Dobrý den, prosím o radu. Už jsem zoufalá. Před 2 roky mi byla diagnostikovana gardnerella. Prelecena několikrát. Jednou i partner. Nepomohlo. Pokaždé se vrátí. Vrsti se vždy buď po sexuálním styku nebo po MS. Už jsem z toho opravdu zoufalá. Je to kolotoč dva roky. Každý měsíc návštěva na gynekologii. Naposledy mi pan doktor řekl že se to nedá vyléčit. Jenže opravdu nestojím a nepřijde mi v pořádku mít hojný řídký výtok který abnormálne zápacha. Takže opět po víkendu znovu na gyndu. Už jsem ale zoufalá a nešťastná. Nechci aby další měsíc se situace opakovala. Doporučil by mi někdo nějaké opravdu dobré probiotika po vyléčení prosím? Většina z lékárny mi pomůže akorát tak chytit kvasinky. Popř. Jestli se tu najde někdo kdo má doktora Ostrava nebo Opava který tenhle problém dokáže vyřešit tak platím zlatem. Ještě jsem četla něco o wobenzymu ale opravdu to funguje? Je to dost drahá záležitost tak nevím. Ono už do teď jsem vyhodila nespocet peněz za kde jaké krémy s vitamínem c a čípky s tea tree olejem.
Možná blbost, ale třeba k zamyšlení, neber to prosím zle, ale 2 roky pořád dokola…. nemůžeš to mít právě od partnera?
Kamarádka se pořád jako blázen s něčím léčila, lámala si hlavu a ono to nakonec bylo to nejjednodušší vysvětlení🥺
@mimco neberu to zle, v pořádku. Já si taky myslím, že to mám od něj. Protože se to vrátí po sexuálním styku a nebo někdy po MS. Navíc on má pro vzrušení z oesinu takové kapičky gelu a přijde mi to takové stejné pachově jako ten můj výtok. Jenže byl taky přeléčený prášky. Myslím taky enterol. A stejně se to pořád vleče a opakuje. Já i spodní prádlo peru na vysokou teplotu a žehlím. Jestli to myslíte tak, že by partner byl nevěrný, tak to opravu je věrný. Bydlíme za hranicemi a nikoho tu nezná, s nikým se tu nestyka. Valnou většinu času nebo i celý čas trávíme spolu.
A neměl by teda vyhledat někoho i partner?
Já jsem brala při kvasinkové infekci jako podpůrný prostředek laktobacily gynum (obsahuje to i nějaký vaginální kmen).
Co jsi na to všechno zkoušela?
@levandule_k partner dostal taky ten enterol. On nikdy žádné potíže nepocitoval. Byla u něj i vyšetřena moc a vše měl prý v pořádku.
Já kromě předepsaných enterol, macmirol a podobně zkoušela pak vitagyn c, klasické ty probiotika na zavádění z lékárny, z dr.max, gyninum, pak ještě nějaké s tea tree olejem nevím název
Hmm vyzkoušela jsi toho dost. Já si musela vygooglit, co je to gardnerella. Našla jsem tuhle diskuzi.
https://www.emimino.cz/diskuse/gardnerella-vagi...
Změnila bych gynekologa, protože "léčit se to nedá" není správná odpověď. Trvala na tom, ať kompletně znovu přeléčí partnera. Kdysi tady byla diskuze, kdy ona měla pořád streptokoka, po 2 letech se zjistilo, že ji opakovaně nakazuje partner, který to má v krku a nemá s tím, žádné potíže.
Pokud to teda souvisí s vaginální a střevní mikroflórou, zaměřila bych se na její ozdravení.
Vyzkoušela bych čaj z řebříčku a sedací koupele. Jeho účinky jsou tady. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
@levandule_k děkuji moc za rady a pomoc. Opravdu moc, protože jsem z toho fakt zoufalá už. Chtěla bych hnedka v pondělí na gynekologii. Jen nevím jestli mám jít ještě k tomu svému a podle jeho rozhodnutí jít pak ještě jinam a nebo rovnou navštívit někoho jiného. Četla jsem si i o nějakých kapkách gynex a wobenzim jen ten wobenzim je docela drahý tak bych chtěla vědět jestli to fskt má výsledky. Jak píšeš že to souvisí i se střevní mikroflóru tak si chci pořídit i probiotika na střevní mikroflóru. Hlavně já zase nechci vyhazovat peníze vzduchem když se mi to pak zase vrátí 😭
Ahojky. Mám stejný problém a taky téměř dva roky. Měla sem xkrát antibiotika, až sem u toho začala mít problémy s játry (začala sem žloutnotnou). Po pročtení tisícovky diskuzí sem začala přemýšlet nad pohlavní chorobou 🤦♀️(partnera mám dva roky stejného a problémy mi začali asi po 4 měsících, co jsme spolu byli, on byl zaléčen asi 4x). Požádala sem dr, aby mi udělala testy na pohlavně přenosné choroby, ale nic se neprokázalo. Doktorka mi řekla, že někdo to tak prostě má a ať zkusím ještě bylinné vložky 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Mimo jiné sem používala výplachy Rosalgin, gel Lactofeel. Zkoušela sem i ten Wobenzym, ale bohužel sem ho musela po měsíci vysadit, měla sem po něm příšerné průjmy, ikdyž ho zkusila vynechat, nasadit probiotika, tak do dvou dnů opět průjmy, nemohla sem ani normálně ven, pač bych se někde po.. Před dvěma měsíci sem si našla nového doktora, ten mi po ještě jednom pokusu s atb nakonec udělal opět, testy na choroby (nevím, co mi dělala bývalá dr, ale tohle určitě ne). Výsledky prokázala mykoplasma, četla sem, že mohou způsobovat tyhle problémy (jinak gardnerellu tam mám taky). Dostali jsme s partnerem oba opět atb, 3 týdny pokoj a už to opět řeším. Vůbec nevím, co s tím a jsem nešťastná. Jinak co se týká těhle problémů u chlapů, jsou přenášeči, ale v drtivé většině bez příznaků. I ta mykoplazmata má velké procento populace, ale pouze menší procento s tím má problémy.
