Divný výběžek/boule v pochvě po porodu. Co by to mohlo být?

20. kvě 2023

Zdravim, jsem 5 mesicu po porodu a konecne jsem se zmohla se podivat ,,tam dolu” a vsimla jsem si velké boule/vybezku na horni strane pochvy, je to hned pri vstupu. Pred tehotenstvim a porodem jsem nic takoveho nemela, nebo to mozna bylo mensi a nevsimla jsem si. Jsem na mesic v zahranici tak se nedostanu k me gyn.
Nevite co by to mohlo byt? Neboli to, na dotyk je to takove mekke ale neda se uplne zmacknout.
Budu rada za jakoukoli odpoved

palja
20. kvě 2023

A není to od stehů? Byla jste šitá? Já jsem měla po prvním porodu jen 4 stehy, ale bylo to více utažené a při pohmatu to tam dělalo taky takovou zvláštní bouli. Dr pak řekla, že je to jen šití. Teď mám rok a půl po druhém porod a už tam nic nenahmatám.

evap1
Autor odpověď smazal
Zobraz
mysh_me
20. kvě 2023

Muze to byt jen polyp 🤷🏻‍♀️ Ale to by asi musel prohlidnout a urcit doktor, moznosti je vic

sinicka
20. kvě 2023

Prolaps dělohy? 🤷🏼‍♀️ sla bych k dr hned..

autor
20. kvě 2023

Šitá jsem nebyla, a pri dalsim zkoumani jsem si vsimla, že to má veprostřed otvůrek, muze to byt ta Bartoliniho žlaza?
@evap1
@palja

evap1
21. kvě 2023

Ne. To je močová trubice.

hezz17
21. kvě 2023

Prolaps delohy, zeje/je videt delozni hrdlo. Posiluj panevni dno/obrat se na fyzioterapii/ gynekologa. Jsi po porodu teprve chvili, jeste je vsechno povolene