Zdravím vás,
Po více než půl roku se táhnoucích obtížích mi byl diagnoatikován dráždivý tračník. Nemohla jsem vyjít z domu ani na nákup, ani na procházku. Měla jsem šílené křeče a průjmy. Lékař mi dnes předepsal prosulpin a duspatalin. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, co vám pomáhá, popřípadě pokud jste dostali stejnou kombinaci léků, po jaké době jste zaznamenali zlepšení?
Děkuji vám za odpověď a rady
Jo tak Duspatalin beru taky,je treba zmenit mírně jídelníček,hodne pit. Ale je to na nic,poradne sem taly nevypozorovala,ktery potraviny,jaky kombinace mi ty křeče způsobují. Takze i když jo beru se jim stejně min. 1-2 za měsíc nevyhnu 😕
Uz nekolik let. Zhorsuje to prilis slane jidlo, takze u nas doma se zasadne soli minimalne, kysele ovoce (jablka, merunky,...) ani nemusi byt kysele na chut, staci, ze ty kyseliny obsahuje vic, pak nektere druhy zeleniny... Pak i psychicky faktor jako kuprikladu dlouhodobejsi pretazenost nebo i proste nedostatek spanku... Taky beru probiozym... Drzim pesti at se to zlepsi! 🙂
Spát spím dost. Mám před maturitou, ale z té si nějak nic nedělám. Nejhorší je, že kvůli potížím do školy mnohdy víc nechodím než chodím :( k tomu držím bezlepkovou dietu. Byla mi doporučena, mírně se při ní obtíže zlepšili ale celiakie to není. Jsem už z toho psychicky unavená. Dál než vynést odpadky nedojdu bez problému..snad léky zaberou.
@jankavranova piju 3 litry denně někdy i víc k tomu bezlepková dieta :/ 1-2 krát za měsíc by byl pro mě luxus trpím na to téměř denně
Psychika je spouštěč. Trpěla jsem na to několik let a jednoho dne jsem se rozhodla, že na VŠECHNO kašlu, nebudu se stresovat tím, že když někam půjdu a náhodou si dám jídlo, tak půjdu na záchod a když půjdu, tak co??!! Samovolně to odešlo od té doby, co si opravdu z ničeho nedělám hlavu.. 🙂
U mě vše začalo po problémech s rodiči, kdy jsem odešla k příteli. Teď už je vše v pořádku. Rodiče se se mnou stýkají, podporujou mě, s přítelem máme harmonický, klidný vztah. Největší starosti mi dělá zazžívání.. Kolikrát jsem musela zrušit jízdy v autoškole. Autobusem nedojedu ani 15 km. Když jdeme na procházku, chodím vybavena baleními kapesníčků. Ve škole věčně odcházím při hodinách na záchod, až na mě všichni divně civí ☹
@annies98 Ahoj. Resim to same. Vzdy jsem na to trpela ale ne tak strasne jako ted. Jsem z toho fakt zaufala ale nechci se vzdavat. U me je to hlavne psychikou. Jsem uz skoro 2 roky doma a to se na mne podepsalo. Pomaha mi dat si homeopatika gelsemiun sempervirens 15ch. To me uklidni ale stejne jsem dost nervozni uz dopredu. Ted piju i psyllium, melo by to taky pomoct. Premyslim nad bezlepkovou dietou, mozna mi vadi i soja (jsem vegetarian takze ji jim vice). Vcera mi gynekolog potvrdil ze by to mohlo byt i hormonama (resila jsem to s nim protoze mam silene akne a v te dobe ze horsil i tracnik). Mam pry asi nejakou metabolickou poruchu takze mam jist dost zdrave, ale ja nemyslim ze jim nejak hodne nezdrave😕. Ted beru na hormony gynex ale jak se mi asi hormony rovnaji tak jsem na tom psychicky dost spatne takze se opravdu bojim nekam jit....😖 Ja proste vim, ze potrebuji prestat verit tomu hlasu uvnitr me, kterej mi tohle zpusobuje ale jak jsem doma a nemam zamestnanou hlavu tak mi to nejak nejde na to prestat myslet.
Ahoj!
Tak se přidávám do davu.
Taky mám IBS, potvrzeno gastroenterologem. Prošla jsem gastroskopii, kolonoskopii, odběry krve na intolerance. Po tom všem výsledek - IBS.
Dr mi doporučil duspatalin retard, vlákninu a probiotika + samozřejmě nesežrat cokoli, co mi přijde pod ruky. Duspatalin jsem vzdala (měla jsem pocit že nepomáhá), vlákninu a probitoika (biopron IB symbio +s.boulardii) beru denně.
Citlivá střeva mám od malička, ale! Do nějakého cca středoškolského věku to bylo v pohodě. Mohla jsem jíst cokoli vesměs (podotýkám že nejsem zastánce vyloženě mastných jídel, přehnaně kořeněná a pikantní nemám ráda). Na VŠ to v podstatě začalo. Průjmy. Nebylo to pořád ale sem tam ano. Po nástupu do práce ( učitelka MŠ, kde nemůžeš na WC kdykoliv potřebuješ a stresy k tomu) se to rozjelo na plný plyn. Pořád jsem si říkala, že jsou to jen virózy. V další školce se to stupňovalo tak, že už jsem pak byla jen na rýži, rohlíkách, sem tam dietní šunce a imodiu. Dolů šlo 10kg. Tam jsem si řekla dost! Ne, že by se mi nižší váha, kterou mi mimochodem chválili i rodiče dětí, nelíbila. Ale! Tohle přece není normální (to jsem stále ani netušila, že IBS existuje).
Po zjištění diagnózy mi dalo ještě docela dost úsilí zjistit, co to vlastně je, co to obnáší, co vlastně jíst a nejíst. Od doby co jsem se ráno po cestě do práce malém pos....v autobuse, mám blok cestovat. Vysvětlit všem okolo, tě některé věci fakt nesmím, je nemyslitelné. Jsem prostě hypochondr. Kamarády postupně ztrácím, protože si všichni myslí, že se jim vyhýbám. Jak mám někam jet, je mi zle. Do toho jsem potkala chlapa, který byl super, ale nikdy nic takového neřešil, protože dělal z domu. Takže z jeho strany nepochopení. Tohoto chlapa jsem si vzala, mám s ním dítě a stavíme dům. Ono to je hezké, mám rodinu, ale ty stresy občas (dočasně bydlíme s mými rodiči ve vícegeneračním domě) jsou děs. Říkám si, zda mi třeba potom nepomůže stěhování. A protože jsem na to fakt skoro sama, zkusím toto: NENAJDE SE TU NĚKDO, KDO MÁ IBS, BYDLÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI, A HLEDÁ SPŘÍZNĚNOU DUŠI, TAK JAKO JÁ? Bylo by super vědět, že tu někoho mám. Někoho, kdo naprosto ví, jak se cítím! Chce to vzájemnou podporu! Tak co, lidičky! ;) (Samozřejmě to může být jen virtuální, ale tak víte jak)
Betys28
Epam 22 tibetska medicína, kapky vyráběná v chráněné dílně v čr do 10 min. Pohoda