Děloha vpředu a styk bolestivý + výtoky.

30. srp 2020

Zdravím všechny mám menší problém jestli se s tím někdo nesetkal.mam 4 roky po porodu vše v pořádku jen se léčím se stitnou zlazou beru léky.je mi 31 a mám stálého partnera už 8 let no a já byla u dr na cytologii a řekl že mám hodně dělohy ve předu a čípek celý venku z pochvy jestli se hodně namaham či tahám těžké věci ano taham jako každá máma prádlo nákup také pomůžu manželovi aby to nedělal sám malého který má přes 20kilo ale ne pořád.praci jswm dělala před tehu náročnou jako zdravotní pecovatelka tahání těžkých lidi.rikal že to v pořádku není mám si koupit míč a cvičit.pry když to nezmizí tak mi budou dělohu brát.no ale říkám mu že styk mě teď dost bolí,odpoved žádná.ze to prý bude dobrý.s se jsem spokojená chodím k němu už od svých 16let.nyni mě trápí vytoky jsou takové tahle bílé.nebim zda to prirovnavat k ovulaci nebo to může být trhu? Dost často mě bolí podbrisek.ted mám 13 dní do ms.nechci chodit s každou hovadinou k dr. O mimi se snažíme ale nejde to a dr to nezakazal jen utnul kdybych šla na operaci se zlazou přes tu stihnou. Dost se bojím že o delohu přijdu jako mladá,tim pádem už by jsme nemohli mít druhé dítě ze? Jsem z toho dost neevozni a nevím co mám dělat co si myslíte vy?snad to nějak chápete co píšu.nevim jak bych to napsala jinak. PS 2X jsem měla biochemicke tehu.jinak jsem po gynekologicke stránce tak nějak zdravá.proc se nedaří tehu?pujde to s takovou delohou

barmil
30. srp 2020

Taková deloha značí dost povolené pánevní dno, nejsou tam svaly, které by ji držely na místě, tak vypadla. Došla bych si k fyzioterapeutovi, tam bys po porodu mela stejně kvůli diastaze atd, nechala se zkontrolovat a napsat cvičení.
Dovolím si ještě drzou otázku, nemáš i nadváhu? To je často taky důvod.
A nemáš inkontinenci? Když máš tak povolené pánevní dno, nedivila bych se, i kdybys měla tenhle problém.
Určitě bych se ale nejdřív dala dohromady, takhle povolená děloha by měla docela záhul udržet tehotenstvi.

jancabr
30. srp 2020

Souhlasím s názorem výše, určitě je potřeba zpevnit pánevní dno. Jsou na to i on-line kurzy Škola pánevního dna nebo aspoň mrknout na Koegelovy cviky.

autor
30. srp 2020

@barmil inkontinenci nemám měřím 168 cm a vážím 81 kg takže menší nadváhu mám asi.jenž před porodem jsem vážila 94 a v těhu117 kg tak se snžím abych nepřibbírala ale moc to nejde když beru léky a mám tu žlázu špatnou. na to nemám čas někam chodit

ada22
30. srp 2020

Jak píší holky vypadá to na povolené pánevní dno. Určitě by tě s tímto mohl pomoci fyzioterapeut .Skola pánevního dna super, ale tohle by již možná chtěl odborný dohled.

autor
30. srp 2020

@ada22 a odborný je kdo?

barmil
30. srp 2020

Tak dojít si k doktorovi je snad priorita. Pokud máš čas jít do supermarketu, máš čas se objednat k fyzioterapeutovi.
Nebo na to kašli, otehotni a deloha to neudrží a zas potratis, protože se nemá jak stáhnout a držet tam rostoucí plod, kdyz neudrží ani cipek. Nebo v horším případě ještě během těhotenství praskne a jeste Ti půjde o život.
Tvoje volba.

ada22
30. srp 2020

No myslela jsem fyzioterapeuta, které holky zmiňují, ale možná bych i navštívila ještě jiného gynekologa, třeba jsou i jiné možnosti. Psala jsem to z toho důvodu, že holky doporučovaly školu pánevního dna, která je super , ale před 6 lety, kdy jsem u nich byla tak bylo vedeno spíše formou kurzu, kde jsme prošli vhodné cviky na zpevnění pánevního dna probrali jak pánevní dno funguje. Vše užitečné před otěhotněním i po porodu jsem z toho těžila. Na druhou stranu výhoda fyzioterapeuta je, že s tebou bude pracovat jako s jedincem a vybere ti cvičení přímo vhodná pro tebe. Je třeba možné, že máš rozestup břišních svalů nebo bloklé nějaké obratle apod. Píšu jen jako příklad. Někdy jeden problém navazuje na druhý a musí se odblokovat a projít postupně.

autor
30. srp 2020

@barmil chápu já vim jen se bojím.hezky napsané