Hamilton, mám si ho nechat udělat?

lucaaaaaaqa
16. říj 2017

Holky potrebuju radu :/
Hamilton mám si ho nechat udělat nebo ne? Nevím mám strach někdo říká ze to bolí někdo ze ne :/ tak vůbec nevím

jge
16. říj 2017

Ahoj, osobni zkusenost z 40+2. Druhe dite. Hamilton mi byl nabidnut a ja souhlasila. Taky jsme se bala, ale nebolelo to. Pry pokud dobre proveden, tak neboli. Odrodila jsem do 12 hodin od hmatu.

Byla jsem v Podoli a pani doktorka rikala, ze pokud porodni cetsy nejsou pripravene, tak stejne nepomuze.

Mam kamaradku, pro kterou Hamilton byla muka.

Tak asi tak. Osobni zkusenost tedy velice prizniva. Kdybych se mela rozhodnout, jdu do toho znovu.

35_a_budu_mamka
16. říj 2017

Ahoj, ja jsem prenasela 8 dni, behem kterych mi byl 3x udelan Hamilton, pomohl az ten 3.😉, ktery mi byl proveden dopoledne, odpol kolem treti zacaly kontrakce a po pulnoci bylo mimi na svete. Je to jen neprijemne, takze pokud do toho pujdes, neboj se😀

andrejka_je
16. říj 2017

@lucaaaaaaqa nech to na prirode, jeste proste neni cas 😉

lucie_91
16. říj 2017

První těhu - proveden bez mého souhlasu 3 dny před termínem, bolel jak sviňa, že jsem lezla po koze nahoru, ten den se syn narodil.

Druhé těhu - proveden ve 39.tt na moji žádost, necítila jsem vůbec nic, další den ráno byla dcerka na světě.

Teď u třetího těhu si ho nechám opět udělat ve 39.tt.

normalnimatka
16. říj 2017

tak mě by nezajímalo primárně to, jestli to bolí, ale jestli je to vůbec správný a k něčemu...
podle mě to mimino prostě ví, kdy se má narodit. hamilton nehamilton, oxytocin neoxytocin... uvažovala bych o něm možná v případě, že bych fakt přenášela (přenášení je ale až po 42. týdnu!!!!), a to z důvodu, abych nemusela na vyvolávačku, protože tohle vnímám jako menší zlo. nicméně ono to mnohdy stejn ěnepomůže.

andrejka_je
16. říj 2017

@lucie_91 prokrista a proc? Myslite, ze ve vas to dite zustane naveky? Nechapu, ze existuje lekar, co vam to na vlastni zadost provede...telo vi, kdy nastal cas, nepotrebuje k tomu pomoc 'zvenci'.

lucie_91
16. říj 2017

@normalnimatka Já jsem měla podle lékařů miminka obě naprosto v pořádku, a kdyby se syn nenarodil ve 40.tt po hamiltonu a dcerka ve 39.tt po hamiltonu (měla jsem pocit, že chce ven), tak bych měla obě děti mrtvé. Proto třetí půjde ve 39.tt taky hamiltonem, to vím už teď naprosto jistě.

lucie_91
16. říj 2017

@andrejka_je Prokrista proto, že nevíte okolnosti kolem. Zemřely by! Potvrdili mi to po porodu obou dětí jak porodní asistentky tak lékaři. Takže prokrista proto.

andrejka_je
16. říj 2017

@lucie_91 a co detem bylo? Uz problemove tehotenstvi? Musely byt komplikace uz pred tim, aby dite nezvladlo porod...

lucie_91
16. říj 2017

@andrejka_je Děti byly naprosto v pořádku. Komplikace se zjistily na placentě až po porodu placenty - u syna porozena žlutozelená placenta, horší Apgar score, ale na JIP nemusel, probral se. Placenta prý už alespoň týden přesluhovala (40.tt=v termínu!).

Placenta po porodu dcerky byla barevně ok, ale PA i lékař řekl, že za týden by mohlo být pozdě. Rychlé stárnutí, které se při kontrole 1x týdně nepodchytí.

Takže proto i třetí půjde ven ve 39.tt. Nechci riskovat. Kdybych obě děti nechala vyjít ven tak jak to příroda zařídí, tak bych doteď byla bezdětná se dvěma listy o narození mrtvorozeného dítěte.

verrys
16. říj 2017

Jsem srab na bolest, ale Hamiltona jsem si nechala po trech dnech prenaseni udelat a vubec to nebolelo. Druhy den rano jsem porodila.

andrejka_je
16. říj 2017

@lucie_91 to se divim, ze vas nezenou rovnou na CS. V tom pripade se omlouvam, tady je jasny, proc to melo smysl (coz z vaseho prispevku nebylo zrejmy).. Narazela jsem na to, ze jsou matky schopny si to nechat udelat jen tak, aby uz proste porodily..

veronikav31
16. říj 2017

@normalnimatka na toto budu reagovat. Dr. mi udělala Hamiltona 2 dny před TP, den před termínem porodu se večer dcerka narodila akutním císařem z důvodu špatné plodovky, v tu dobu už díky Hamitonovi byl přirozený porod rozběhnutý a vzhledem k tomu, že máme v rodině porod mrtvého dítěte kvůli špatné plodovce-nerozběhl se porod několik dní před TP. Jsem za Hamiltona ráda, nechci ani domyslet co by se stalo kdyby se porod nerozběhl a já chodila se špatnou plodovou vodou...Takže za mě jak kdo to cítí a zda to povolí Dr.

