Zdravím všechny, jsem 8. měsíců po porodu. První menstruaci jsem dostala asi 3. měsíce po porodu a byla víceméně normální, trochu bolestivější než předtím, ale krvácení bylo normální jako před těhotenstvím a trvalo 8-9 dní (vždycky jsem měla delší ms krvácení) s tím, že poslední 3 dny menstruace bylo spíš špinění než přímo krvácení. Jenomže teď poslední tři cykly sice chodí pravidelně po 30 dnech, ale krvácení trvá 12-14 dní a začíná lehčím krvácením, které trvá 3 dny pak začne silnější i s kousky sliznice na to trvá a pak den dva před koncem zeslábne a nakonec přestane úplně. Momentálně menstruji už 13ctý den a moc to ještě nevypadá na konec 🙄 jediný plus je, že mě nic nebolí. Před těhotenstvím jsem také občas mívala dlouhou menstruaci, ale když už to trvalo déle tak to nebylo krvácení, ale jen špinění. Teď vlastně jen krvácím a pak to ustane. Původně jsem myslela, že to je jen nějaký výkyv jenomže se to opakuje takže se objednám k lékaři, ale chtěla bych vědět jestli s tímto někdo nemáte zkušenosti, čím by to třeba mohlo být?
Já měla po druhém porodu tu druhou ms taky hrozně dlouho asi 16 dní, už jsem myslela, ze z toho snad umřu. První MS jsem dostala 6 měsíců od porodu. Dr. mi řekl, že jestliže kojím tak je to zcela normální. Kdyby prý se to další MS nezkracovalo, tak by s tím něco udělal.
Také jsem řešila. Nechala bych si gynekologem vyloučit myom na děloze či cystu.
Mě pomohla polska babská rada- sednout na kýbel..zní to divně, sama jsem nevěděla, jak s tím naložit. Ale princip je takový, vezmeš nejlépe plechový kyblík na vytírání, oblozis si jeho kraje, aby tě netlačily a hluboce do něj dosednes. Je to úplně jiný princip vyměšování než na WC. Po dosedu se maximálně uvolnilnit a už by to mělo vše z tebe lítat..sed min 15-30 minut. Děloha to vše pustí a ty si zkratis krvácení.. když tak do sz
Mám celkem často a nevím čím to je..,alen i tak si to s přítelem užíváme, máme sex pravidelně a s chutí.
@obara123 Máš to stejně jak já. Doktor mi doporučil hormonální tělísko. To odmítám. Zkusila jsem bylinkový čaj na silnou menstruaci. Ten mi pomohl, ale délku nezkrátil. Pouze intenzita krvácení je menší. Teď zkouším gynex. Třeba někdo poradí.