Co znamenají tyhle výsledky krve?

4. zář 2024

Ženy nevyznáte se v tom prosím?
Mám pořád problémy s močením, jsem necelé 4 měsíce po gynekologické operaci. Pořád mě bolí podbřišek, ledviny, dole mě to pálí, ale moč mi dr nevzal 🤦‍♀️
Pouze krev a na to mi řekl, že je to v pořádku.

Jsou tyhle hodnoty opravdu v pořádku prosím?

Dal mi léky na kyselinu močovou, řekl mi ať nepiji alkohol a nejím tučné. Jenže já jsem abstinent a tučné vůbec nejím 🤷‍♀️😔

cilkat
4. zář 2024

Hele nevím, jestli jsou v pořádku po operaci, ale ta močovka je určitě vysoko. Nevím, jestli je rozumné ji vychytávat léky, bývá to o přehnané konzumaci bílkovin... ale je možné, že má nějakou souvislost s tou operací, protože další matabolický věci (cholesterol, cukr) neměřil.
CRP značí bakteriální zánět v těle... jako jo, umím mít klidně přes sto (při akutním problému), ale 16 mi nepřijde úplně na mávnutí rukou.
co je FW nevím, ale taky mi nepřijde, že by byly hodnoty nějak těsně nad mezí.
Verdikt byl obvoďáka nebo nějakého nadřízeného odborníka?

autor
4. zář 2024

@cilkat Dekuji, dal mi Purinol na snizeni kyseliny mocove a ze jinak vse v poradku. Ja o tom nevedela, ale vcera mi sestra dala papir s vysledky, chtela jsem je at je mam s sebou na gyndu, kam mam jit za 3tydny. Tak na to prave ted doma koukam.

autor
4. zář 2024

@cilkat obvodaka

lencaa11
4. zář 2024

Též se mi zdá ta močová hodnota moc což by mohlo ukazovat na cokoliv ( dnu ,cukrovka ,ledviny ,vysoký tlak atd....) asi by to chtělo nějaké jiné ještě vyšetření a tím že doporučil nejíst tečne a alkohol + léky se zaměřil na tu DNU

cilkat
4. zář 2024

No, operace byla gynekologická, zkusila bych ty výsledky probrat u toho gynekologa. Pokud je to chronický stav od operace, tak se to za ty tři týdny nezblázní. ... ale pokud nepomůže gynda nebo ty léky samotné, tak bych se nechala poslat asi na urologii? Nejsem lékař, nevím, jak moc s tím "smí" hnout pooperační stav, nerozumím polovině zkratek, ale těch výsledků mimo normu mi přijde hodně.

blecha94
4. zář 2024

CRP i sedimentace ukazuje na zánět v těle - ne nějak zásadní, určitě není akutní a bakteriálního původu, ale v pořádku to není. Nenechala bych se odbýt, výsledky krve zdravého člověka takhle nevypadají, a když máš i bolesti, tak je doktor blb 🤦🏻‍♀️

jana_zofie
4. zář 2024

@blecha94 hlavne teda co je tohle za "random" pozadavky? Transky, mocovka, CRP, sedimentace a revmatoidni faktor? Ja jako momentalne jako nejsem schopna ani urcit, co vlastne chtel overit. Na ledviny nechtel nic, kompletni jaterni taky ne, ani bilkovina ani CK, ani nic, co tim hledal? Jakoze nejsem lekar, ale nedava mi to smysl.
A to by to neni ani drahe vysetreni nebo neco.

blecha94
4. zář 2024

@jana_zofie To je úplně jasný - pan doktor nechce dělat svou práci pořádně a nechce se mu pátrat, tak udělal “něco” (spíš ale nic), aby zakladatelce zavřel pusu, protože spoléhá na to, že ona se v tom stejně nevyzná. Vlk se nažere a koza zůstane celá 😀

Tenhle přístup mi přijde fakt smutnej, kor když za nim přijde pacient co stěžuje na bolesti a je po operaci.

arevb
4. zář 2024

@blecha94 to je úplně typické, praktik to neřeší... občas zaskakuji sestřičku na urologií, pacienti přijdou, že je posílá praktik 🙈, nechej si vyšetřit moč, klidně někde na té urologii a i bych si nechala udělat stěry na gyndě

jana_zofie
5. zář 2024

@blecha94 ja to ale nechapu. Kdyby to zaskrtl jako cely ledvinovy a jaterni soubor, tak se "ukrizkuje" podobne a je to jen par korun navic. Na pojistovnu, stejne. Tak proc takto?