Inkontinence. Někdo podobně?

sim244
22. říj 2021

Ahoj holky,

Mám skoro 3 letého chlapečka. Začala mě trápit inkontinence, o lteré nevím. Během dne jdu na toaletu a zjistim, že mám učůrnuto. Stalo se některé? Začalo se pár měsíců zpět. Myslela jsem, že se to děje po porodu, ale to bylo vše ok a začalo to až teď.

Moč je laboratorně v pořádku, žádná psychická újma, nic… prostě si tělo samo třeba dvakrát za den upustí a já o tom nevim. Bez intimnky už nejdu ani na rychlý nákup…

Zažila jste některá? Je mi 23, nečekala jsem, že tohle budu řešit.

Anonymitu nezapnu ač mi to je nepříjemné, nebxlo by to fér vůči vám. 🙂 děkuji za odpovědi

leniczka23
23. říj 2021

Zažila jsem to jen během těhotenství a pak těsně po porodu. Budeš mít povolené pánevní dno. Pokud je tedy vše ostatní v pořádku, musíš začít cvičit, cviky na pánevní dno, nejsou nijak náročné, můžeš je dělat klidně u televize. Prodávají i různé pomůcky, tak omrknu co by pro tebe bylo lepší. Držím palce, ať se to cvičením dá brzy do pořádku.

barmil
23. říj 2021

@leniczka23 dojdi si na gynekologii, ať se koukne, jak moc máš povolené rodidla, můžeš mít hodně dole dělohu a ta Ti tlačí na zbytek.
Pak s nálezem na fyzio, doporučí cviky.
Jinak na tohle je nejlepší pilates, potřebuješ posílit vnitřní svaly, nějakým skakanim na tramposkach, nebo zumbou by sis naopak mohla ještě pritizit, stejně jako jít hned do fitka a začít silový trénink. Musíš posílit core.

cilkat
25. říj 2021

Já o tom u sebe teda vím, ale taky se problém objevil až dýl po porodu. U mě je problém určitý způsob roztažení nohou - prostě tam klasický pohybový sval prepere ten svěrač... A je to opravdu o návštěvě fyzioterapeuta a cíleném cvičení...

sim244
autor
26. říj 2021

@cilkat děkuji