Jak si dopomoci k pravidelnému cyklu a ovulaci?

fidelka81
17. říj 2015

Ahoj, ráda bych slyšela vašu zkušenosti. Od mé první ms mám problémy s její pravidelností. Chodí si ta mrcha kdy chce. Mám pětiletého syna a o druhé dítě se z přestávkama snažíme tři roky. Můj gynekolog mi říkal, že syn byl jen náhoda, nicméně jsem si prošla hormonálnín léčbou clostíkem, utrošem, duphastonem a to dvakrát a bohužel bez výsledku. Před sedmi měsíci jsem změnila gynekologa, vylíčila mu svůj problém a on mi udělal utz a řekl, že to vypadá na polycystické vaječníky a že se uvidí, jak vyjde krev. Krev vyšla dobře a tak, že se prý uvidíme, až budu těhotná. Jenže ouha, můj cyklus byl 33 dní, pak už okolo 50 ti dní a naposled 82, to už jsem tedy šla na vyvolávačku. Pořád jsem věřila, že když krev vyšla dobře, že to teď třeba půjde,ale ono zase nic. Ve čtvrtek jsem k dr objednaná a ráda bych to ještě naposled zkusila s práškama, než se rozhoupu jít na umělé. Jinak k mé otázce, už jsem vyzkoušela pití kontryhele,Nosifol, Femigard a nějak už mi dochází nápady.
A ovulaci mám asi jen občas, nepoznám jí na sobě,ale občas jsem si měřila bt. Pomohlo Vám něco? Teď jím akorát listovku a pyridoxin.

maruska116
17. říj 2015

Ahoj, Gynex od firmy Energy v nejvyšším dávkování 3x denně 7 kapek.. cyklus se srovnal hned první měsíc.. hodně štěstí 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

Ahoj a to se přidává do pití?

maruska116
17. říj 2015

@fidelka81 můžeš samostatně na lžičce (ale je to takové silně bylinkové), já jsem rozmíchávala ve vodě nebo čaji.. je to v podstatě jedno 😉

fidelka81
autor
17. říj 2015

tak to určitě vyzkoušim, už jsem docela zoufalá, že se druhého prcka nedočkáme. Děkuju 🙂

maruska116
17. říj 2015

@fidelka81 zkuste to, za zkoušku se nikdy nic nedá, je to čistě přírodní.. ale opravdu ber to nejvyšší dávkování.. s tím mám fakt dobrou zkušenost.. ms přišla fakt hodně silná, pocítila jsem, že se tělo dalo do pořádku a začalo fungovat.. koupila jsem si to, když jsem po sedmi-letém braní HA neměla cyklus snad půl roku.. 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

@maruska116 to zní velice nadějně. Je mi to jasné, na tu mojí mrchu se musí drsně. Já právě slyšela chválu na Nosifol a mě teda vůbec nepomohl, ikdyž, brala jsem ho jen tři měsíce. A jak dlouho jste ho brala vy?

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 Za sebe taky doporučuji Gynex kapky, krásně mi srovnaly cyklus po vysazení HA a pomohly hned první měsíc... 🙂 já teda brala 7 - 0 - 7 kapek a nakonec jsem vybrala 3 balení... Jestli jěště někdy budou potřeba jdu do nich znovu... čekala jsem na ms hooodně dlouho a po 3 dnech užívání těchto kapek mi konečně dorazila a pak už to šlo čím dál víc k lepšímu.... 😉 Na miminko sice stále teprve čekáme, ale na srovnání cyklu the best 😉 🙂

maruska116
17. říj 2015

@fidelka81 dva měsíce v tomto dávkování, pak už nebylo třeba cyklus byl pravidelný 32 dní.. když jsem to začala brát ještě jsme se ani nesnažili o mimi, pak po roce, kdy už byl cyklus bez problémů se nám zadařilo na první pokus 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 Děkuju. Já už bych se ráda druhého prcka dočkala,ale s tou mojí mrchou to moc nejde. Snad to bude dobré i na ovulaci

fidelka81
autor
17. říj 2015

@maruska116 tak to jsem na to zvědavá, hned v pondělí se na to zeptám v lékárně 🙂

