Endometrióza. Jak probíhá operace?

marketka5
20. říj 2019

Ahoj holky, prosím vás ten kdo měl, má endometriózu a byly jste s tím na operaci, jak to dávají pryč jako kyretaží nebo jak? Mám ji 3mm odstraňuje se nebo se to ještě nechává.? A otěhotněly jste i když jste ji měly? Děkuji za odpovědi

klarina11
20. říj 2019

@marketka5 mám tři operace endonetroizy. Já měla strašny bolesti břicha. Teď v dubnu mi chtěli odebrat už delohu pro endimetriozu dělohy ale ještě mi ji nechali a dnes jsem 19tt můj gynekolog říká že jsem zázrak když dva roky to nešlo.

sistersss
21. říj 2019

Ahoj, já měla endometriózu rektovaginálního septa. Operace proběhla laparoskopicky a "spodem" to vytáhli. Cca 1 cm na 2 cm. 3mm mi přijde hodně malinká. Otěhotněla jsem poté po roce snažení a nyní se snažíme o druhé.

nimea
10. srp 2020

@klarina11 @sistersss Ahoj, prosím kde vás operovali? Měla jste některá endometriozu na střevě?

sistersss
10. srp 2020

@nimea Operovali mě v Motole 👍 a měla jsem v Douglesove prostoru 🤔

piggy123
10. srp 2020

@nimea já měla endometriózu ve slepém střevě, močovodech, ucpané vejcovody a endocysty na vaječníku. Vše objeveno a odstraněno naráz laparoskopicky pomocí 4 dírek v břišní části. Teď jsem skoro dva a půl měsíce po operaci.