Ahoj holky, musím se přiznat, že jsem nebyla u svého gynekologa přes 8 let.. do této doby jsem byla bez obtíží, pravidelná menstruace, bez bolestí. Tento měsíc mi však menstruace vynechala (těhotná nejsem, neměla jsem styk). V minulosti jsem měla malou cystu na vaječníku, ale lékař říkal, že sama zmizí. Občas mě tak divně pobolívá v podbřišku, z ničeho nic třeba na sekundu, je to divné, nikdy se mi to nestalo :(
Bohužel ale mě nejspíš gynekolog vyřadil z evidence, když jsem tam nebyla tak dlouho a navíc bydlím na druhé straně republiky a i tak bych se k němu neměla jak dostat.
Myslíte, že se můžu přihlásit u jiného gynekologa, aniž bych mu donesla papíry od bývalého gynekologa? Naštěstí jsem se dívala a dost gynekologů nabírá nové pacientky, tak bych ráda věděla co nejdříve, co semnou je 😕
Jestli jsi dlouho nebyla a máš nějaké potíže, tak se ještě dneska někam objednej a držím palce, ať jsi v pořádku a není to nic vážného.
Já teď měním gynekologii a nic ode mě z minulé ordinace nechtějí. V minulosti jsem měnila gynekology z různých důvodů už 4x a taky se jen vyptali na to, co potřebovali vědět.
Oni si výpis z karty vyžádají když tak sami od bývalého dr
Ano, můžeš se přihlásit jinam. Také jsem jednou nebyla pár let na gyndě. Pak jsem se přestěhovala do jiného města, sice by byla dojezdová vzdálenost v pohodě, ale mně bylo příjemnější jít jinam. Při registraci jsem vyplňovala jsem dotazník s anamnézou a kdo byl můj předchozí dr. a kdy jsem u něj byla naposledy. Dr. se mě akorát zeptala, co mě motivovalo přijít. (Bez rýpání, výčitek, poučování.) Tak jsem jí řekla, že jsem se rozhodla začít chovat zodpovědně. Ona je přikývla a nijak to nekomentovala. Naštěstí, protože jsem se nejvíc bála, že mě seřve, že jsem dlouho nebyla na prevenci.
Žádné papíry jsem od bývalého gynekologa nenesla.