Horší cytologie. Uklidníte mě?

michelle_tattoo
18. srp 2022

Ahoj holky, v červenci jsem byla na cytologii a dneska mi volala doktorka, že mám horší výsledky než jsou zvyklý a pozvala si mě na kontrolní cytologii za 2 týdny. Dost se začínám bát. Mamina měla teď taky špatný výsledky z cytologie a má přijít až za půl roku. Mám doma dvě malý děti a fakt se bojím, že je to vážný.

lencaa11
18. srp 2022

@michelle_tattoo kdyby to bylo vážný nečeka lékař 14 dní může jít o cokoliv třeba jen nějaký zánět kdyby to bylo něco víc laboratoř píše doporučení jaká má bejt kontrola třeba za 6 měsíců ,atd tak zatím bych nepanikařila kdyby to bylo něco víc skrz čípek půjdete na dovyšetření a podle toho se uvidí já měla celý život cyto v pořádku a šup při testu HPV jsem zjistila že mám agresivní typ atd teď jsem 6 měsíců po konizaci a věřím že bude líp hlavně cytologie je dosti nepřesná nedá se jí na 100% věřit ☘️☘️

michelle_tattoo
autor
18. srp 2022

@lencaa11 Děkuju.. Doufám, že to bude v pořádku. Říkám si, že to může být třeba i tělískem nehornonalnim, které mám a na záněty atd trpím už od puberty dost často. Snažím se neplašit a být v klidu, ale nebudu říkat, že nemám fakt mega strach..

lencaa11
18. srp 2022

@michelle_tattoo mám tez nehormonalni tělísko na záněty teda netrpim je možné že je to u vás může bejt zánět v okolí stěru asi bych ještě zvážila test na HPV aby jste věděla více tak každá máme strach já po predcteni toho co mi vyšlo jsem pár dní nespala a ještě když se to dovyšetření táhlo věř te že to bude dobrý

sanyy22
18. srp 2022

@michelle_tattoo mě vyšli špatně výsledky z cytologie taky. Tak mi je dělali znovu a pak v pořádku, pry to mohl být jen nějak zánět.

afitna
18. srp 2022

@michelle_tattoo ahoj, mě od 18 vycházela pokaždé zhoršená cytologie a chodila jsem na kontroly po půl roce, nic víc. V druhém těhotenství se to srovnalo a od té doby mi vychází dobře

hani_na
18. srp 2022

@michelle_tattoo Mojí ségře nakonec museli vzít dělohu a už nemohla mít druhé dítě, za 14 dní od nálezu už měla za sebou x dalších vyšetření
a nakonec i operaci, takže žádný fatální nález to nebude✊

vladenkamaminka
18. srp 2022

Já docházela na preonko skoro 8 let, už me vyřadili a nikdy nebylo potřeba ani zákroku, termíny kontrol mi dávali různé a ano to tělísko prý může dělat falešné pozitivni nálezy v cytologii, já se na něj ptala, že bych ho chtěla a Dr mě hned na to upozornil, proto jsem si to rozmyslela, myslím, že bych měla jen zbytečně nervy a zbytečně lítání po kontrolách a asi by mě jen tak nevyřadili