Holky, prosím nesetkal se s tým nekdo v těhotenství? Na vnějších pyscích se mi něco udělalo a nevím co to je. vypadá to jako žíly tmavě modré až černé bych řekla,ale jsou to vystouplé bouličky nebo jak to nazvat,přirovnala bych to třeba tvaru beďaru nebo tak něco.Rikala jsem si jestli by to nemohly být něco jako křečové žíly (trpím na ně velmi) nebo bradavice,ale ty mi podle popisu nesedí.Neboli,obcas to trochu svědí a pak při dotyku to jakoby trochu zabolí,ale ne nejak výrazně.Bojim se i oholit,abych do toho nerizla.Do poradny jdu tento tyden,tak se zeptám, jen jsem chtěla vědět,jestli se s tim nekdo nesetkal.
Určitě se o tom zmin lékařce na kontrole.Mne se to se.to s každým.tehotenstim zhorsovalo (celkem 3) a u posledního těhotenství jsem s nima musela na cévní. Zkontrolovaly je sonem a predepsaly Detralex.
@draceka ten beru a i si picham injekce na ředění krve, protože jsem mela zánět žil ,jsem uz 32 tyden,tak asi jak se je větší tlak na spodek,tak se to vytvořilo,tak snad to opravdu jsou ty varixy
Věřím, že ano!ale určitě to proberte s doktorkou.Pripadne ať vás zkontroluji na cévním. Mně cevarka doporučila nosit uz před porodem poporodní vložku a vysoké kalhotky, že to pomůže s tím tlakem na spodek a fakt to citelně pomohlo!držte se!
Varixy. Křečáky na pipině, no. V těhotenství docela běžné. Měla jsem u první, hned po porodu to zmizlo. U druhého to nemám. V klidu se ohol, neboj 😉