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 tak já bych se ráda dočkala zatím aspoň toho prvního... 😉 tak snad už to bude brzy... 🙂 Na ovulaci mi hodně pomohl ten Nosifol, ten jsem začala brát po Gynexu, až byl cyklus OK a beru ho stále... mám doma zásobu do konce příštího ledna tak snad nebudu potřebovat kupovat další.... 😉 Tak přeji ať se brzy zadaří 🙂

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 já ho kupovala přes internet, vyšlo to o dost levněji než když jsem se na něj ptala v lékárně nebo ve zdravé výživě, kde ho taky mívají... i s poštovným to vyšlo líp, když jsem si srovanala ceny na Heurece.cz 🙂 Protože taky nejsou úplně levné... 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 já s tím cyklem bojuju od začátku,ale zatím mi teda nic krom prášků nepomohlo. Nosifol jsem brala tři měsíce a ms mi nesrovnal, možná to chtělo brát dýl a nebo to není pro mě to pravé. Také vám držím palečky, ať vám to brzy vyjde 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 zrovna na to právě koukám. Mě vadí, že všecko je na objednání, nejraděij bych šla a hned si to koupila,ale v lékárnách to na skladě nemívají. Než se to povede, tak nás to koukám zrujnuje 😀

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 tak já s cyklem měla problémy až po vysazení HA ☹ 3 měsíce nic, pak třeba 50 dní a podobně, tak jsem se naštvala, protože jsme se chtěli začít snažit o mimčo a na doporučení holek taky koupila ty kapky a paráda... byla jsem z nich nadšená... 😉 Já si Nosifol nasadila až po Gynexu a ani ne tak na srovnání cyklu ale právě na podporu ovulace a musím říct, že paráda, dokonce na sobě tu ovulaci poznám a to prý málo která žena, která ještě nemá děti... takže to přisuzuji právě Nosifolu 🙂 Vychválil mi ho i můj lékař na preventivce, když jsem se mu jen tak mezi řečí zmínila, že ho beru... tak jsem si nakopila rovnou pořádnou zásobu 😀 😀 😀 co bych pro to mimčo neudělala, že 😉 😀 😀 Děkuji moc, snad se brzy dočkáme obě 🙂

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 tak dneska je to doručení celkem rychlé, já objednala a nejpozději za 2 dny to měla doma přes PPL 🙂 to už není taková hrůza... 😉 a v lékárnách to na skladě nemívají, to je pravda.... ☹ takže to už vyjde na stejno jestli si to člověk objedná sám nebo přes lékárnu, která si k tomu přidá nějakou tu kačku aby taky vydělala... 😖 no vypadá to tak.... 😀 ale když to pomůže, nebudu těch peněz vůbec litovat... a i kdyby se nepovedlo, můžu si s klidným svědomím říct, že jsem pro to sama udělala maximum co jsem mohla a udělala aspoň něco pro své tělo - když jsou to samé dobré "vitamínky" 😉 🙂

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 tak já brala antikoncepci od sedmnácti let a to právě proto, že moje cykly byly tři měsíce a více. Po vysazení jsem hned otěhotněla,ale musela jsem na revizi a pak za dva měsíce jsme otěhotněla znovu a mám pětiletého syna. Mezitím jsem zase brala HA a po vysazení, opět čekání na ms. Dr mi říkal, že se mi to může po porodu srovnat,ale to se rozhodně nestalo. Teď naposled jsem čekala právě přes osmdesát dní a pak šla na vyvolávačku a po pěti dnech jsem to dostala. NO a dnes přišla ms zase :D

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 to je pravda. Já se obávám, že mi dr už teď ve čtvrtek nasadí prášky. Já na sobě ovulaci rozhodně nepoznám,ale z měrení bt vim, že sem dvakrát ovulaci měla,ale podle mě mi opět nedorůstají folíky. No každopádně ať to dopadne jakkoliv, já jdu do gynexu a uvidíme 🙂

