Duphaston, jak ho mám užívat?

horvathova3
28. únor 2018

Ahoj, četla jsem hodně diskuzí o Duphastonu. Doktor mi ho doporučil, mám prý vysokou sliznici. Napsal mi, že ho mám užívat 1-0-1 od 12dc do 25dc . Dočetla jsem se, že zastavuje ovulaci a ja mám poměrně dlouhý cyklus. Normálně cca 31dni a tento měsíc 34dni. Tak nevím,zda mám měřit BT a když proběhne začít ho užívat, nebo podle jeho doporučení a nebo se na to úplně vykašlat a doufat, že to vyjde normálně?

tortojs
28. únor 2018

Od 12 do 25 dne je podle mě brzy. Pokud víš že máš cykly delší tak ti to ovulaci zastaví. Duphaston je na podporu růstu sliznice a užívá se ode dne po ovulaci.

janinkadodinka
28. únor 2018

Ahoj,brala jsem Duphaston 3 mesice od 16.dne menstruace po dobu 10 dnu.Mela jsem nepravidelnou menstruaci s dlouhymi cykly a bez ovulace. K tomu jsem brala jeste Dostinex kvuli mikroadenomu,ale to je uz jina zalezitost.

horvathova3
autor
28. únor 2018

@tortojs
@janinkadodinka tak raději tento cyklus budu měřit BT, jestli ovulace probíhá. Doktor mi ho napsal pouze na základě vysoké sliznice a toho, že jsem rekla, že chci otěhotnět.

biedronka10
28. únor 2018

Ahoj, tak ja mela od zacatku prvni ms v zivote, ktera byla vyhnana v 20 letech injekcema, abych vibec zacla, vzdy pozdni cyklus. Pak jsem v 25 vymenila,doktora. A ten mi naordinoval Duphaston. A jestli te to uklidni, cyklus jsem mela dlouhy i tri mesice. Duphaston jsem uzila jen po dobu jednoho mesice, pak prisla hodne zla a bolestiva ms se zvracenim a migrenama, ale? Za mesic na to jsem obejvila na tehotenskem teste dve carky.

horvathova3
autor
28. únor 2018

@biedronka10 a jak jsi ten duphaston brala? Já mám cyklus 26-31 dní tenhle tedy 34. Tak nevím, jestli v ovulaci a nebo dle jeho návodu.

biedronka10
28. únor 2018

No jelikoz u me byl prpblem specifikovat vunec ovulaci, casto mi zadna nedosla, to se stavalo hlavne v cyklech dlouhych treba 77 dni atd, tak vzdy 10 den po prvnim dni ms po dobu 10 dni. Dle doktora teda, ale je pravda, ze by se to melo po dni ovulace jestli se nepletu.

kolanis
20. bře 2018

Ahoj, prosim o radu. Brala jsem HA posledni 3/4 roku v kuse. Na konci unora jsem vysadila, ale MS nedorazila. Byla jsem u doktora a rekl mi, ze se vajecniky teprve probouzeji. Nasadil mi duphaston 1-0-1 hned od nasledujiciho dne. Duphaston jsem dobrala a treti den dorazila MS. Nemela jsem zadny cyklus kdyz MS po vysazeni HA nebyla zadna, je tedy moznost abych mela po skonceni MS ovulaci? Moc dekuji za rady