Jak předcházet mikóze?

nock
7. srp 2023

Zdravím, jsem skoro 8 měsíců po porodu a stále nemám ms. Stále kojim a proto se mi často cca jednou za 2 měsíce objevuje mikóza a nechci stále běhat za doktorkou. Léky co mi predepsala na poprvé mám i doteď a používám je když ji mám ale furt je to dost nepříjemné a rada bych věděla jak mikoze zkusit předcházet a jestli to vůbec jde když nemám ms, snad má někdo stejnou nebo podobnou zkušenost děkuji.

luhana
8. srp 2023

@nock
Ahoj, jako prevenci můžeš i během kojení užívat probiotika a to jak polykací, tak bych pořídila i na zavádění. Jinak kvasinky si holdují v cukru a bílé mouce, tak by to chtělo asi trošku upravit i stravu. Mám s mykózou v posledním roce bohužel bohaté zkušenosti, dohnalo mě zřejmě letité pojídání sladkostí, kdy mi to procházelo jen tak 🤦‍♀️🙈 přeji ať se ti to nevrátí, vím jak je to flustrující

sylvka
8. srp 2023

@nock je to asi půl roku ,co jsem to definitivně dolecila. V lékárně mi dali nakou jednu kapsli + mast .lékárnice říkala,že ten čípek je to nejsilnější co má. A opravdu od té doby mám klid.

kristyn86
8. srp 2023

K vyse uvedenemu bych jeste doplnila,prelecit i partnera. I kdyz nema problemy. Takze me na gynde predepsala masticku i pro manzela. Pak mi pomohlo nosit jen bavlnene spodni pradlo..A na myti Lactacyd.

pavicka
8. srp 2023

@sylvka nevis prosim nazev? Dekuji

lauriak
8. srp 2023

Mne pomohlo vylucit uplne sladkosti a bielu muku, umyvat denne lactacydom pharma a uzivat probiotika par mesiacov. A najprv poriadne preliecit seba aj partnera. Odvtedy mam klud 🙏