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 já brala HA 5 let od nějakých 20 a to jen proto, že jsem chtěla pohodlíčko a jistotu, že nebude mimčo dřív než si s manželem naplánujem a po vysazení jsem litovala, že jsem s tím vůbec začala, když jsem viděla jak mi to totálně rozhodilo přirozené tělesné procesy... ☹ ☹ 😠 ale naštěstí už se to srovnalo, ale kdo ví co by bylo, kdybych si nepomohla všemi těmi preparáty... k doktorovi jsem s tím jít nechtěla, aby do mě necpal další zbytečné hormony, kterých jsem se konečně po letech zbavila... naštěstí to stačilo 🙂 někde jsem četla, že je špatné, když se nasadí HA příliš mladým holkám, které ještě nemají pořádně ustálený cyklus, že to pak dělá binec i po letech po vysazení HA ale kdo ví, jak to je, nejsem odborník.... Je pravda že mnoha ženám se to po porodu srovnalo... No já už s tím teda rozhodně začínat nebudu... a po dětech vymyslíme jinou formu ochrany... 🙂 hormony už nikdy více.... 😉

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 tak přeji hodně štěstí a ať Gynex pomůže ať nejsou třeba zásahy lékařů... 🙂 😉

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 já se práškům bránila od začátku a tak mi dr dával nějaké nehormonální,ale ty mi nestačily a tak mi musel nasadit HA. U mě je problém od začátku, takže já bych stejně musela chodit na vyvolávačky. U nás v rodině to máme bohužel všichni. Ségra musela na umělé. Já se tomu pořád bráním, když první šlo bez toho. Mám i jiného doktora, tak uvidíme, s čím přijde. Ono moc možností u mě není s těma vaječníkama. Ale já pořád věřím, jen už nejsem nejmladší, tak bych ráda, aby to bylo co nejdřív.

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 Aha tak to jo ☹ to je mi líto, že to máte takhle v rodině... ☹ to asi fakt nejde řešit "jen tak" .... Tak snad se i druhé povede bez lékařů... a třeba ty kapky pomůžou... hodně holkám pomohly i k mimču, které se dlouho nedařilo... 😉 takže naděje je vždycky... 🙂 jo a ještě jedna věc k těm kapkám, v návodu to sice není, ale bylo mi doporučeno kapat to na plastovou lžičku ne na kovovou aby se "neznehodnocovaly" ty účinné složky... 😉 prý to tak doporučují distributoři přímo z té firmy co je vyrábí 😉

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 víte, že to už jsem jednou slyšela? Bylo to u čínského sypaného čaje a dokonce tam u něj ta lžička byla. Tak děkuju za upozornění 🙂 No ikdyby to nepomohlo, tak do toho jdu, už jsem si kapičky objednala 😀 Jak píšete, nemůžeme tím uškodit, tak proč to nezkusit. Na někoho to má docela rychlý účinek, tak jsem zvědavá, kdy mi dorazí. Já jsem šíleně nedočkavá 😅

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 klidně si tykejme... 😉 připadá mi to takové divné si tu psát a vykat si, když si tu všichni hnedka a automaticky tykáme... 😉 🙂 jsem Bára 🙂 a není mi 80 takže si tak aspoň nebudu připadat 😉 😀 😀 😉 je pravda že ty bylinky asi všechny mají radši "šetrnější" materiály než je kov... vždyť i vitamín C se kovem ničí... třeba na kovovém struhadle... Není zač, to jsem si tak vzpomněla, když jsem přemýšlela jak jsem to užívala... a málo kdo to tu ví nebo to zmíní.... mně to taky poradila jedna holčina tady když jsme se o tom bavily... 😉 Přesně tak, je to přírodní, jen výtažky ze samých dobrých rostlin, takže pokud to nepomůže a nebude to mít ten efekt, který od toho člověk očekává, uškodit to nemůže... 😉 já teda kromě jiného po nich měla skoro pořád dobrou náladu a byla jsem taková víc "v pohodě" 😉 🙂 takže další + k tomu všemu.... 😉 a je to dobré na spoustu dalších věcí, ne jen na ty ženské záležitosti... co jsem tak četla v přiloženém letáčku... 😉 Jo mně "vyvolaly" ms po 3 dnech užívání a to jsem z toho byla úplně paf, nečekala jsem, že to zabere tak rychle... myslela jsem si že první účinky pocítím nejdřív po půlce vybraného balení, jako tomu bývá u jiných preparátů... takže jsem byla velmi mile překvapená.... 😉 s tou nedočkavostí to máme společné... já chci taky všechno nejlépe hned a už včera bylo pozdě... 😀 😀 😀 😉

