Hormonální akné. Podělíte se, co pomohlo vám?

danvitka
28. led 2021

Prosím kdo má stejný problém pojďte diskutovat co nám pomohlo.
Já měla celý život boláky, opravdu bolavé akné a to převážně v oblasti spíš čelisti, brady a krku. Jsem z oboru kosmetiky a dost jsem si byla špatnou reklamou, ale nedalo se s tím nic dělat. Prostě nezabralo nic na světě. Jednou mi zabralo léčebné mýdlo z USA, ale CLO stálo asi 800,- a to jsem nehodlala platit znovu. No ale co se nestalo, já otěhotněla a hned ten první týden v tom jak kdyby jsem měla celý život pleť z alabastru 😱 i jizvy zmizeli. A tak si tak užívám pár let s krásnou pletí a jsem zase v tom a světě div se, akné je zpět. Vypadám jak nemocná. Bolí mě celý xicht 😢 doktoři řeknou že je to hormonama a nikdo nic neřeší...co taky jsem v jiném stavu.
Za mě bych doporučila odvar z dubové kůry a potírat během dne obličej. To je tak jediné co trochu uklidní pleť, mám to od babičky, která dělá do bylinek. Pojďte se podělit co pomohlo vám 🙏
Jsem už zoufalá a jako kosmetička vím že to je na dlouhatánskou trať 🙄

mamikry
28. led 2021

@danvitka Mne dost pomohl prechod na prirodni kosmetiku, nejdriv krem o Biorythme a pak na 100% PURE, vcetne dekorativky. Pak jsem taky zacala brat vitaminy (rybi tuk, panthenol). Dala jsem si pro jistotu vysetrit i hodnoty stitne zlazy. Mame tvrdou vodu, takze jsem jeden cas ani nemyla oblicej vodou, abych ho nevysusovala. Je to ale beh na dlouho trat. Akne se mi dela porad, ale o dost mene a vetsinou pred ms.

syrinxka
28. led 2021

@danvitka jsem ráda že v tom nejsem sama a ráda si přečtu vaše nápady co se s tím dá dělat. Mně to začalo s prvním těhotenství, u druhého jsem měla naopak úplně nádhernou pleť jakou snad nikdy. Ale po porodu se to vrátilo. Nemám to jen na bradě ale už i kolem spánku opravdové bolaky, sotva se jeden vyléčí, naskočí další. Zkoušim různé kosmetiky ale zatím nic nezabralo. Podotýkám že pleť si čistim pravidelně ráno i večer a makeup nenosím. Po tom to je ještě horší. Teď se snažím i zdravěji jist, tak uvidíme jestli to alespoň trochu zabere.

rejalin
28. led 2021

Já jsem na to trpěla buď ve stresu nebo první dva trimestry těhotenství. Dělalo se mi jak normální akné, tak i podkožní, vypadala jsem hrozně a bolel mě celý obličej. Mně na to moc pomohlo kafrové mýdlo od Manny, používám ho do teď. 🙂

andrea93133
28. led 2021

Jé ženy, jakoby jste mi mluvili z duše 🤦‍♀️ já na akné trpěla vždycky, ale pravá bouře přišla po vysazení antikoncepce.. v těhotenství asi 3 měsíce krásná pleť a pak se to začalo zhoršovat.. a teď rok a něco po porodu je to šílený, upřímně jsem ráda za roušky a když vážně nemusím tak prostě ven nevylézám 🤦‍♀️ zkoušela jsem všechno možný, zlepšení vždy na chvíli a pak se to vrátilo zpět, takže teď zkusím vysadit bílkovinu kravského mléka (podezření na alergii) a pak ještě lepek a uvidím co to udělá..

danvitka
autor
5. únor 2021

@andrea93133
@rejalin
@syrinxka
@mamikry
A nenechala jste si některá vyšetřovat hormony, třeba na gyndě? Mě to dost prostě ovlivní vždy to těhotenství. Jinak ještě jedna rada, zkuste sypané čaje a potírat obličej ráno a večer. Řepík, dubová kůra atd...

rejalin
5. únor 2021

@danvitka ne nenechala. Jinak k těm čajům, babička ještě vždycky doporučuje čaj z černého bezu 🙂