Jak dostat přítele na vyšetření?

nikolettefallen
8. čer 2016

Zravíčko dámy,
obracím se na Vás protože potřebuji radu. Už asi rok se s přítelem neúspěšně snažíme o miminko. Je to už dlouhá doba, a tak nám doktor nabídl že má velmi dobrý kontakt v nedalekém centru pro léčbu neplodnosti. Zhruba před rokem jsme zahájily léčbu clostribegidem, začala jsem využívat kontryhelu, pravidelně užívám gynex společně s citovitalem. Úspěšně se mi povedlo přestat kouřit, změnit životní styl a vyhýbám se kofeinu jak jen to jde. Ovulaci a měsíčky mám v pořádku, jediná nevýhoda je u mě posunutá děloha dozadu. Teď jsem objednaná na prohlídku 27. 6. 2016. Včera jsem se s přítelem bavila o možnosti navštívit, výše zmiňované centrum. Vhledem k tomu že mě je 21 a mu 33 tak si osobně myslím že by to byl alespoň krok k tomu abychom zjistili co s tím problémem můžeme dělat. No a teď zpátky k problému, když jsme to s přítelem řešili nejprve souhlasil ale teď to vypadá že se tomu chce vyhnout protože se bojí. Potřebovala bych teda radu jak mu nějak pomoct aby se toho nebál. Předem moc děkuji za pomoc, moc si jí vážím. 🙂 A stále doufám

japona
8. čer 2016

@nikolettefallen Přítel ví, že se snažíte o dítě. Ví, že vám to nejde. Ví, že se léčíte. Ví, že jste objednana na prohlídku. Normalne bych mu řekla termín, kdy je objednán na prohlídku on🙂 Nijak to nerozmazavat a nepitvat se v tom..

smallinka
8. čer 2016

Ahojky. Ono ti chlapi to neradi řeší obecně, tvůj není teda asi výjimka. Ale paradoxně když se nedaří otěhotnět většinou je problém v chlapovi, a to bez ohledu na věk. Myslím, že právě po roce se to má řešit pokud se nedaří. Je to pro ně nepříjemná záležitost, ale když zjistí, že má špatný spermiogram, někdy se s tím dá něco dělat. Nebo mu zkus nejdřív ty sama nasadit nějaké vitamíny např. Energyman nebo od Dr. Maxe - Selen, Zinek, forte - nám to třeba zabralo 😉 řekni mu že ty děláš vše pro to, aby si otěhotněla, tak by si potřebovala i pomoct z jeho strany....třeba jste oba OK a je to pouze v hlavě...

nikolettefallen
autor
8. čer 2016

@japona Asi to tak udělám. Evidentně budu muset ale mě šlo o to že se s ním snažím jednat na rovinu, ke všemu on přišel první s tím že chce miminko a teď má strach. 😒

lrg
8. čer 2016

Na tohle asi žádnou "fintu" nevymyslíš. Ale tak snad je to rozumný chlap, který pochopí, že pokud chcete oba miminko tak pro to musíte oba něco udělat. Ty budeš roky běhat a vymýšlet co se sebou a on nepůjde ani na spermiogram? To by přece nemělo žádnou logiku.

nikolettefallen
autor
8. čer 2016

@smallinka No co se týká doplňků stravy tak jsem to s ním zkusila jenže vzhledem k tomu že jezdívá do světa ho nemůžu kontrolovat 😒 Jinak už fakt nevím, ještě mi včera řekl že už ho to ani nebaví a jestli je nutné aby bylo dítko naše že už i přemýšlel nad adopcí. Ale já bych si raději chtěla sama projít těhotenstvím 🙂

japona
8. čer 2016

@nikolettefallen Proste klasickej chlap, kterej se boji🙂 Nijak se v tom nepitvejte, jen ho objednejte a jemu řekněte: "Miláčku, ja jdu na vystreni v pondělí, ty jdeš ve středu. Je to tam a tam, buď tam ve dvě. A na večer jsem koupila lístky do kina"🙂

mrskato
8. čer 2016

Ahojky, dle mého, by se měl rozhodnout sám, ale asi by bylo dobré, aby si uvědomil, že u vás prostě nestačí otřít se o jeho trenky a je potřeba vědět, jestli jste oba v pořádku. Pak je možné problém řešit, pokud vůbec nějaký problém bude. Každopádně jsem ti chtěla říct, že mám dělohu hodně zakloněnou a otěhotněla jsem pokaždé velmi brzy, takže ne vždy je to problém.