Koukám, že diskuze je ze září, tak snad si to ještě přečteš. Můj další pokus jsou teď kapky Gynex, začínám je brát hlavně kvůli PMS, ale v koutku duše doufám, že by třeba mohly mít i nějaký zázračný účinek na toto.
Jak jsi na tom teď? Nějaká změna k lepšímu?
Jo a mám k tomu taky bolesti v břiše a v zádech. Je to prostě očistec. 😢
Zkoušela sem i změnu jídelníčku. Různá probiotika, probiotické tampóny, potom tampóny už vůbec a jen bio vložky, přestala sem brát antikoncepci (myslela jsem si, jeslti to na to nemůže mít vliv). Alkohol, kouření. Prostě všechno možné. Sex s ochranou. Když jsme brali atb, tak absolutní půst, a ještě třeba 3-5 dní k tomu. Hygiena úměrná, pouze přípravky s ideálním pH. Praní spodního prádla minimálně na 60 plus přežehlení. 🤷♀️
@syvi tak jsem si to přečetla až tedka. Děkuji za příspěvek.. Testy na pohlavní choroby jsem si nedělala.. Údajně to nebyla gardnerella ale něco jiného. Už nevím co.. Nicméně.. Užívala jsem pak lactobacily a problém zase.. Vaginální bakterialni infekce... Teď řeším zase.. Přijde mi že je to spíš potom co se vyspím s partnerem. Ale on nemá žádné problémy ani jednou neměl a pokaždé je preleceny se mnou. A věrný mi je to vím. Řeknu mu ať jde na urologii nebo já už jsem z toho zoufalá. Je to pořád dokola a nechci pořád brát antibiotika.. Zkusím ještě ten test na pohlavní choroby.. Wobenzym bych taky chtěla zkusit i kapky gynex.. Takže závěr u mě žádné zlepšení.. Teda dle dr nemám už gardnerellu ale něco jiného nevím název. Bakterialni infekci.. Ale proc a proč pořád dokola s tím že je to stále stejné.. Bilosedy řídký tekutý výtok. Zápach jako tuňák. Hygienu dodržujeme oba řádně, při menstruaci nepoužívám tampony a vložky si měním snad milionkrát. Už jsem fakt zoufalá
@syvi taky prádlo peru na 60 nebo 90.. Ještě to zehlim.. Je to strašné.. Mám tady tyto vlekle problémy od doby co jsem s přítelem. Měla jsem v tu dobu asi 2 měsíce tělísko které jsem si pak nechala vytáhnout. Četla jsem na internetu že to může mít souvislost.. Nebo jestli on něco má a stále to na mě přenáší tom že jsme to do dnes nevylecili těmi X antibiotimkami,nevím 😔
Jaké vyšetření podstoupil partner, nemůže mít v zubu nějaký zánět nebo nemůže to mít na krčních mandlích a tím tě opakovaně nakazovat.
Já jsem nedávno narazila na přednášku o ledvinách z pohledu tradiční čínské medicíny. Bylo tam v ní uvedeno, že pokud máme oslabené ledviny, tak můžeme mít gynekologické problémy. Jedná se energetické oslabení, testy u doktora můžou být naprosto ok.
@levandule_k to může on má dost problémy se zuby. Takže tohle by mohlo být ono! A s ledvinami bych mohla mít problémy já. Kdysi jsem trpěla na zánět mocaku a zánět ledvin ale to je skoro 10 let zpátky. Teď ale pozoruji že chodím dost často na malou. A mám tedy jeden špatný nešvar a to ten že hrozně málo piju
@levandule_k a nepostoupil zatím žádné vyšetření. Teď jsem ho chtěla hnát na urologii. Ale vždycky jsme se lecili společně. Mě dr z gynekologie napsala prášky pro mě i pro něj +pro mě tobolky na zavádění
Ahojky, tak já mám od února jako zázrakem konec. 🤷♀️ Zkoušela sem ten gynex, větší dávku, ten cyklus sem měla úplně brutální MS a po ní už byl najednou klid. Těžko říct, jestli to pomohlo a nějak sem se pročistila. Taky je fakt, že sem měla hodně toxický a špatný vztah a podařilo se mi z něj vymanit. Hodně mi lidi i říkali, že to mám psychické 🤷♀️. Jinak sem úplně vzdala doktory, jako brát pořád atb jako lentilky to fakt ne, nehledě na to, že ti to vyžere mikroflóru a o to víc seš na všechno náchylnější. Brala sem dlouhodobě probiotika a v podstatě denně užívala lactofeel a postupně sem ho začala vynechávat.
Ale abych náhodou nebyla moc v pohodě, tak mám na začátku a konci MS špinění (3 a 3 dny) a to špinění zápáchá 🤦♀️, ale ne tak jako sem měla ty záněty. Dneska sem byla u dr a říkala, že s věkem se tohle mění, nechala sem si napsat antikoncepci (prý by to mohla srovnat a stejně sem ji sama chtěla) a když to nezabere, tak konizace. My ženský to v tomhle prostě nemáme jednoduchý. 😔
Ještě jsem chtěla napsat že mám i strach z toho aby až budeme se snažit o miminko se to povedlo když mám takvoe problémy už takovou dobu pořád dokola :( nebo aby to nepřešlo v něco vážnějšího... :(...