Jak se zbavit streptokoků v pochvě?

europa00
22. srp 2019

jsem zoufala nikdy jsem toto neresila max jsem jednou za cas chytla kvasinky a jinak nic poslední 3 roky problem se streptokokem nevím kde jsem to chytla nebo proč se přemnožil...hygienu mám spravnou, anální sex neprovozuji, partnera stáleho...(doufám že i obracene🙂) je pravda že za poslední 3 roky se hodne událo, samovolne potraty kyretaže...proste furt se někdo ve mě hrabal..od te doby tyto potíže neustále svědění a paléní..přitom bez výtoku, zápachu....nic..neustály diskomfort už jsem zoufala...dělali jsme už test na vše i z močove trubice...vše negativní..ted jdeme přelečit streptkoka nějakou mastí...ale myslím že je to celé i o imunite...máte nejake rady tipy jak po te lecbe se o sebe starat aby se tam zase nepřemnožil..pry ho tam mám hojně..a to už mi děla ty problémy viz svědení neustále...už asi fakt sex jen z kondomem protože na to nemám nervy už...ach jooo ☹

děkuji, kdo zažil asi chápe

kittyy17
22. srp 2019

@europa00 zkus vaginální laktobacily, na úpravu mikroflory

zelenaesmolda
22. srp 2019

@europa00
co na to rika doktor?

jancastromska
22. srp 2019

Asi by se měl přeléčit i partner nebo vyšetřit, pokud ještě nebyl

korneliusa
22. srp 2019

Na streptokoka je dobrá Lichořeřišnice. A chce to i pro chlapa.

europa00
autor
22. srp 2019

@zelenaesmolda no že neví kde jsem to chytla a proč se to tak rozmnožilo...toho streptokoka mámev. těle všichni ale proč se tak masivně rozmnožil...vše začlo když jsem potratila a domutili me na kyretaž...od té doby furt nejaky problém se spodkem..přitom dříve jsem na nic netrpěla max sem tam kvasinky..v zivote jsem nemela ani zanet močáku, nic..dokonce ani ty žluté globule jsem do té doby neznala..vše až teď..jen nevím jestli to má přímou souvislost s novým partnerem..4 roky zpět nebo až s těma kyretážema..možná ruku v ruce...mám mas jen pro sebe na zavádění..jak by se to léčilo u něho??

alcar
22. srp 2019

@europa00 chybi mi tu vice info. Cim vsim uz te dr. prelecila? Lecba byla jen vaginalni nebo i celkova? Byl prelecen partner? Bylo uz preleceno a vraci se to? Delala ti dr. krome vysetreni typu bakterie take test na citlivost na ATB? To je velmi dulezite. Typ streptokoku, ktery mas, muze byt na ATB, ktere ti dr. predepsala rezistentni.

luckylee
22. srp 2019

Tak hlavne strava.Dodrzujes protikvasinkovou dietu? Je to pruda ale urcite bych tim zacala.Pridala nejake laktobacily a vybodla se na vsechny prasky a masticky.

gaba_h
22. srp 2019

@europa00 mně na toto pomohla autoimunitní vakcína přímo vyrobena ze stěru. Když nezabíralo nic, navrhla ji gynekoložka. Je to na delší lokte ale už je to cca 4 roky a mám pokoj, max kvasinka když je horko hodně. Taky vynechat průmyslové intimní gely typu lactacyd a v létě měnit prodyšné spodní prádlo i 2x denne

