Prosím kdo má stejný problém pojďte diskutovat co nám pomohlo.
Já měla celý život boláky, opravdu bolavé akné a to převážně v oblasti spíš čelisti, brady a krku. Jsem z oboru kosmetiky a dost jsem si byla špatnou reklamou, ale nedalo se s tím nic dělat. Prostě nezabralo nic na světě. Jednou mi zabralo léčebné mýdlo z USA, ale CLO stálo asi 800,- a to jsem nehodlala platit znovu. No ale co se nestalo, já otěhotněla a hned ten první týden v tom jak kdyby jsem měla celý život pleť z alabastru 😱 i jizvy zmizeli. A tak si tak užívám pár let s krásnou pletí a jsem zase v tom a světě div se, akné je zpět. Vypadám jak nemocná. Bolí mě celý xicht 😢 doktoři řeknou že je to hormonama a nikdo nic neřeší...co taky jsem v jiném stavu.
Za mě bych doporučila odvar z dubové kůry a potírat během dne obličej. To je tak jediné co trochu uklidní pleť, mám to od babičky, která dělá do bylinek. Pojďte se podělit co pomohlo vám 🙏
Jsem už zoufalá a jako kosmetička vím že to je na dlouhatánskou trať 🙄
@danvitka jsem ráda že v tom nejsem sama a ráda si přečtu vaše nápady co se s tím dá dělat. Mně to začalo s prvním těhotenství, u druhého jsem měla naopak úplně nádhernou pleť jakou snad nikdy. Ale po porodu se to vrátilo. Nemám to jen na bradě ale už i kolem spánku opravdové bolaky, sotva se jeden vyléčí, naskočí další. Zkoušim různé kosmetiky ale zatím nic nezabralo. Podotýkám že pleť si čistim pravidelně ráno i večer a makeup nenosím. Po tom to je ještě horší. Teď se snažím i zdravěji jist, tak uvidíme jestli to alespoň trochu zabere.
Já jsem na to trpěla buď ve stresu nebo první dva trimestry těhotenství. Dělalo se mi jak normální akné, tak i podkožní, vypadala jsem hrozně a bolel mě celý obličej. Mně na to moc pomohlo kafrové mýdlo od Manny, používám ho do teď. 🙂
Jé ženy, jakoby jste mi mluvili z duše 🤦♀️ já na akné trpěla vždycky, ale pravá bouře přišla po vysazení antikoncepce.. v těhotenství asi 3 měsíce krásná pleť a pak se to začalo zhoršovat.. a teď rok a něco po porodu je to šílený, upřímně jsem ráda za roušky a když vážně nemusím tak prostě ven nevylézám 🤦♀️ zkoušela jsem všechno možný, zlepšení vždy na chvíli a pak se to vrátilo zpět, takže teď zkusím vysadit bílkovinu kravského mléka (podezření na alergii) a pak ještě lepek a uvidím co to udělá..
@andrea93133
@rejalin
@syrinxka
@mamikry
A nenechala jste si některá vyšetřovat hormony, třeba na gyndě? Mě to dost prostě ovlivní vždy to těhotenství. Jinak ještě jedna rada, zkuste sypané čaje a potírat obličej ráno a večer. Řepík, dubová kůra atd...
@danvitka Mne dost pomohl prechod na prirodni kosmetiku, nejdriv krem o Biorythme a pak na 100% PURE, vcetne dekorativky. Pak jsem taky zacala brat vitaminy (rybi tuk, panthenol). Dala jsem si pro jistotu vysetrit i hodnoty stitne zlazy. Mame tvrdou vodu, takze jsem jeden cas ani nemyla oblicej vodou, abych ho nevysusovala. Je to ale beh na dlouho trat. Akne se mi dela porad, ale o dost mene a vetsinou pred ms.