Ahoj maminky, minulý rok měl syn velký opar na rtu, v tom období se mu zvětšila uzlina pod krkem. Byla jsem s ním u praktické lékařky a ta řekla, že je to běžné a že se do tří měsíců stáhne. Ovšem nestáhla se do původních rozměrů. V létě jsem ji na to upozornila znovu a říkala, že někomu jen tak nezmizí. Jak se furt střídají nějaká nachlazení. Na žádné vyšetření nás neposlala.. takže ji tam má bez měsíce rok, občas je větší, občas menší... :( Když zvedne krk úplně jde vidět kulička. Někdy mě docela vynervuje. Ale doktorce jsem to ukazovala už snad 3x. Zdálo se jí vše ok. Máte někdo zkušenosti?
Syn má na krku a má jí asi tak od tří let. Je mu osum. Vždycky se zvětší když je nemocnej a pak zase zmenší. Naše dr.nikdy nic nepodceňuje takže jí věřim. Je to prý běžné.
Syn má také uzliny, jednu na krku a druhou vzadu na hlavě. Objevila jsem mu díky nachlazení. Vyfasovali jsme od doktorky Endomed a Aerius a pokud do 3 týdnů uzliny nezmizí, tak mu udělá prý další vyšetření. Doktorka taky říkala, že uzliny jsou časté při nachlazení dětí. Já na uzliny trpím od mala. Při každém nachlazení se objevila vzdě velká uzlina a během pár dní zmizela.
Starší dcera jí má už několik let. Jak je hubená, tak je to na ní více vidět. Dle dr. na to některé děti více trpí a stačí třeba i záděr, kterého si ani nevšimneme a už je zvětšená.
Takže to neřeším 😉
Šestiletá dcerka má opravdu obří uzlinu na pravé straně krku a pod ní ještě jednu menší. Když otočí hlavu má prostě bouli na krku. Má to už dva roky,dr.vzala krev a všechno v pořádku,že prý to tak děti mívají... Tak snad jo 🙂
Já to také řešila u syna. Má je na krku už cca rok velikosti třešně, když je nachlazený klidně i velikosti švestky.Doktorka si to sem tam změří, zda to neroste.Trpí na záněty střd. ucha, prý to může mít i k tomu.Nyní jsme čerstvě po zákroku s ouškama, tak jsem zvědavá, zda uzlinky zmizí...Některým dětem se prý vytvoří jako reakce na očkování a už nikdy nevymizí...
Máme úplně to samé. Zrovna dnes jsme řešili, jestli s tím jít k mudr. Syn ji ná také už rok, dr. o tom vi. Uzlina je viditelná stále. Jsem zvědavá, co sem kdo napise.