Gynekolog. Můžu se přihlásit k novému bez původních zdravotních záznamů?

bramborka626
1. črc 2024

Ahoj holky, musím se přiznat, že jsem nebyla u svého gynekologa přes 8 let.. do této doby jsem byla bez obtíží, pravidelná menstruace, bez bolestí. Tento měsíc mi však menstruace vynechala (těhotná nejsem, neměla jsem styk). V minulosti jsem měla malou cystu na vaječníku, ale lékař říkal, že sama zmizí. Občas mě tak divně pobolívá v podbřišku, z ničeho nic třeba na sekundu, je to divné, nikdy se mi to nestalo :(
Bohužel ale mě nejspíš gynekolog vyřadil z evidence, když jsem tam nebyla tak dlouho a navíc bydlím na druhé straně republiky a i tak bych se k němu neměla jak dostat.

Myslíte, že se můžu přihlásit u jiného gynekologa, aniž bych mu donesla papíry od bývalého gynekologa? Naštěstí jsem se dívala a dost gynekologů nabírá nové pacientky, tak bych ráda věděla co nejdříve, co semnou je 😕

levandule_k
1. črc 2024

Ano, můžeš se přihlásit jinam. Také jsem jednou nebyla pár let na gyndě. Pak jsem se přestěhovala do jiného města, sice by byla dojezdová vzdálenost v pohodě, ale mně bylo příjemnější jít jinam. Při registraci jsem vyplňovala jsem dotazník s anamnézou a kdo byl můj předchozí dr. a kdy jsem u něj byla naposledy. Dr. se mě akorát zeptala, co mě motivovalo přijít. (Bez rýpání, výčitek, poučování.) Tak jsem jí řekla, že jsem se rozhodla začít chovat zodpovědně. Ona je přikývla a nijak to nekomentovala. Naštěstí, protože jsem se nejvíc bála, že mě seřve, že jsem dlouho nebyla na prevenci.

Žádné papíry jsem od bývalého gynekologa nenesla.

levandule_k
1. črc 2024

Jestli jsi dlouho nebyla a máš nějaké potíže, tak se ještě dneska někam objednej a držím palce, ať jsi v pořádku a není to nic vážného.

mimi1004
1. črc 2024

Já teď měním gynekologii a nic ode mě z minulé ordinace nechtějí. V minulosti jsem měnila gynekology z různých důvodů už 4x a taky se jen vyptali na to, co potřebovali vědět.

lenkalubina
1. črc 2024

Oni si výpis z karty vyžádají když tak sami od bývalého dr