Ahoj!
Mam 11 dni po porodu a od 4. Dne mi prestali ocistky
Po 3 dnech zase zvali ve vlnach, silne krvaceni stridave s malym zaspinenim.
Dnes jsem sla radeji na gynekologii protoze jsem po 1. Tehotenstvi musela po 8 tydnech od porodu na revizi delohy protoze jsem stale hodne krvacela.
A dnes? opet.. deloha nedozavinuta s tim ze v deloze jsou nejake srazeniny..
Byli mi napsany nejake kapky- zatim nevim o co jde - bufu je mit az zitra protoze se museji pripravit v laboratori, ale chtela jsem se zeptat zda se zavonuti delohy, a vypuzeni tech krevnich srazenin nejakym zpusobem vypudit?
Nejake caje? Kontryhel? - nekde jsem cetla ze by mohl pomoci, ale nekdo zase psal ze pozastavuje - zmirnuje krvaceni coz neni v mem pripade asi uplne chtene..
moc dekuju za rady.
A neni to jeste brzy? Co mam zkusenost tak se s kazdym porodem dava telo dokupy dele. Ja krvacela tedy cele sestinedeli, mozna i dele, a sla na kontrolu az po. Po tretim porodu jsem mela i hodne vypoukle bricho celkem dlouho, proste to trva.
@vikinkav ja vubec nevim
Take jsem necekala ze budu resit zavinovani , sla jsme tam skrz ne/krvaceni ale je fakt ze mam uplnou absenci takovych tech pocitu v brise pri kojeni ala zavinovani atd
No nevim jsem z toho takova dost presla
O kapickach na zavinovani jsem taky slysela prvne
Vim ze se v techto pripadech chodi na nejake injekce 🤷🏼♀️
@exbordelar kojim co 2-3 hodiny, spanek na brichu bohuzel nepripada kvuli nalitym prsum v uvshu ale poridila jsem poporodni pas, ale nevim zda je ok ho pouzivat v mem pripade.. zapomela jsem se u dr. zeptat…
Mne doktorka doporucila na docisteni a zavinuti delohy pit malinik. poporodni pas mi vymluvila fyzio hned v porodnici, pry je lepsi nechat pracovat telo samo, nez mu ulevovat podporou, mohlo by to spis prodlouzit rekonvalescenci.. 🤷🏼♀️ nejsem zadna extra zkusena matka, ale obe tyto rady/doporuceni davaji ve sve podstate smysl 🙂)
Po každém kojení si srolovat osušku a lehnout si na ní bříškem aspoň na chvíli.
Mě pomáhalo hodně kojit a nechat si pak dítě spát na brise.
Čaj z kontryhele. Sypanýho ideálně...
V porodnici nám sestra říkala, že to lehání na břicho je pro zavinutí dělohy hodně důležité. Však nemusíš ležet na prsou. Ukazovala nám to na posteli, že se položíš přes postel a prsa visí dolů, neležíš na nich. Je třeba to dělat pravidelně.
Ja som bola u fyziotearapeutky 7 dní po porode a naučila ma niekoľko cvikov na zavinutí dělohy. Na kontrole po šestinedelí bola děloha krásne zavinutá, takže dnes sme začali s cvičením na diastázu a rozostúpené rebrá.
Spsni na brichu tomu dopomaha s caste kojeni.