europa00
autor
22. srp 2019

@alcar aha upřímně nevím, už jednou jsem to přelečila ale ani v duchu mě nenapadlo že typ roblémy mi děla streptokok..myslela jsem že k tomu mám kvasinky...to bylo vše ok chvíli...s tím že jsem opět měal sex s partnerem se to zanedlouho vrátilo...tkže jsme se přelečili na kvasinky..mi totiž předtím nikdo neřekl že b ten streptokok dělal takové problémy jelikož někdo na něj nereaguje a je s ním pohodě...to asi nebude muj připad...no já furt chodila s tím že se cítím diskomfortně..nemám výtoky nic...asi po roce jsem šla znova že to už fkt nejde že mě nebaví kasždy měsíc se řešit pipku...udělla stěry na bezné veci + streptokoky + nejake i šílené bacoly v močáku atd..vše jsemmměla negativni až na streptokoka prý ho mám masivně...dostala jsem DALACIN krém 7 aplikací...předtím rokem jsem tuším měla čípky antibiotické ale nevím název...doufám že to zabere...jen se chci pak udržet ok....velmi uvžuji že budu s partnerem spát s kondomwm protože fakt mi došla trpelivost....on žádné problémy nemá (respektive jak víme u chlapu se moc neprojevuji ze)

europa00
autor
22. srp 2019

@luckylee jj to je hezké..rada bych ale už je to tak rozšířene že bych se upsala i dáblu, kdyby mi na to něco dal...práve zkusím ten krém a pak se buu snazit podpořit to abyc se to nerozlezlo znova....nejhorsi na tom je ze nikdy dříve jsem takobe problemy nemela...parnera jsem už posílala na vyšetření sestra tam jeste po me řvala, že tolika vysetreni ani chlapum nedělají..že jsem proste žnska že se s tím mám smirit že to prosta chytáme...jestli v tom steru byl tehdy streptokok nevím...pro něš jsem byla jen blaznivka..jnže řeste tohle 3 -4 roky a budete taky...sestra na urologii prijemna jak prdel...takže nevímk co mu za vystreni dealal..s nim se nebavil se mnou tez ne..proste klasika

europa00
autor
22. srp 2019

@luckylee prý tam kvasinky nemám .-( mě to děla ten streptokok...ale anoi diky tomu je to všechno náchylnejsi prave i na kvasinky

alcar
22. srp 2019

@europa00 no tak jednak by se mel prelecit teda i partner, pak bych si u dr. vyzadala citlivost toho typu streptokoka na atb a ta atb bych uzivala i celkove. A pak taky samozrejme zvysit imunitu. Protikvasinkova dieta (a ani laktobacily) nema smysl, kvasinka neni streptokok. Za me nejlepsi prelecit celkove spravne zvolenymi antibiotiky (i partnera) a prat do sebe imunopreparaty.

hanih
22. srp 2019

@europa00 Když jsem byla těhotná, taky mi zjistili streptokoka. Hledala jsem si informace všude možně a našla jsem mimo jiné i to, že jsou dva druhy streptokoka - jeden v lidském těle běžný, který problémy v podstatě nedělá a může být nebezpečný jen pro miminko při a po porodu, a druhý, který potíže působí. Tak bych řekla, že máš možná toho druhého. Nebo třeba i kombinaci s kvasinkami. Nejsem odborník, takže je možné, že mě tu někdo opraví. Každopádně bych si tipla, že je třeba přeléčit tebe i partnera, protože logicky - když to má jeden, bude to mít i druhý, a pak tě vždycky znovu nakazí...

europa00
autor
22. srp 2019

@hanih jj jen mi pro něšj nic nedala ale zeptam se ji....myslíte ž chlapovi stačí mas??? však kde by toho streptokoka měl?? a do trubice si nic nestrčí přece...nebo perorálně?

misko5
22. srp 2019

@europa00 ahojky, píšu soukromou zprávu..

michaelasv14
23. srp 2019

Před trema rokama jsem také bojovala se streptokokem už si nepamatuju jaka byla příčina ale určitě to i souviselo z imunitou. Každopádně jedine co mi opravdu pomohlo bylo brani lichorerišnice(asi měsíc nebo možná dva), sedací koupele v dubové kůře, zavaděla jsem i česnek v gáze na noc myslím si ze týden a potom jsem brala 14 dni gynocaps. Od té doby mám klid i co se tyče kvasinek.

