Holky jakou antikoncepci po porodu?Já šla do depo provera a jsem nešťastná. Máte některá zkušenosti kdy vám došla MS po vysazení?
Depo Provera sedne jen několika procentům žen. Já s ní byla dlouhodobě spokojená, dokud jsem i přes ni neotěhotněla. Sestra u mého doktora mi říkala, že to není možné a doteď si mě kvůli tomu pamatuje (a je to asi 6 let). Jinak když jsem ji plánovaně vysazovala na 3 měsíce jednou za rok (abych dala tělu odpočinout od hormonů), většinou se cyklus obnovil těsně před další aplikací.
Jinak jsem teď necelé 3 měsíce po porodu, mám pilulky Azalia. První MS zatím ještě nepřišla, ale jinak žádné nepříjemnosti ani vedlejší účinky spojené s užíváním.
No já jsem si ji nechala píchnout už 2x a posledních pár dní mě dost bolí podbřiško. A co jsem četla v letáku jako nežádoucí účinky tak vše mám! Měla bych jít příští měsíc, ale nejdu. Raději buď jiné nebo žádné a manžel půjde pod kudlu
Pred prvním tehu jsem ji měla 6 let,super žádné mesicky žádný PMS, po prvním tehu děs, furt jsem spinila psychika byla jak horská dráha, myslím ze se nesnese moc s hormonama co se vyplavuji díky mateřství...
@jannym vidíš a mne řekla sestra, že se to predepisuje hlavně maminkám o už nechtějí mimino
@krystofovaa no předepisuje se maminka protože je jedna z malá, která se muže při kojení, ale mě to extra nesedlo a kdybych ji nebrala předním tak bych tomu diametralnimu rozdílu ani nevěřila...
Já ji brala přes rok a byla nadšená, že je to JEDINÁ antikoncepce, po které nešpiním. Pak jsem vysadila, protože mi při kontrole vyšlo nějak divně řídnutí kostí (to se pak lepším vyšetřením vyvrátilo), a než jsem se k tomu mohla vrátit, začala jsem velmi překvapivě hubnout jedno kilo za druhým - myslela jsem, že přibírám, protože věk a manželství a večeře a bábovky, a ono prdlajs, osm kilo jen z provery. Takže díky, nechci.
@barumat je fakt, že teď mám úplně výkyvy nálad, pořád nervózní a ty chutě šílené 🤦
asi po pul roce uz jsem chtela na vyvolavacku..des..uz nikdy