Hysterektomie před věkem 23 let. Máte zkušenost?

aehyk
11. lis 2024

Znáte prosím někoho kdo dělá hysterektomie i mladým?🙂

1772
11. lis 2024

Spíš než o věk jde o důvod. Pokud tento dotaz je myšlený vážně, chybí informace. Při ohrožení života či nebo potížích, které negativně ovlivňují kvalitu života či zdraví, samozřejmě tato operace může být provedena, ale pochybuji, že se dělá na objednávku jen tak.

lencaa11
11. lis 2024

@aehyk spíš než o věk jde o to proč se ten zákrok dělal dignozu bez ní to nedělají jen tak

smatlafousek
11. lis 2024

@aehyk ahoj také o tom velmi uvažuji, protože nesnašim parchanty a nikdy je nechci 😊

aehyk
autor
11. lis 2024

@1772 Důvod je právě jen ten, že chci. Neni duvod mit delohu🤷🏼‍♀️

smatlafousek
Autor odpověď smazal
Zobraz
smatlafousek
11. lis 2024
lencaa11
11. lis 2024

@smatlafousek
@aehyk pokud nechcete děti tak jdete na odstranění vejcovodů a máte klid

jolcap
11. lis 2024

@aehyk nějaký důvod být musí, ale nastoupit před gynekologa ,že já chci hysterektomii asi moc nejde. Pokud nechcceš děti OK jsou jiné způsoby, pokud nechceš menstruovat bohužel to jde jen v případě, že se necítíš být ženou a toužíš po trancizi a řeší se to hormonálně

aehyk
autor
11. lis 2024

@jolcap a nevite, jestli by to slo z genetickych duvodu, ze by dite mohlo byt postizene?

junomcgaff
11. lis 2024

Může to s sebou nést zdravotní rizika. Radši bych šla na odstranění vejcovodů, ale i to není ideální, nechci kecat ale myslím že se tam tvoří pohlavní hormony.

lencaa11
11. lis 2024

@junomcgaff ty tvoří vaječníky když se odstraní vejcovody je to nejlepší antikoncepce před početím a ještě si žena sníží riziko rakoviny vaječníků jen si to žena platí sama pokud k tomu není lékařský důvod

lencaa11
11. lis 2024

@aehyk tak ani tak ne spíš doporučí vejcovody vzít aby jste nebyla těhotná

junomcgaff
11. lis 2024

@lencaa11 aha tak to je super! Sama mám jedno dítě, další už nechci a jestli se můj názor do 30ti nezmění tak budu přemýšlet nad sterilizací.

aehyk
autor
11. lis 2024

@junomcgaff pravě ze nechci ani menstruaci ani nic s tim spolecneho, zeny po zakroku co jsem cetla jsou spokojene takze nevidim duvod proc bych ja nemohla

junomcgaff
11. lis 2024

@aehyk no každopádně není v čr odstranění orgánu jen tak na žádost nelegální?

aehyk
autor
11. lis 2024

@junomcgaff jist ani prodavat to nebudu, nikoho nez me to neovlivni🤷🏼‍♀️ a duvod bude muj klid v dusi takze to neni jen tak 🤣

junomcgaff
11. lis 2024

@aehyk mně to vysvětlovat nemusíš, já zákony nedělám:D

aehyk
autor
11. lis 2024

@junomcgaff ja vim, to nebylo mirene na vas ale nesouhlas vseobecne xdd

klpoiu
11. lis 2024

@aehyk V tak mladem veku bych do toho nesla ani omylem. Tech duvodu pro ne je hodne. Od poklesu organu, uniku moci, horsiho traveni, srůstů a tim i bolesti, velmi brzo po odstraneni vajecniky proste přestanou fungovat, takze ztrata zenskych hormonu a tim rychlý nástup prechodu, rychlejsi starnuti,pribirani, osteoporóza,ztrata libida, nemožnost mit vlastni deti atd. Nedivim se ,ze i zeny ktere chteji byti muzem, tuhle operaci nepodstoupi. Pokud jde odstraneni ze zdravotnich duvodu a prevazuji pozitiva tak neni co resit. Ale v tomhle případě je to zbytecne. Pokud nechces menstruaci tak jsou jine setrnejsi zpusoby.

junomcgaff
11. lis 2024

@klpoiu přestanou vaječníky fungovat i po odstranění vejcovodů?

aehyk
autor
11. lis 2024

@klpoiu injekci mi ale take nebudou chtit dat z duvodu mladeho veku

klpoiu
11. lis 2024

@junomcgaff Casem ano. A mam kolem sebe nekolik zen co to tak proste mají. Tri roky po operaci vajecniky jak hrozinky. Ta funkce je proste odstranenim delohy jina. Doktori si melou svoje,ze menopauza, ale menopauza v 35,39? To asi ne ze.

junomcgaff
11. lis 2024

@klpoiu wow tak to je poprvé co tohle slyším. Vždycky to lidi jen vychvalují. My ženy to máme těžké - cpát se doživotně hormony, mít x dětí a nebo sterilizace a zdravotní problémy. Fakt super

klpoiu
11. lis 2024

@aehyk Bud injekce Provera nebo telisko Mirena. Oboje bez problemu daji i mladym holkam. Toho bych se nebala

klpoiu
11. lis 2024

@junomcgaff Jop, mame to tezky. Ale aspon nemuzeme mit problem s erekci, nezcvrknou se nam koule a nebudeme mit rakovinu prostaty. 🫣

aehyk
autor
11. lis 2024

@klpoiu
To bych mela mnohem radsi

lencaa11
11. lis 2024

@klpoiu jsem po této operaci a nic z toho nemám to se udává jako možnost ale ne pravidlo to vše to je zde uvedeno může mít i žena z dělohou

lencaa11
11. lis 2024

@klpoiu ano dají ale nezaručí to žádné ženě že neotěhotní nebo že se zastaví Ms nebo že to sejde jak injekce tak Mirena u té též ženy mají navali ,váha ,snížené libido ,padání vlasů atd ...

lencaa11
11. lis 2024

@junomcgaff ne když odstraní vejcovody tak žena funguje normálně jako když je má ...jen není možné přirozeně otěhotnět

lencaa11
11. lis 2024

@aehyk injekce ,Mirenu vám dají to o věku není ale nikdo vám neřekne že vám to sedne ,že neotěhotnite že nebudete mít zdravotní problémy není to že to sedne každé ženě