Děloha uterus subseptus - je tu někdo s touto diagnózou?

deniss88
24. bře 2019

Dobry den, Ahoj...
Jsem nešťastná, poprvé tehotna, strasna radost, vytoužené miminko, mam roztrousenou sklerozu, ale k tématu. V 8tt ZT, srdicko prestalo bit, strasny sok, vubec jsem to nečekal... Pri revizi mi zjistili vrozenou vadu delohy uterus septus bicornis, co jsem tak vycetla, jedna se o jakousi přepážku v děloze, zadny z doktoru mi tedy primo neřekl, že je to takovy problém, ale co jsem cetla na netu, může to znemat neschopnost donosit miminko? Máte to nekdo? Jak vse probíhalao? Mam hruzu, ze se to bude opakovat, dekuju 😢

sister05
24. bře 2019

Ahoj, ne, neznamená to, že nelze. Před osmi lety jsem odnosila a porodila zdravou holčičku. Před rokem jsem v 6tt potratila, teď jsem 22+1. Není to jednoduché, záleží v jaké části dělohy se vajíčko chytí. Já mám jednu plodnou a druhou ne. Prvních devět týdnů je krizových obecně, nejen pro holky s vadou dělohy. Pak je důležité, zda se přepážka uhne. Aby prcek měl místo. V jedné části těhotenství bude třeba asi ležet, protože mimco nebude mít moc prostoru pro růst, ale to se pak srovná. Je možný, že po porodu bude pak mít lehce pokroucený šlapky, ale to není nic, co by se do tří měsíců nespravilo rehabkou. Takže neves hlavu, lze 👍👌❤

talinka1990
31. bře 2019

Ahoj. Já měla silnou a velkou přepážku v děloze. Mám za sebou 2 potraty. Z toho všeho co jsem podstoupila byly 2 laparoskopie na odstranění septa. Dneska mám dceru 8 měsíců. Kdyby tě cokoliv zajímalo klidně napiš 😊