to vhodné když už bolesti máš ☹
Cvicit, cvicit a cvicit, me vyhrezla plotna v sestinedeli u prvniho syna, pote dve tehu hned po sobe, necvicila jsem asi vzdy posledni dva mesice tehotenstvi, a zatim dobry...
Já se obávám že ty kapsaicinové náplasti v těhotenství asi nebudou vhodné :(
Mám 2 vyhřezlé ploténky v bederní oblasti, před těhotenstvím jsem byla u soukromé terapeutky, která mě naučila cviky při bolestech zad způsobené právě vyhřezlými ploténkami a úžasně to zabralo. Jak už tu bylo zmíněno, je velice důležité, dle mě stěžejní, dodržovat správný stereotyp pohybu a to tak, že se z toho stane zvyk. Těhotenství jsem zvládla bez potíží a i teď, kdy je dceři 2,5 roku mám potíže minimálně. Neohýbejte se v zádech, ale pokrčujte kolena. Bedra vždy rovná! Přeji, ať bolesti ustoupí.
Tejpy snad, alespoň malinko