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 jasně, já jsem pro. Věra těší mě 😀 No já si zrovna říkala, za jak dlouho by to tak mohlo fungovat, přesně jak píšeš, včera bylo pozdě 😀 To je ale velice pozitivní zprávička, jestli to bude takhle rychlé i u mě, bude to paráda. Zezačátku jsem to dlouho neřešila,ale teď už mi to přijde dlouhá doba a ráda bych se dočkala. Asi půjdu na střechu vyhlížet, jestli neletí čáp nebo vrána :D No tak rychlé to zase nebude,ale jako vánoční dáreček, by to rozhodně potěšilo 😀

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 též mě těši, Věruš... 😉 já mám Věrku tchýni... 😉 🙂 😀 Moc Ti přeji, aby Ti to zabralo tak rychle jako mně a pomohlo to na srovnání už napořád... 😉 Já teda musela vybrat celkově 3 balení, ale to není taková hrůza.... po první balení to bylo super, tak jsem si říkala OK, dobrý, cyklus je dle mých představ, tak to zkusím bez nich a jak jsem je vysadila, začalo se mi to zas prodlužovat, tak jsem nasadila další balení a zas se to srovnalo.... po dobrání toho 3. jsem si říkala, že už si další nekoupím, nasadím Nosifol a uvidím... a stačí mi to tak... jinak bych si je koupila znovu... 😉 mám s nimi ty nejlepší zkušenosti... 🙂 Já taky čekala skoro půl roku, jestli se tělo nevzpamatuje samo, ale evidentně se mu moc nechtělo, tak jsem to zkusila podpořit a naštěstí to vyšlo.. ještě to mimčo a budu spokojená úplně 😉 😀 😀 Tak já pod střechou bydlím, v posledním 7. patře v paneláku, vyhlížím vyhlížím a nic ... ☹ 😀 😀 tak nevím kde se ta zvířena fláká 😀 😀 😀 Rozhodně, dáreček pod stromeček by to byl krásný... já bych ho brala o dost dřív, protože už jsem na konec listopadu objednaná k doktorovi, že to začnu řešit.... tak bych k němu ráda dašla spíš na potvrzení těhotenství než s problémem že nám to nějak nejde... 😠 😖 😠

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 koukám, že jsme si tu z toho udělaly soukromou diskuzi... 😉 😀 😀

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 tak teď nevím, jestli je to dobře, že jsem Věra 😀 Tak já taky počítám, že budu muset koupit víc balení,ale vzhledem k věku a že už to nějaký měsíc zkoušíme, by mi stačilo jedno 😀 Já se právě modila, že na kontrole ve čtvrtek, mi dr řekne, že jsem těhu a místo toho přišla mrcha 😠 Takže bohužel, mě ta vyhlídka nevyšla. Nicméně jak píšeš, taky bych raději, kdyby ten dáreček přišel o něco dřív 😅 Prostě jsem se rozhodla, že mi ten Gynex pomůže hned a basta :D

fidelka81
autor
17. říj 2015

@beruska1889 vypadá to tak 🙂 Tak příště snad jen diskuze, jak roste fazolka 😀

beruska1889
17. říj 2015

@fidelka81 Je to určitě dobře... 😉 Mám nejlepší tchýni jakou jsem si mohla přát... 😉 teda aspoň zatím si na ni nemůžu vůbec stěžovat... tak snad jí to vydrží... 😉 😀 😀 no ono se v návodu i píše, že se to užívání nemá přerušovat, že se pak potíže můžou vracet, ale to bych nebyla já, abych si nepostavila hlavu a nezkusila co to udělá 😀 😀 😀 Pořád píšeš o věku.... kolik Ti je? 34? (hádám dle nicku) to není žádný vysoký věk, to můžeš být naprosto v klidu... 😉 no mrcha je příšerná mrcha, přijde kdy nemá a když ji člověk marně čeká tak se fláká... to znám... ☹ zákon schválnosti... ☹ Tak třeba dáreček bude dřív... 😉 🙂 Já tomu pořád věřím i u sebe... hrozně bych si přála aby to vyšlo přirozeně bez nějakých návštěv doktorů a CARu ... no uvidíme.... Ano síla myšlenek dělá hodně, ačkoli se to nezdá.... 😉 a když ses rozhodla, tak to tak i bude... 😉 🙂 V to doufám, že příště už bude další diskuze jen o pozitivních zprávách z těhotenství 😉 🙂