odula
16. říj 2017

me delali hamiltona u prvni dcery (cca 12 dni po TP) citila jsem ho jak slabsi menstruacni bolesti. urcite bych se toho nebala. Stejne pomuze jenom kdyz uz je telo pripraveny na porod. 😉 jo - urcite bych si ho nenechala delat pred terminem. Myslim, ze je to zbytecny.

lavita
16. říj 2017

Mne ho delali dnes,prenasim 4. den. A bolelo to trochu,cekala jsem neco mnohem horsiho

nat
16. říj 2017

Ja bych se ho nebala.Jde o to zda bude ucinny ci ne 😉 me ho delaly 3x a nic 😉 Spise je to neprijemne nez bolave

lucie_91
16. říj 2017

@andrejka_je Nikdo nemohl předtím tušit, že bude něco patně. Placenta měla u syna v den porodu průtoky ok, u dcerky den před porodem průtoky ok, nic nenasvědčovalo potížím. Až se placenta porodila, teprve se u synovy placenty zděsili. Když si vezmete, že čekáte na krásné křičící miminko a vytáhnou mimčo, které je růžovoučké, dýchá, ale jen leží, kouká a pak jde spát, žádné kopání, křik, přisátí, nic... tak je to šok. Dcerka byla po porodu naprosto ve všem vzorná, ale i když mě přišla placenta úplně ok, fialovočervená, krásná, dokonce jsem si na ni chtěla i sáhnout, abych se seznámila s věcičkou, která moje dítě držela při životě, okolí se na ni při prohlídce moc netvářilo a PA mi upřímně řekla, že sice ví, že rodičky mají někdy taková ta divná tušení, ale že moje bylo teda tuplem pravdivý a že jsem udělala dobře, že jsem ji nechala vyvolat Hamiltonem, že by za týden nejspíš bylo pozdě.

Omluvu přijímám... ale je fakt lepší někdy hned nesoudit a spíš se prvně zeptat, co k tomu člověka vedlo. Kdybych napsala, že se mi prostě jen chtělo, aby šla ven, je to něco jinýho. Ale takovej magor nejsem...

lucie_91
16. říj 2017

@andrejka_je A to podotýkám, že syn měl zelenou plodovou vodu jako žabinec. Fuj. V termínu.

andrejka_je
16. říj 2017

@lucie_91 jasne, jasne. Ja nikoho nesoudim, kazda vime, co je nejlepsi. Myslela jsem to tak, ze kdyz si tady prectete prispevky, tak valna vetsina vyzni tak, ze ten Hamilton nebyl vubec nutnej (nemyslim tim vas pripad) a nechaly si ho udelat a nabadaj k tomu zadavatelku...jako kdyby to bylo normalni.. Prenaseni neznamena vzdycky hned problem 🙂

kaci11
16. říj 2017

Ja mela u kazdeho tehu hemiltna ve 39. Meboli to ale spis ke to neprijemne. Zalezi jak se kdo rozhodne. Ja ho mela z duvodu velikosti deti. Jedno 4090 a druhe 4350. Jsem za me rada.

hope09
16. říj 2017

Já si ho nechala udělat týden po termínu, nebolelo to. Do večera začaly kontrakce a druhý den byl mrňous na světě 🙂

lucaaaaaaqa
autor
16. říj 2017

Dekuju všem 🙂

luckylee
16. říj 2017

@veronikav31 pokud byl porod zapocat Hamiltonem tak prirozeny nebyl.Naopak Hamilton a tim padem zasah a popohnani mohlo mimco dostat do stresu.Diky tomu si mohlo kaknout smolku do plodovky a proto ta spatna plodovka.😉 Pisu mohlo,ne ze to tak urcite bylo ale mohl by to byt namet k zamysleni pro priste.

babanci
16. říj 2017

A proč se to vůbec dělá? Zasahuje se takto necitlivě do přirozeného procesu? Ono se snad každé dítě narodí, ne?

michaela6599
16. říj 2017

Ahoj, nechala jsem si ho udělat v den termínu porodu ,bolest veliká a stejně Nepomohl.10 dní po termínu jsem šla na vyvolání

odula
16. říj 2017

@luckylee me Hamilton nepripada jako zasah do prirozeneho procesu. prirozeny proces porodu se sam nerozbehne pokud telo uz neni pripravene. Otazka samozrejme je,co clovek mini tim "prirozeny",protoze "neprirozene" je nakonec i porodit doma v bazenu s chlorovanou , cistou vodou ,prijemne ohratou na teplotu tela, a prestrihnout placentu sterilnimi nuzkami 😉

kaci11
16. říj 2017

@babanci protoze je to setrnejsi nez vyvolavaci latky.

odula
16. říj 2017

@luckylee * placentu neeeee,pupecni snuru samozrejme 😀

luska__
16. říj 2017

ahoj, mě ho udělala doktorka, trochu bez zeptaní.. a nepomohl mi.
rodila jsem 9 dní po termínu a vyvolávali mi porod 2 dny.
Ve st mi odtekla plodovka, malý se narodil v pátek ve 14:18 až potom, co mi v 8 ráno zavedli třetí tabletu, akorát jí prý dali k hlavičce Eliáška. To byla bolest, že mi tekly slzy. Do 17 minut mi začaly kontrakce po 2-3 minutách. A otevřená jsem byla na 1cm, to bylo peklo 🙂 pomohl epidural.
Hamilton mi přijde menší zlo 🙂 bolí to chvíli, porod taky bolí. A dá se to vydržet

leniiid
16. říj 2017

Mám 5 dní do termínu za sebou už poslíčky kteří ustály a stále se nic neděje..takže taky uvažuju o hamiltonu