Máme v rodině riziko Huntingtonovy choroby a po komplikovaném procesu přes IVF a PGD se nám podařilo mít krásnou a ZDRAVOU dceru bez rizika huntingtona. Nyní řešíme, zda podstoupit další náročnou asistovanou reprodukci s PGD, abychom měli druhé dítě. Asi nás nebude mnoho, ale je tu nějaká spřízněná duše, která má tuto zátěž v rodině?
Zdravim, nakonec jsme další ivf nepodstupovali. Dost jsme to řešili. Ale byli jsme nuceni přihlédnout i dalším okolnostem. Uz nejsme nejmladší a jako na potvoru se mi tvori jen malo vajíček, takze vzhledem k vysoke eliminaci embryí a mému věku by šance byly minimální. Manžel je v riziku huntingtona a nechceme dva roky běhat zase po doktorech. I kdyz ted prisla ohledně huntingtona povzbudiva zprava. Podařilo se chorobu dostat do prasat a mela by na ně fungovat nejaka lecba. A snad vas povzbudí, ze dvou embryí dorostlo jen 1 embryo a to prošlo eliminaci. Sice na treti pokus, ale povedlo se. Budu vam moc drzet pěsti. 🙂
U nás jsem já v riziku. A doufám, že nějaká léčba bude v dohledu 🙂. Já mám dvou letou dcerku, z přirozeného početí. Bohužel gynekolog mě neposlal před plánováním těhotenství na genetiku i když ví co máme v rodině. A tak až v 11.týdnu těhotenství jsem se dozvěděla co je za možnosti již s embrii. Dcerku jsem nenechala testovat, nedokázala bych tenkrát jít na umělé přerušení v případě špatných výsledků. A nyní jsme s manželem neúspěšně absolvovali naše 1.IVF. A přemýšlíme jak dál...jestli nezkusit opět přirozené těhotenství s tím že v 11,tt bych nechala udělat odběr choriových klků. A nebo počkat až nastoupím do práce po MD a vydělám ty strašné peníze na další pokus. Ale to zase běží čas ☹
dobrý den, po 1ivf jsem měla úplně rozhozený cyklus a ovulaci asi ve 40.tém dnu, byla jsem na vyvolání MS, doktor mi řekl, že bude ovulace a že se nemáme snažit, že to bude nekvalitní vajíčko a píchnul mi vyvolávačku, MS do 10.dní nikde a na nový rok mi bylo špatně no už mi tady běhá 15m.holčička. Podstoupila jsem v těhotenství odběry choriových klků ve 13tt. do 3 dnů mi volal můj genetik, že je vše ok. 🙂 (ten to snad prožíval víc než my). Čekání nekonečné, odběry bez problémů a ten pocit že čekám zdravé mimi k nezaplacení. Těhotenství jsem si pak užila 🙂. Taky máte HG v rodině? Klidně mi napište IP. Je to hrozná nemoc...
@cernyandel Meli jsme nakonec veliké štěstí a po třech IVF se zadařilo. Dnes máme už pětiletou holčičku. O HN doma uz moc nemluvíme. Snažíme se žít normálně, dokud budeme mít tu možnost. Moc gratuluji @dzeta k holčičce 😉.
@inule1 tak to moc gratuluju..to je úžasný!!!my podstoupili 3IVF.při prvnim jsme neměli zdravé žádné a při 2 a 3 vždy jedno..které se mi ale nechytlo :( nakonec jsme to zkusili normálně,ale musela jsem v 15tt na vyvolaný potrat :( další už si nejsem jistá zda bych psychicky unesla.nemůžu se z toho nějak vzpamatovat a bojim se,že by bylo zase nemocné...mohu se zeptat,kolik Vám a manželovi bylo,když se zadařilo?
@dzeta tak to vám nesmírně závidím a gratuluju a moc přeju...jsem ráda,že jsem našla někoho,komu se s touto chorobou zadařilo 🍀 i když jsem četla,že u žen chroba není tak agresivní na přenos..nevím co je na tom pravdy,ale muži mají třeba milion spermii ku milionu.žena pouze jedna ku jené..
Dobrý den. Jedna spřízněná duše by se našla. Můžu se zeptat jak jste dopadli? My po 1IVF 0 dobrých embrií ze3 po PGD ☹