Ahoj holky, mely jste nebo mate nektera endometriozu? Mely jste nejake priznaky, nebo se na ni prislo nahodou napr. pri laparce nebo jinem vysetreni? Dekuju za odpovedi 🙂
@luci_ela Tak to je docela drsne, ale hlavne, ze to dobre dopadlo. No ja se ptam, protoze taky uz se nam rok nedari otehotnet, mam dost bolestivou ms a bolest mi vzdycky vystreluje az do praveho ramene silenym zpusobem, ze proste brecim bolesti a nemuzu se ani pohnout. MS je silna si myslim normalne a dlouha tak 5-6 dnu i se spinenim. A co si pamatuju, nemivala jsem ty bolesti vzdycky. Jinak pri sexu nebo jindy mimo ms zadne bolesti nemam. Uz jsem na konci ledna objednana na gyndu kvuli tomu, ze se nam nedari otehotnet, tak uvidim no...
@apple_tree Ahoj já měla taky před 4 roky. Mela sem bolesti při styku a doktor to poznal tak že mi prohmátl konečník na jednom místě když se tam dotkl tak sem mu málem ulopla hlavu. Říkal mi že se to jinak nepozná tak se zkus zeptat 🙂
@apple_tree No a ty jí máš zjištěnou nebo ne? Může to být ona, nebo něco jiného. Dr bych určitě požádala o vyšetření zda jsi v pořádku, případně i partner. Mně se po porodu trochu uklidnila, ale ne úplně
@luci_ela Zjistenou nemam, kdyz jsem rikala svemu predchozimu doktorovi, ze mam bolesti, tak mi proste rekl, ze u nekoho je to normalni. Nicmene doktora jsem z mnoha jinych duvodu zmenila, ted chodim k novemu a je super. Za tri tydny tam jdu, tak to s nim budu resit, protoze si nemyslim, ze az takova bolest, ktera mi jde do ramene a krku, je normalni. A deje se mi to jen pri ms, jinak ne.
Já jsem měla a byla to také jedna z příčin, proč se nám nedařilo mít potomka. Zjistilli mi to krevníma testama, když našli cystu na vaječníku. Z krve pak zjistili, že je to endometrioticka cysta. Potvrzeno při následné operaci a později při zjišťování průchodnosti vaječníků (neprůchodné). Zmizela pak najednou sama - možná tím, že jsem brala Gynex a pila čaj z kontryhelu.
Jinak se to projevovalo velkou bolesti pri menstruaci a dlouhym cyklem. Nikdo to vsak roky neresil a me nenapadlo po tom patrat. Brala jsem, ze to tam holt mam.
@apple_tree Naprosto tě chápu. Mně dr taky říkal, že bolest je normální a jsem přecitlivělá. Také jsem ho změnila a mám super doktorku. Taková bolest určitě normální není, nějakou příčinu mít bude
Ahoj. Já tu mrchu mám. Přišly jsme na ní náhodou. V tu dobu jsme se už přes 2 roky snažili o mimi. Můj gyndař to nijak neřešil a tvrdil, že hsem mladá a časem to prej přijde. Jinak jsem měla velmi silnou a dlouhou MS a problémy s bolestí při sexu. Najednou jsem jednou v noci zkolabovala v práci a odvezly mně do špitálu. Ráno na gyn idělali Utz a hned volali sál a šla jsem na operaci. Když jsem se probrala, řekli jen, že jsem měla velký, naštěstí nezhoubný nádor na pravém vaječníku. Odstranili ho a s ním i ten vaječník(jeho zbytek) a vejcovod. A přitom zjistili endometriozu pochvy a rektovaginální přepážky. Byla jsem psychicky rozebraná, jakto, zě můj dr nic nepoznal atd a tvrdil, že jsem zdravá. Nastala léčba hormonama(umělý přechod) další operace, biopsie čípku, protože se našlo nádorové bujení. V lobi na začátku září jsme měli připravit podklady do Car a bylo rozhodnuto, že půjdeme na umělé. Ale já za pár sní zjistila, že jsem těhu. Bohužel nám to nebyli přáno a o mimi jsem v 7tt přišla. Měly sme s dalším pokusem počkat nejmíň půl roku a tak jsme to moc neřešili, já se hlavbě potřebovala psychicky sebrat. No a v prosinci se zadařilo ůplně neplánovaně a teď u mně leží 4 měsíční princezna, která je nezkutečně hodná a usměvavá