Inkarcerace dělohy. Kdo měl?

muhehehe
27. pro 2022

Ahoj, mám za sebou takovou nepříjemnou epizodku. Jsem počtvrté těhotná, všechno vždycky v pořádku. Na běžné kontrole (včetně UZ) jsem byla naposledy 21.12., taky všechno úplně ok. A teď o svátcích přišel takový blesk z čistého nebe, bez varování a ,,z plného zdraví" mne najednou složila bolest jak blázen, kyčle, podbřišek, něco hrozného. Samozřejmě ihned do nemocnice, s naprosto černýma myšlenkama, vůbec jsem nedokázala chodit, do ambulance mne manžel nesl a spodek bolel tak, že jsem myslela, že rodím. (Pokračování v prvním komentáři, zlobí mne telefon)

muhehehe
autor
27. pro 2022

Mysleli si to v první chvíli všichni.... Nicméně rychlé vyšetření ukázalo, že se stalo něco jiného, děloha se posunula někam kam nemá a ,,uskřípla se", tj. inkarcerace dělohy. Hospitalizovali mě, dali analgetika a projímadla ať se všechno uvolní a povolí, a čekalo se. Částečně se děloha vrátila zpět sama, pak ji reponovali ručně (přes spodek a břicho, viděla jsem všechny svatý, ale doktorka věděla, co dělá...). Podařilo se, děloha je na místě, já propuštěná, přiměřený klidový režim a jinak tedy vyřešeno, dítě v pořádku. Bylo mi řečeno že tohle je fakt nahodilá věc a předejít (například omezení některých pohybů apod.) tomu nejde. Teď jsem 24. týden, prý se to většinou stává o něco málo později (třeba 26 - 28) ale v pozdějším stádiu těhotenství už zas ne, protože už je děloha velká a plná a pozici už takto nezmění. Má někdo zkušenost, stalo se vám taky? Bylo pak do konce těhotenství už vše v pořádku? Opravdu bych byla ráda, aby to byla jen ojedinělá indispozice bez dalších rizik, jdu se sem trochu uklidnit. Zážitek to nebyl pěkný.