Zdravím Vás tu 🙂
D manželem se snažíme o druhé miminko a bohužel nám to zatím nejde. No ale co nebylo pro mě hezké zjištění, gynekolog mi objevil cystu na vajecniku cca před 10 dny. Řekl že nejspíš neproběhla ani ovulace 😔. Ale o co jde. V neděli mi bylo neskutečně zle. Od neděle je mi zle každé ráno, ale je to v podstatě celý den. Do toho mám nafoukle břicho a bohužel u prujem. Ten teda netrvá celý týden. Může to být vše od té cysty?? Máte prosím někdo zkušenosti? K doktorovi zatím nechci volat a dělat hysterku🙂
No před otěhotněním by se ta cysta musela asi odstranit pokud je větší...nebo počkat až zmizí
Pokud máš nafouklé břicho, tak radši k doktorovi zavolej a nech si udělat kontrolní ultrazvuk. Nevím, kde přesně ji máš - pokud uvnitř, projevilo by se prasknutí cysty krvácením. Ale pokud je vně, může cysta prasknout a krvácet do dutiny břišní. Nicméně pravděpodobnější je, že se cysta zvětšuje (na to mají vliv hormony během cyklu) a někde něco utlačuje... Ale na ten ultrazvuk bych se radši objednala. Držím palce
A u mě třeba cysta znamenala úplný začátek těhotenství 😉
@te_reza nene, řekl že není tak velká. Že to zatím necháme tak a počkáme jestli praskne při další menstruaci.
@flabelina no neříkal nic o tom že je velká. Jenže tam je 🤷♀️
@ckei no já už si to taky tento týden myslela, že jsem. Ty nevolnosti ATP. Ale dělala sem test a jen jedna 😔. Ale zase dělala sem si ho až odpo. Uvidíme
@eliska199645 tak se ho zeptej přímo,že plánujete dítě a zda to bude nebo nebude vadit a co s tím...bude to OK
@eliska199645 taky jsem měla malou, ale kvůli bolestem mi dala endomatacin čípky, cysta zmizela
@emillyhk děkuji, zkusím zavolat
@flabelina no to jsem mu říkala🙂 hned než řekl, že ji tam mám. Řekl že se dal snažit můžeme
@eliska199645 tak uvidíte ..bude to OK,ať se daří
Zdravím takoví dotaz mám malinkou cystu zjištěno v pátek 9.10.2020 řekla p doktorka, pri většinou praskne sama zajak dlouho tak od zjištění praskne nebo praskla vám děkuji za veškeré info, v menctruacich praská nebo i mimo jak většinou se to pozná?
@katka1319 To se asi takhle předpovědět nedá... Záleží, kde cysta je. Já měla cystu v děloze a dokud nepraskla, tak jsem o ní nevěděla. Tenkrát mě píchlo v podbřišku a za pár minut jsem začala krvácet. S menstruací si to splést nešlo, byla to taková ta jasně červená krev a bylo jí dost... Naopak někdy nemusí ani prasknout a prostě se vstřebá (stalo se kamarádce).
Může. Dal ti nějakou léčbu?