Hlen ve stolici plně kojeného miminka

jessica207
29. říj 2017

Dobre odpoledne,
rada bych radu tech maminek, co zazily neco podobneho. Dcera nyni 3,5mesice, plne kojena, ma asi od 6.tydne stolici s hlenem. Vyzkousela jsem 2 tydny dietu bez BKM a zmena nenastala. Pak jsem zkousela 2 tydny dietu bez BKM, kureciho, hoveziho, vejce a soji a take zadne zlepseni, hlen se objevoval stale. Dokonce se mi zdalo, ze stolice byla jeste horsi nez pred dietou. Jinak dcera je spokojene miminko, place jen kdyz ma hlad nebo se ji chce spinkat. Pribira na vaze, ikdyz ne zavratnym tempem (PV 3420g, ted 5630g), pribira tak 600-700g mesicne. Jinak zadne doprovodne potize nema, "jen" nas trapi ten neustaly hlen, kaka stale 4x denne. Nevim jak postupovat dal, jestli jist normalne, nebo se vyhybat jen BKM nebo prestat jist jeste vice potencialnich alergenu, opravdu si nevim rady. Doktor rika, ze jestli prospiva a "nestezuje si" tak ze to je ok. Bojim se vsak, abych neco nezanedbala. Mel nekdo, prosim, podobnou zkusenost? Moc dekuji za jakekoliv radu CI doporuceni.

fallingstars
29. říj 2017

Hlen jako takový, je-li všechno v pořádku, není nic, co by se mělo řešit 😉

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/stol...

lenkas1982
29. říj 2017

Dcera měla někdy asi kolem 4.-5. měsíce taky hlen, trval to docela dlouho, tak 1,5 měsíce. Jinak byla taky v pohodě (teda až na reflux tak do 3/4 roku). Řešila jsem to s doktorkou, i na gastru jsme byli, nikdo žádný problém neshledal. Bezmléčnou dietu jsem taky zkoušela, bez změny. Přešlo to samo od sebe. Jediný, co mě s odstupem napadlo, že byla cca 1-2 týdny před tím, než to začalo, očkováná na rotaviry, tak jestli to nemohlo souviset.

8slunicko6
29. říj 2017

Zkuste dětská probitika-nám se to po nich zlepšilo...

jessica207
autor
30. říj 2017

@fallingstars dobry den, dekuji i za odkaz, jsem mnohem klidnejsi. Jeste bych se zeptala jestli nevite...pokud je stolice zpenena, takova vystrelujici take je to v poradku? A jeste jeden dotaz bych mela😬..Tim, ze jsem drzela ruzne diety (bez mleka, masa, vajec atd.) mohlo to ovlivnit kvalitu MM? Jde o to, ze dceru ted asi posledni tri tydny kojim v noci co 2 hodiny (pres den to same) a predtim vydrzela spinkat i 4-5 hodin, takze bylo treba jen 1-2nocni kojeni. Takze jsem byla rada, ze diky tomu castejsimu nocnimu kojeni aspon na vaze pribere vice, ale nic porad pribira stejne. Mohlo by to treba byt spatnou technikou kojeni? Ja si myslim, ze pije pekne, ale muzu se mylit. Jinak ziju v zahranici a nemam bohuzel moznost kontaktovat LP. Predem dekuji za jakoukoliv radu 😉

jessica207
autor
30. říj 2017

@8slunicko6 dobry den, muzu se zeptat jake probiotika jste meli? My jsme davali male ze zacatku Biogaia, ale zdalo se mi ze to bylo jeste horsi (kakala i 8x denne). Ja jsem zacala brat alespon hylak forte. A toho hlenu jste se zbavili? Diky.

8slunicko6
30. říj 2017

@jessica207 Koupila jserm obyč Probiomaxík-v lékárně DR.Max... už hlen nemáme... Taky se občas stalo, že je stolice zpěněná, ale to je asi tím jak to z malé lítalo ven a je to prostě řídký-myslím, že to je normální... Teď už máme příkrmy takže zase máme tužší bobky...

kvmatonka
30. říj 2017

@jessica207 Syn měl ten samý problém, hlen ve stolici, řídká zpěněná stolice. Naše doktorka udělala výtěr a zjistilo se, že má ve střevech nějakou bakterii, ale nic závažného co by se muselo léčit ATB. Nasadila jsem probiotika a doporučila mi dávát denně pár lžiček mrkve, brambor, rýže či rýžového odvaru. Samotný problém vymizel až jsem zavedla příkrmy. Zkuste se s doktorem domluvit na výtěru. Nic to být nemusí a taky jo.
Jinak k častějšímu kojení - to bude nejspíše růstový spurt. Miminko v tu době více roste a tak má větší potřebu MM. Já syna tehdy kojila klidně co půl hodiny.

fallingstars
30. říj 2017

@jessica207 Ani pěna nevadí, malá ji taky měla 😉 S tou kvalitou mléka to nevím, ale osobně si myslím, že ne. Kolem tří měsíců bývá spurt plus dětem se ty spánkové vzorce dost mění. Naše spala do čtyř měsícû krásně a od té doby je to docela bída. U nás v tom tedy asi hrály roli i zuby.