Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat, jakými způsoby pomáháte zlepšovat imunitu vašich dětí? Začala jsem teď Natálku brát na různé kroužky a celkově tráví čas více mezi dětmi a je najednou stále nemocná. Říkám si, že to na ni asi přenášejí a mezi dětmi to takhle prostě funguje, ale něco přece fungovat musí, ne? Loni jsem ji kupovala Imunoglukan a ten nám moc nepomohl, tak si říkám, že nemá cenu to zkoušet znova 😖 budu ráda za každou radu, protože nechci, aby celý podzim proležela v posteli
Mrkněte na článek, třeba Vám něco z toho pomůže 😉 http://www.zdrava-rodina-cisty-domov.cz/l/pet-t...
Na mne osobne vzdycky zabirala sauna, resp. para, a solna jeskyne. No aspon tu jeskyni bych s malym chtela vyzkouset.
my máme v záloze Colostrum od LR a minulý rok jsme v kroužku nic nevynechali,letos 1x nechtěli jsme jít do kolektivu s rýmečkou 😀
otužovat.. nejlepší prevence
spát při otevřeném větráku, chodit hodně ven (a tím myslím na několik hodin, ne jen cestou ze šolky se stavit na chvíli na hřiště apod), častá návštěva bazénu apod
Ja davam Multisanostol, občas probiotika a vit.D.Jsme často venku a snazime se sportovat.
@ev.ka a v cem vam prosim dite spi? V klasickem pyzamu a bez ponozek nebo s nimi? Synovi nejsou jeste dva a porad cestuje po postylce ve spani. Neumim si predstavit, ze by spal s otevrenym oknem v pokoji, mel hola zada a nemel ponozky. Ale rada si taky vyslechnu zkusenosti jinych, mozna se bojim zbytecne.. diky
@kuliseks oba synové spí v pyžamu bez ponožek
nemluvíme o otevřeném oknu, ale větráku, takže v místnosti je tak 17-18C.
Nespí přímo pod oknem, ale cca 2m dál.
vcelku si umí peřinu držet... když je dítěti zima, ono se přikreje samo, naučí se to.
ja děti kontroluji v 23hod než jdu spát a pak kolem třetí, to chodívám na wc já a málokdy je přikrývám, jsou zachumlaní až po bradu.
starší syn se mele hodně, ale přikrývá se... jednou měl na sobě polštář 😀
ale pokud se dítě teprve začíná otužovat, tak bych se ponožkám, případně spodnímu tílku či overálku nebránila.
@kuliseks navíc pro menší děti jsou super spací pytle, třeba by ho snesl... starší jako malý ho rád neměl při usínání, ale navlíkli jsme ho do něj v těch 23 hod když už spal a byl klid 🙂 kluci v něm spali tak do 2,5 let (což by Vám taky přes zimu akorát vyšlo) a další zimu už se určitě sám bude přikrývat, když mu bude zima...
@ev.ka moc díky za zkusenosti a rady 🙂 ve spacim pytli to asi nepujde, spis mu teda minimalne nebudu davat ponozky nebo naopak otevru treba malou ventilacku. Syn je nauceny spat proste celou noc sam ve svem pokoji, tak se priznam, ze tam ani nechodim na kontrolu 🙂 zkusim neco postupne a uvidime
jak píšu, my jsme spací pytel nandavali až na spící dítě 😀 a ano, stačí ventilačka, aby byl čerstvý vzduch
Kluci spí taky v jiném pokoji než my... to ale neznamená, že je nekontroluji
@ev.ka no ja mam dost spolehlivou chuvicku, takze jakoby jsem nemela co a proc kontrolovat. Ale asi zacnu kvuli tomu prikryvani pripadne. Jako jasne kdyz byl malej a budil se, tak to nebylo treba chodit jeste jindy zvlast k nemu. Ted jak spi celou noc, tak ja taky 🙂 uvidim, neco zkusim zmenit, diky
my jsme dostali od pana doktora tip na Marťánky Imunoforte.. nejdřív jsem byla vůči nim dost skeptická, ale syn poté celou loňsku zimu odchodil bez nemoci. Dvakrát se nám stalo, že dostal rýmu, ale to bylo asi spíš tím, že lítal někde venku na pekáči :D prodájí je jako sirup i tabletky a i když dříve žádné bonbony cucat nechtěl, tyhle mu chutnají, protože chutnají po ovoci a jsou sladké (výhodou je, že neobsahují přidaný cukr). S doporučenkou jsme dostali u doktora i hezkou omalovánku 🙂
Saunováním, náš prcek chodí od roka, je tady skupina s užitečnými informacemi:
https://www.modrykonik.cz/group/6827/detail/
Dále doporučuju vit. C a D, potraviny ty, které jsou zrovna v daném období k dispozici - kys. zelí, jabka, mrkev, rakytník. Citrusy ochlazují a jsou určeny pro jižní národy, kde je horko. Určitě i psychika rodiče dělá hodně, protože se snadno přenáší na dítě a tím nemoci. Mléčné výrobky umí zahleňovat, takže když malý kašle a soplí, nedávám je. V ložnici netopíme, ale jsem zmrzlina, neumím spát u otevřeného okna či větračky.
Kdyby chtěl někdo více info k saunování, klidně napište, ideálně do skupiny viz výše. Mám vyzkoušeno na sobě, když chodím pravidelně, nemarodím celou zimu a se synem jsme začali postupně od roku.
@kaminemecek Já dávala vloni nápoj s Aloe Vera a ovocem Acai od Ramissio a pak ještě když byla nějaká nárazová viróza tak Imunity taky od výše uvedené firmy. Přežili jsme zimu bez větší nemocnosti, sem tam rýma ale tomu se člověk nevyhne nikdy asi.