dobrý den , před několika týdny mi doktorka našla cystu na pravém vaječníku, skoro 6 cm..s menstruací měla zmizet ,ale bohužel se tak nestalo ..tak ted ještě chvíli čekám ,a pak mám přijít znovu na kontrolu a uvidíme jestli musím na operaci nebo ne ..., já bych se jen chtěla zeptat na vaše zkušenosti , nebo rady ohledně cyst..(moc se v tom nevyznám ) pohlavní styk asi určitě mít nemůžu co ? , a přítel ted bude mít oslavu takže moc nevím co dělat můžu pít alkohol ? a nebo spíše ne...občas i kouřím, né že bych byla silná kuřačka ,ale tak 5 cigaret za týden si dám má kouření na cysty nějaký větší vliv ? a hlavní otázka..ta cysta je dost velká ,naruší to moji plodnost ? ta cysta samotná nebo i ta operace ? předem moc děkuji za odpovědi, a omlouvám se za tak zdlouhavý dotaz :/
Ahoj Adus, mě teda kdysi cysta praskla právě pri sexu a tak se vlastně na to přišlo.Mazala jsem na laparoskopii a prisla jsem o kousek vaječníku.Pak se mi udělala ještě další cysta chvilku po laparce a doktorka mi předepsala thiamin ktery jsem nějakou dobu užívala a cysta zmizela a uz se nikdy neobjevila.Je to cca 12 let.Myslim že jak to dobře zalecis popř. budeš pak nejakou chvilku sledovana tak neni duvod proc bys nemohla mit děti 😊.Urcite to bude dobrý ✊✊✊.Jo a i kdyby ti třeba vzali kousek vaječníku (ne celý) tak to je jediný orgán který dorůstá 😉😉
@kirakira vaječník není jediný orgán, který dorusta(i když jsem o tom neslyšela,mamce vzali půlku a nedorostla). Játra mají tuto schopnost taky a to i když se jich odeberou až 2/3. To jen tak vložka mimo 😁
@amazonkajanik jo jasně, špatně jsem to napsala.Vaječník opravdu není jediný orgán který dorůstá 😉. Já přišla o třičtvrtě vaječníku a po pár letech mi gyn. řekla ze už je stejně velký jako ten druhý (ze maji tu schopnost dorustat). Samozřejmě nevím přesně jak u koho to je.Mě bylo tehdy asi 16 let kdyz mi větší část vzali.
Mivam cysty opakovane, i 5cm a vzdycky drive nebo pozdeji prasknou samy. Nikdy jsem nemusela na operaci, i kdyz nekolikrat uz mi s ni dr. vyhrozoval.
@kirakira tak možná proto, žes byla mladá. Kamarádce se smáli, když řekla, že jí dorustaji, jenže s nimi i opakované cysty. Tvrdili, že nikdy přirozeně neotehotni, až najednou v 25 bum a bylo to. Jen bohužel v 8měsíci rodila mrtvé dítě, tak se z toho chuderka sesypala 😣
Mně praskla cysta při sexu :/ Mýho chlapa to tak vyděsilo, že se mě pak měsíc nedotkl :D:D Bolelo to jako prase, ale po dvou hodinách bolest odezněla, tekutina odtekla jako menzes a bylo to ok.
mě cysta samovolně zmizela asi za půl roku. dokola jsem si říkala, že jí tam nemám a ona fkat zmizela. :D
@adus4 pohlav.styk muzes mit ale opatrne.koureni nema vliv na cysty.otehotneni s cystou se da,ale je lepsi bud aby zmizela sama nebo operacne cim driv tim lip.kup si gynex ten pry pomaha na cysty.