andreaandrejka
8. čer 2016

@nikolettefallen Já bych to udělala také tak jak píše
@japona prostě objednat a tečka. 🙂 Jinak tě chápu, těhotenství chce zažít každá z nás a navíc, adopce je záležitost na několik let.

smallinka
8. čer 2016

@nikolettefallen Tak určitě po roce nedaření bych nemyslela hned na adopci 🙂 tak možná po 5ti letech a neuspěšných IVF....ale i tak se mu divím, že by chtěl raději adoptovat než jít to řešit přes lékaře. Měl by chtí tam jít sám a ne ho nutit....chodí tam spousty párů tak tam určitě nebude jedinej chlap...dnešní medicína dokáže zázraky. Tolik párů by bylo bez dětí nebýt těchto center. Navíc není ještě jistý, že nějaký problém máte, ale pro klid duše bych tam zašla.

lrg
8. čer 2016

No hlavně ty jsi mlaďounká, takže přemýšlet nad adopcí je podle mě nesmysl. Pořád je tu ještě IVF, ale jako zabalit to hned na začátku jen kvůli tomu, že se "bojí" na vyšetření, to je fakt hloupost. A čeho se vlastně bojí? V porovnání s IVF, nebo samotným porodem je to jejich vyšetření ráj na zemi 😀 A jestli jde o to, že se bojí výsledku, tak to bych se zamyslela nad jeho zodpovědností. Protože radši ti ve tvém věku odepřít vlastní dítě jen proto, aby se náhodou nevědělo, že mám líný spermie, to je hodně nedospělý a sobecký 🙂

smallinka
8. čer 2016

Chápu, že když se nedaří je to dost na nervy. A už proto bych to šla někam řešit, trochu klidu vnést do toho nedaření, že přece jenom je šance.

nikolettefallen
autor
8. čer 2016

Ach jo 🙂 neřeknu kdyby to vyšetření třeba nějak bolelo nebo tak něco. Tak snad se zadaří a dostaví se včas kam má 🙂 Proč jsou ti chlapy takový poserové... 😀 . Každopádně děkuji za rady snad mi to pomůže. Minimálně mi to pomohlo trošku zlepšit náladu 🙂 dneska to celé na mě nějak padlo 😒

smallinka
8. čer 2016

@nikolettefallen no ono to nebolí ale je to nepříjemný však asi víš proč.....je to pro chlapy potupa...ale když ho trochu povzbudíš...a budeš na něho hodná to snad zvládne 😉

nikolettefallen
autor
8. čer 2016

@smallinka Mě právě každý říká že jsem na něj hodná až moc 😀 Ale tak mohl by se trošku překonat určitě nejsme jediný pár který s má problémy s miminkem. 🙂

japona
8. čer 2016

Neříkám nutit, spis popostrcit🙂 Většina chlapů tam nechce jít, pač se boji vysledku (proto ten nápad s adopcí). Boji se, že nebudou dostatecne muzni a ze je žena kvůli tomu třeba opustí.. v tomto žádnou racionalitu nehledejte🙂 Věřím, že po objednání tam manžel zakladatelky půjde. Jen se mu to nechce řešit - někam volat a sestrickam vysvětlovat, že mám možná nekvalitni sperma... v tom bych mu na jejím miste pomohla🙂
@smallinka

no_title
8. čer 2016

ten můj nechtěl taky. Byl poslaný na spermiogram a 2x se to muselo odvolat. Došel tam až potřetí. Když potom odevzal vzorek, tak ani nechtěl volat pro výsledky. Jenže mě jako ženě ty výsledky neřeknou. Nedalo se dělat nic, musela jsem zatlačit. Řekla jsem mu, jestli si uvědomuje, co všechno jsem už postoupila já a on musí "jen" odevzdat vzoreček. Že jsem ta, co bere léky, po kterých se tloustne, každý měsíc mi někdo kouká do klína, píchají mi injekce do břicha, podstoupila jsem HyCoSy (což bylo jedno z nejbolestivějších vyšetření, jaké jsem kdy zažila), tak jsem mu řekla, že vedle toho, co podstupuju, je to pro něj malá oběť a že mi už další Clostilbegyt nechtějí dát bez spermiogramu. Tomu mému chyběl ten nadhled do mé situace. Viděl jen svůj problém a to, že je pro něj potupné vozit do CARu svůj vzoreček, bohužel moc neviděl, co podstupuju já a jak je pro mě těhotenství důležité. No ale ne každému pomůže, když je žena takhle tvrdá jak jsem byla já...

nikolettefallen
autor
9. čer 2016

Tak se zadarilo 🙂. Zkusila jsem mu vysvětlit co všechno už jsem podstoupila a co dělám. Tak nakonec že teda do toho půjde. 🙂