sahrazad1
23. srp 2019

Ahoj. Asi si budes myslet, že je to blbost, co napíšu. Ale krom výše doporuceneho - diety, atb....bys hlavně měla v sobě vyřešit tu kyretaz, ke které jak pises, tě donutili. Psychika zmůže velmi mnoho, asi to v tobě pořád je jako nějaké trauma, a chce to vyřešit. A to se právě projevuje tvymi problémy. Tělo a duše ( psychika, myšlení, rikej si tomu jak chceš) jsou spojené nádoby a jedno ovlivňuje druhé.

europa00
autor
23. srp 2019

@sahrazad1 ano to taky veřím..bohužel to se řeší velmi težko..ty rány jsou hodně hluboké..vzhledem k tomu že mi doktori nejak poškodili slizniciu tu hlubší vrstvu, tak jsem pak potracela furt dokola...zaverem je že jsem měla srostlou 1/3 delohy po kyretazi a proto se už další mimi neuchytili..plus srusty na vejcovodech takže už nemám ani jeden...bohužel se o tom moc nemluví..tady je keretaž hodně bezná vec..přitom v tom 5. 6, 7 týdnu to snad nepoznate od silne menses...ale proste dela se to a strasili me komplikacema tak dlouho a rvali až jsem podlehla ..totalne me zhuntovali...tak ze ted ptirozenou cestuioz deti mit nemohu i když se mi krasne tvori vajička ovulace každy měsíc...oěhotnení vždy na první pokus...bohužel děloha v čudu.-....a s tím i spojné problémy o kterých mluvím...jsem proste ted nachylnejsi
jak zahohojit pro me tuto krivdu, kterou citim..jelikož jsem běhal asi za 5 doktorama jestli mi nemohli nic udelat z delohou po kyretazi a vsichni se mi vysmali..dokonce me oznacili za blazna...no a ma teorie se potvrdila po hystereskopii...dost me ve zdravotnictvi mrzi, že z vas delaqji magory a když není po jejich jsou až brutalne hnusní...navic když jsem potracela nebyla jsem psychicky schopna se silne sama za sebe rozhodnout a podlehla jsem jim... tyhle jizby jsou hluboké...ale clovek musí jít dál

sahrazad1
24. srp 2019

Tak zkus na fyzicno alternativu - bylinky třeba. A s traumatem, tady je více možností, od psychologa, přes rodinné konstelace, po hypnozu, až k faráři a kostelu. Asi bych vybirala podle toho, co je ti blízké.
Jinak teda doktor nikdy doktora nepodrazi, vždycky se kryjí, a pak se to projevuje takto. :/
Ač jinak máme zdravotnictví dobré, rezervy pro zlepšení zde jsou.
Tak hodně štěstí, kdyby něco, klidně pisni.....

kaja2016
30. srp 2019

@europa00 No a nebyl ten streptokok pricina potratu? Ja bych se na tehu aspon na rok vykaslala, stejne to ted asi nepujde a dala bych se do kupy. Jestli mas blbou imunitu potvrzenou laboratori, muzu ti napsat, co ji pomohlo srovnat me do zpravy.

kaja2016
30. srp 2019

@europa00 ted ctu posledni prispevek. Netrap se, ze jsi sla do kyretaze, komplikace nejsou caste a opravdu je to bezpecnejsi nez samovolne cisteni. Nekdy se clovek ridi tim, jak to citi a je to taky blbe. Viz napr. porod doma, ktery konci umrtim miminka. My zenske mame tskovej falesnej pocit, ze jsme zodpovedne za to, jestli pocneme, odnosime, porodime zdrave dite, ale ono je to hodne mimo nasi kontrolu, osud nebo nahoda. Nic jakoze kdyz je zena sladena sama sebou, ridi se svymi pocity a nic neresi, tak vse bude OK, to je uplna blbost.

kaja2016
30. srp 2019

@europa00 kdyztak napis sz, nevim presne, jaky mas nalez, ale srusty resit jdou.

