Ahoj, prosím o radu. Začala jsem chodit do Gennetu jelikož mám strašně rozházené cykly a od června se snažím otěhotnět. Problém je v tom, že vůbec netuším jestli ovu probíhá a když už ano, je to třeba až 37DC. Můj gynekolog to řešit nechtěl, takže jsem šla do Gennetu, kde začali okamžitě řešit IVF atd a chtěli posílat manžela na spermiogram (ten o tom nechce zatím ani slyšet) Prozatím mi vzali pouze krev a řekli, že bez výsledku spermia na konzultaci další k paní doktorce nemůžu. Takový přístup moc nechápu, nechci okamžitě uměle oplodnovat a už nevím s kým teda problémy cyklu řešit, když v CAR jsou až tak radikální a gyndař zase řešit nechce vůbec..:/ Proto můj dotaz zní s kým tedy řešit tyto problémy?
Já si myslím, že odpoveď byla vyčerpávající a perfektní. Jen bych dodala , že většinou asi by to gynekolog/žka měla být schopna vyřešit.
Moc děkuji, zkusím ještě zapracovat na manželovi, jsme ještě mladí, proto to nechci hrotit a on taky ne, ale chci prostě jen vědět, že v mém těle vše funguje jak má a zda ovulace funguje jak má, když nemenstruuju vůbec pravidelně.. :/ Nesnažíme se extra dlouho, ale po i po těch pár měsících začínám být nervozní:/
Tak pokud jste mladí, máte "relativně" dost času, tak bych asi spíš nejdřív změnila gynekologa, aby srovnal cyklus, případně vyřešil problém s ovulací. Pokud by se stále nedařila, ukecala bych manžela. Taky mi trvalo dlouho ukecat manžela, aby šel na spermiogram. Ale když viděl, že lítam pořád k doktorovi, sleduje mi ovulaci, beru tablety a chodim na injekce a nedaří se, tak šel 🙂 a to původně říkal, že tam nikdy nepůjde
V CARu řeší většinou problém otěhotnění u páru, proto chtějí poslat manžela na spermiogram a pak by se podle vašich výsledků rozhodli, jak to řešit a co dělat. Určitě není jediná možnost jen IVF, ale třeba i IUI,..., ale to opravdu záleží na tom, jak jste na tom ty i manžel. Jestli chceš řešit svůj cyklus a manžela zatím vyšetřovat nechcete, tak bych změnila gynekologa a nechodila bych do CARu. Záleží taky na tom, kolik máš let a "jak moc na miminko" spěcháte. Je možný, že se gynekologovi cyklus srovnat nepodaří nebo se objeví nějaký problém, nebo může mít problém i tvůj manžel, pak by vás stejně poslal do CARu, akorát by se to tím protáhlo. Škoda, že není manžel ochotný jít na spermiogram