Ahoj všem,
Nebudu popisovat jak to začalo, ale byl to děs a dohnalo mě to na gyndu. Paní doktorka mi předepsala herpesin a tabletky 5x denně po 4 hodinách. Zatím, ale nemám pocit že by to začalo nějak zabírat. Při čurání brečím nezvladám to už jak bolestí tak ani psychikou. Když jsem šla ve čtvrtek na gyndu bylo to na jednom místě. Teď je mám všude :/ mam i takovy výrustek u konečníku, ale nejsem si jistá zda je to to samé, ale také mě to tam svědí je to možné? Dnes sem odtamtud utírala trochu krve.
A ještě ke všemu to mám po víkendu dostat. :/ zpomalí to léčení ? Asi nedavat tampon i kdyz ten bych asi nedala nemůžu se tam ani dotknout, sby se to nerozneslo dovnitr.
Jak dlouho léčba trvá ? Nemáte nějaké tipy co pomáhá?
Vím, že je velká pravděpodobnost ze se to vrací, ale vo dělat proto aby to nemělo důvod. Ještě k tomu mi pani doktorka našla 4cm cystu :( snažíme se o miminku :( ma to nějaký vliv. ?
@marketa1218 děkuji. Ano je to strašný. Nedokážu se utřít, chodím také do sprchy a pouštim vodu aby nebyla moč tak štiplavá i tak je to, ale nesnasitelné :(
Tři týdny ? Pane bože. :( zvládla jste s tim fungovat ? Jk dlouho jste měla volno? Já si vzalampouze ted dva dny pred vikendem s tim ze do pondelí to bude určitě ok.
Tampon si pŕavě taky nedokazu predstavit ze bych zavedla zrovna u vstupu dompochvy to mam nejhorší. :/ jen si nedokazu predstavit jak to budu lecit az ms prijde :(
Diky
@kok123 A co se stavit u dr pro něco na oddálení menstruace? Já to měla dlouhý z toho důvodu, že doktor to v začátku úplně nepoznal. Za dva dny už jsem nemohla sedět ani spát a bylo to jasný. No byla jsem doma asi 14 dní, protože jsem měla sedave zaměstnání. To bych nedala
@marketa1218 oddalování úplně nechci. Už nějský čas neberu sni antikoncepci. Tenkrśt sem oddálila a pak sem se pres trictvrte roku srovnávala. Tím že se chceme snazit o miminko dál si nemyslim ze je to uplne vhodna varianta. :/
Mám právě také sedave zamestnani uz ty dva dny nez sem sla na gyndu byli dost neprijmne jeste vstavat sedat a furt dokola a pracuji prevazne jen v muzskem kolektivu ve sve kancelari mam jen muze a pak dalsich nekolik na sklade se kterymi sem v kontaktu.
@mamio dekuji tak snad tomu tak bude. Dnes rano mam pocit ze uz je to teochu lepsi. Sle noc byla des ... svedi to strAsne
@mamio ja zezačatku mela pocit jak kdyz sem se jen natrhla nebo neco takoveho. Neprijmne curani spod. Pak se to sle stupnovalo ah sem musela pozadat pritele aby se podival s ten mi rekl ze tam mam nejake jakoby puchyre tak sem zacala googlit .. ňuz to bylo natolik nesnesitelne ze me to dohnalo na gyndu.. tusim ze to zaclo v utery s sla jsem az ve ctvrtek takze to jsme meli asi podobne. Js jen doufam ze v pondeli uz to do prace zvládnou
au, to musí být hrozné to mít takhle uplně všude. Já teda mám opakující se genitální opar, ale po těch letech už se mi vždy objeví jen pár pupínku vpředu nahoře jako mezi chloupky. Bohužel je to opar, zůstane ti v těle a reaguje na stresová období. Nejde se ho zbavit nadobro.
Doporučuji dokoupit i mastičku Herpesin. Stojí kolem 150 Kč. Uleví se ti. Je to zároveň i lék pro partnera, kdyby ho svědilo jeho mužství. Na otěhotnění opar vliv nemá. Pokud by se náhodou objevil i v těhotenství, nevadí. Nemá vliv na plod. Je potřeba aby o něm věděl gynekolog. Mě doktorka cca 4 týdny před termínem porodu předepsala 2 balení Herpesinu, brala jsem jeden ráno a jeden večer, aby se opar neobjevil na porod a nenakazil mimčo.
Jinak můj boj s oparem je velmi radikální. Mám ho už víc jak 5 let a vrací se mi cca 4x do roka. Nejdřív mě bolí v třísle a den na to se objeví pár nalitých pupínků. Opatrně je propíchnu do papíru a poleju kysličníkem. Nechám vybublat, opatrně otřu ručníkem a opakuji cca 3x. Bolí to jako sviňa, ale osvědčilo se mi to. Pak naposledy dosucha otřu a namažu Herpesinem. Díky tomu se mi nerozšiřuje mimo původní ložisko. Za dva dny se objeví stroupek, který odpadne a je klid.
@jancabr herpesin masticku mam.. urcite misto po ni i pak chvili vice pali.
Dekujinza tvoj zkusenost. Ja se prozatim asi rozhodla ze zustanu jeste doma :( sezeni nedavam vubec v pravi hodne sedim a vstsvsm furt dokola. Stale dosti bolestive tak to nebudu hnat. Je to fakt pitome misto.
Děkuji snad nebude duvod se to vracet.
Taky mi holky prijde , kdyz se dole uteu ruckikem mam to vyhrazeny jeden abych si to neprenasela jinam na telo tak ro dost smrdi :(
@kok123 Odpovím jenom na část tvého dotazu, vím jak tohle je hrozný také jsem to měla může to být tak 4 roky zpět. Jestli tě to uklidní už se mi to naštěstí nevratilo.Bylo to strašný. Na otěhotnění to vliv nemělo, ta cysta nevím.
Pomáhalo mi hodně větrat spodek a na malou jsem chodila do sprchy pak jenom osprchovat, utřit se papírem neexistovalo. Ten konečnik s tím může být spojený. Lečba mi trvala možná tak tři týdny, ale pomalinku se to lepšilo každým dnem.
Tampon bych já osobně tou bolestí ani nezavedla.
Přeji ať se toho rychle zbaviš a hlavně se ti to nevraci.