Ahoj, snad někdo odpoví i na tak citlivý dotaz.🙈
Po porodu se mi objevily 2 hemeroidy, prakticky jsem o nich nevedela a teď, po 3 letech, najednou začaly šíleně svědit.🙈
Trvá to už 2 týdny, trošku se to teď zlepšilo, ale stejně několikrát denně se to ozve, je to pak vzdy úplně šílený pocit, že člověku úplně škube tělo.🙈 Jinak nekrvaci, neboli... nikde na internetu jsem nenašla, že by někoho jen svědily (a tak intenzivně a dlouho), nemáte někdo zkušenost?
Jinak zkouším, co se dá (koupele, masti, cipky...), mám už zadanku k proktologovi, ale kdoví, kdy se dostanu na řadu (nemocnice).
Díky moc!
Mě pomohlo mazat mastičkou procto-glyvenol.
@janches mažu bez úspěchu🙂. Mně spíš jde o to, jestli je to svedeni normální...čtu jen o bolesti a krvaceni
Svědění je normální .Kromě mastičky je hodně důležitá hygiena.Několikrát denně sprchování konečníku i po malé potřebě.A pozor na zapařeni .
Svědění je na prvním místě, hlavně když člověk sedí nebo leží, v noci. Člověk to víc vnímá..Je to normální, to k hemoroidum patri
@sorboni30 jojo, já už taky přemýšlela spíš o neurolu 😅🙈. A netušíte, čím se to může "spoustet", případně zda se to zase zklidní? Jak jsem psala, 3 roky jsem o nich v podstatě nevěděla,tak jen abych věděla, čemu se případně vyvarovat a tak...
Me to taky spíš svědělo než bolelo a trvalo to nějakou dobu, než se to srovnalo.
Většinou u zen je to po porodu. Já začala s hemeroidy když mi dali klystyr v nemocnici před velkou operaci. Od té doby je mám.. ani se nezhoršily ani nezlepšily. Pomáhají tablety na zpevnění cévních stěn a mastičky. Ale nějak to neřeším. Prostě s nimi žiju 🤭 Už je to 15 let. Tak mám je menší, žádné velké..Někomu se tlačí vyloženě střevo ven tak je to už závažnější a musí na zákrok. Každopádně je to i špatnou stravou, zácpou atd.. na netu je hodně info.
Taky mívám jenom svědění, nejhorší když sedím večer u televize. Používám Faktu nebo někdy Imacort, to mi předepsala doktorka, docela pomáhá.
@anezzik Díky za zkušenost a zatím se to tedy prosím dá nějak vydržet? Mně přijde, že se to trošku zklidňuje, tak jestli mám vydržet nebo se objednat na zákrok...
Kup si volně prodejný krém na hemoroidy, najdeš ho iv lékárně, myslím, že ti tam ochotně poradí. 😉
Tak zatím se to dá, někdy je to svědění horší někdy to ani nevnímám. Snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny no i vlákninu aby nebyl problém se stolicí. Byla jsem i u proktologa ale ten mi dal jenom mastičku na hemoroidy, takže moc nepomohl.
Svědění je normální. Děje se tak z několika důvodů - bakterie úřadující na odřené sliznici v místě uzlů, hojící se sliznice, "špatná" hygiena (pokud nemáš možnost sprchy po každé vykonané potřebě, může ti v oblasti uzlů zůstat zbytek stolice), zapaření, atd.
Krom hemoroidů může k výraznému svědění přispívat nákaza parazity v trávicím traktu. Po tom, co nám domů děti ze školky 2x přinesly roupy, preventivně jednou za půl roku užíváme produkty na "odčervení" (tinktury, tobolky/sirupy z lékárny).
Možná by pomohl slaviton od tiande, chvíli pálí,ale zabírá dobře jak na svědění tak na zmenšení hemoroidů.