Dotaz. Poradíte, prosím?

monita0806
21. črc 2020

Maminky, omlouvám se za svůj dotaz ale mohla by mi některá poradit prosím. Jsem dnes byla na gynekologii a byla tam maminka s devítiletou dcerou a pak mi řekla sestřička že té malé zarostla pipinka.Je mi to trapné se ptát ale celou dobu mi to leží v hlavě,jsem netušila že je to možné. Mám doma dceru 10 let a vůbec mě nenapadá jak ji kontrolovat aby nedopadla stéjně. Už má deset a nechci ji tam koukat ať ji to není nepříjemné
.

veronikav31
21. črc 2020

Ano,je to možné. bývá to docela dost když se holčičky umývají jednorázovými vlhčenými ubrousky-například na výletech apd.u holčiček pracují hormony a objevuje se mázek a když se správně neodstraní,tak může pipinka zarůst. stačí když se bude umývat a utírat dobře.

therezaa
21. črc 2020

To se nesmí podcenit při narození a prvních týdnech. Říká se tomu Synechie.

radulka57
21. črc 2020

tak za prvé se mi teda nezdá v pořádku, aby sestřička informovala cizí lidi o zdravotním stavu druhých.. za druhé o tom sem slyšela, moje známá měla taky holčičku které to zarostlo, ale myslím fakt, že to je hlavne o hygieně.. zarostla ji snad v 5letech a ona mě tehdy říkala, že ji jako denně nemyje! Myslím že pohlavní orgány potřebují denní očistu.

amazonkajanik
21. črc 2020

Neteř se s tím narodila,muselo se to řešit laserem a pak hlídat,aby se to znova nezatahlo

jednaholkaa
21. črc 2020

@monita0806 U miminka me na to mudr upozornovala a i po kazde kontrolovala jestli je tam cista..