Ahoj byla jste některá na hysterektomii pro kterou jste se rozhodla sama takže jste si ji musela uhradit? Kde jste na zákroku byli a jaká byla cena??
@verunka95 teď vidím, že je ti jen 24 roků ☹ Třebaže vím, že jsem tak 3 roky zpět viděla ceník téhle operace ve Fakultní nemocnici v Olomouci, že to stálo 12.000...
@sweetkitten ahoj mám dvě děti a obě akutním císařem takže už nejspíš žádné další děti nebudou tak je to pro mě nejprijatelnejsi forma antikoncepce (o tu mě ani nejde) ale hlavně se chci zbavit menstruace... Vzhledem k tomu že mi při druhém porodu sterilizaci ani ndnabidli - nevím proč kolegyně z práce shodou okolností byla na císaři pár hodin po mě má dvě děti první rodila normálně druhé cs a zeptali se jí na to - tak si myslím, že mi to lékař asi nenapíše
Já myslím že na pojišťovnu je jedním z kritérií věk nad 40 let jestli už to nezměnili. Ale jako samoplatce nevím. Nicméně pokud jde o menstruaci a máte už po dětech tak bych za sebe doporučila tělísko. Není to tak drahé a invazivní.
@verunka95 oni ti to asi nenabídli, protože jsi Fakt moc mladá. Ale já ti rozumím, že už nechceš mít periodu. Máš ji moc silnou, bolestivou? K tomu tělísku, taky jsem měla otočenou dělohu, zavedení by se mělo povést, ale aby mělo účinek, na mě působilo kontraproduktivně.
@sweetkitten toho se právě bojím, že dám 5500kc a buď to vůbec nepůjde zavest nebo to bude mít úplně jinej účinek na mě a budu to muset vyndat... Já mám právě vždycky na takovýhle věci smůlu. Od 15 do 20 jsem brala ha ale tu teď nemůžu kvůli jatrum
@verunka95 nehormonalni tělísko,podívat vaječníků, partnera.. kondom, pesary, čípky...co máte s játry?ostropestrecova směs dědka korenare je top, víc pro ně dělat nemusíte, na úpravu cyklu bylinky, malinová směs bomba...nechat se vykuchat s prominutím, až naprosto poslední možnost..jste mladá a věřím, že potíže neustoupí tím, že budete bez dělohy..má tam své místo..2cisari neznačí že další být nemůže za pár let, znám holky se 4ma a ok..a taky budete se dále cítit stále jako žena? Prostě nevíte co to udělá s psychikou..a hlavně i po odstranění se doporučují.brat hormony pro případ komplikací..vše si prvně zjistěte,než uděláte takový nezvratný krok
Podvaz 😁
@lajla psala jsem, že mi primárně nejde o antikoncepci ale o zbavení se menstruace prostě se nechci dalších 15-20 let zaobírat úplně zbytečnou menstruaci. Nevím proc bych se neměla cítit jako žena to jestli mám nebo nemám delohu ze mě fakt ženu neudělá a to že někdo nemá delohu ho nedělá menecenou natož pak už po dětech. Jinak ještě nevím co mám s játry to teprv zjišťují mám vysoký bilirubin - nejdřív si mysleli že z důvodu těhotenství ale vzhledem k tomu že měsíc po porodu ho mám ještě vyšší než v těhotenství bude příčina asi jinde takže uvidíme
Moje mamca ji ma, nikoli dobrovolne, pri druhem porodu ji prirostla placenta k deloze a bylo vubec stesti, ze to prezila, ale museli ji to vzit ve 30 letech. Pribrala a nic uz nebylo jako driv. Je to na tobe, ale ja osobne bych sla a pujdu do sterilky.
A co injekcni antikoncepce, Provera? Menstruace po ni vetsinou vymizi.
To je docela radikální řešení a ještě v tak mladém věku...ani nevím, jestli by tu operaci udělali, bez indikace, v podstatě bezdůvodně. Co kdyby ses za pár let rozmyslela, nebo třeba budeš mít jiného partnera a pak bys litovala, že už děti nikdy mít nemůžeš
@azby nemusela, i kdyby jí vzali dělohu, tak vaječníky by jí určitě nechali, takže hormony by měla vlastní...
@surikata131 názory na to se bohužel různí..někteří Dr doporučují hormony brát jiní ne..a teď komu verit
@verunka95 ty já bych to zkusila stejně, tam je nějak že ti vrátí peníze, když ti nesedne, myslím do půl roku.
@azby nemusela by brát hormony. Já jsem čerstvě po operaci a žádný hormony mě nečekají. Když nechají vaječníky, což nechají, nehrozí klimakterium. 🙈
@azby tak takováhle věc mi teda rozhodně nepřijde jako rozmar. Řekla bych, že to je celkem zásadní životní rozhodnutí!
@sweetkitten tak to pozjistuji ale tchyně musela vyndavat ani ne po 5 měsících protože ji hodně nesedlo a nedostala nic zpět
Myslim, ze ti zadny pricetny doktor ve 24 letech delohu neodebere. Ze se ti nechce menstruovat, nebude dost objektivní duvod. To se nechce zadny zensky, ze jo.. A za deset let ti muze jeste klidne přeskočit a budes chtit jeste jedno dite, treba i s novym partnerem. Nikdy nerikej nikdy. Ses jeste moc mlada na radikalni reseni.
@verunka95 prosím tě a proč si to chceš platit sama, proč si to nechávat dělat zbytečně? Nemáš potíže žádné? Já jsem teď čerstvě po hysterektomii, musela jsem a vlastně jsem neprotestovala. Nejde to zařídit tak, aby ti to bylo indikováno lékařem?