Dobrý den, je mi 34. let. 3.1.2020 jsem byla na ultrazvukovem vyšetření (odp. 21+5, dle 1.USG 21+6). Dostala jsem zprávu,kde byl dodatek o doplnění lékařské zprávy ze screeningu 1.trimestru. Výsledky screeningu 1.trim. negativní,riziko M.Down 1:789,free beta HCG 1,914 MoM,PAPP-A 0,705 MoM. Na screeningu 1.trim. jsem byla ve 12 týdnu + 5dní. Jsou tyto hodnoty v pořádku nebo zde hrozí riziko Downova syndromu. zprvnim a druhým ultrazvukemzprvním
@sahule1 Kdyby bylo něco špatně, hned by si vás pozvali na genetickou konzultaci a tam vám nabídli případně další vyšetření (UTZ, neinvazivní testy z krve, odběr plod. vody). Pokud vás nijak nehoní, je všechno ok. Ta hodnota 1:789 značí, že jedno dítě z 789 se může narodit s DS, takže je to riziko zanedbatelné.
Není zač, my na konzultaci byli po Silvestru, tak to mám čerstvé.
Pokud je zaver ze screening je negativni je to v poradku 🙂 a pokud se vam nikdo neozve neznamena to nic spatneho ja take cekam prvni miminko screening negativni 1 i 2 a nikdo nema tim padem duvod se mi ozyvat,vse resim se svim obvodnim gynekologem ktery mi potvrdil ze vysledky jsou v poradku. Budte uplne v klidu 🙂
Riziko na DS je negativní pokud je hodnota vyšší než 1:300, za pozitivní se berou hodnoty 1:300 a niže.