europa00
autor
30. srp 2019

@kaja2016 ahoj tehdy poprve jsem mela zamlkle tehu nepotratil jsem samovolne..duvod nevim ale tehdy jsem problemy zadne nemela...až po te kyretazi jsem zacala samovolne potracet..a pak se asi nevim kdy pridal ten streptokok...jestli to bylo tim jak jsem byla celkove oslavena behem roka a pul 3 x kyretaz psychika v hajzlu...furt se ve me nekdo hrabal...operace mimodelozniho...proste furt zaktoky asi tak nejak se to pak zvrtlo s tim streptokokem..jasne určite do niceho nepujdu kdyz se buu citit takto...ani nejsem rozhodnuta ze to podstoupim jen si nechavam dvere otevrene

kaja2016
31. srp 2019

@europa00 Ahoj, no ono zamlkle tehu muze byt stejny duvod jako samovolny potrat, jen k nemu jeste nedoslo, telo jeste nepochopilo, ze embrijko uz nezije. Tech duvodu k potratum muze byt mraky. Urcite by to chtelo resit jednu potiz po druhe. Drzim palce!!!

kaja2016
31. srp 2019

@europa00 Jinak ono se o tom moc nemluvi, ale ono je to bezne potratit, i nekolikrat. Treba te to uklidni.-)

europa00
autor
1. zář 2019

@kaja2016 ahoj problem byl v deloze to už jsme zjistili...vysetření embrii bylo v pořadku..žádne geneticke vady nic...

adenka84
1. zář 2019

@europa00 ahoj ja nositelka streptokoku jsem. Konkretne streptokoku typu A tzv streptokok Agacius. Je to vec ktera nejde nadobro vylecit. Budu ho mit stale. Tak.mi to rekl Dr v CARU. Jde jen zalecit a to ATB. Vzdy pred ET jsem musela uzivat ATB Penclen a pred porodem mi tez museli byt ATB podany.. i pred planovanou sekci.
Dulezite je to jen vzdy hlasit. Ale neboj pokud se zaleci neni nebezpecny. V tehu ti stejne vzdy kultivaci v tehotenstvi udelaji a dle vysledku se zaridi.

adenka84
1. zář 2019

@europa00 v tvem pripade je nutne prelecit i partnera..

europa00
autor
1. zář 2019

@adenka84 ahaaa no ale u mě se po tom nikdo nepatral jestli pozitivní nebo negativní...a vím že dríve jsem ho nemeal pac zaprve jsem nemela problémy za druhe u prvni porodu mi delali test a byla jsem negativní...takže před zavedením embria bych musela mit tak i tak antibiotika? když už jsem ho proste měla? nebo já se můžu vylecit? kdo je vlastne prenasec?? ten kteremu to nedela problem...nebo jsem ted prenasec i ja vlastne? když jsem partnerap odsilla na testy tak me jeste sesrta v cekarne servala ze jsem snad nenormalni ho posilat..ze se mam smirit ze jsem zenska a ze my to proste chytme..ze mu testy cdelalai a je v poradku..ale zpravu od nich nemame..ani nevim co mu delai za testy...jako mazec..jen v tech ivf centrech nechapu ze se nedelaji nejake test dopredu pred zavedenim automaticky...to jsem v podstate vyhodila 15 000 z okna...embrijkem to asi nebylo bylo dokonale bez znamky fragmentace...jen ja mam tu delohu total v prd...li...rozrusili srusty po kyretažích ale tím proc mám od te doby bolestivy sex pali me to atd se nikdo moc nepozastavaval kazdy mysle ze jsou to kvasinky...a já prave taky i když jsem všechny upozornovl ze nemam žadny vytok nic....nejhorší je jak ta skladačka do sebe zapada...ale prece doktori maji zkusenosti...proc na to nikdo nepoukazal...stejne jako v pripade tech mych srustu atd...

europa00
autor
1. zář 2019

@adenka84 jo a jeste pry se po atibiotikach normalne vrati?? takže kdy děla tomu embrii problém, pri zavrtavani nebo jak..pokud se tm treba do 14 dnu zase rozsiri?