Co vše ovlivňuje zpoždění menstruace?

anarvin
6. črc 2015

Ahoj holky,

podobný dotaz jsem tu nenašla, tak ho zkusím nově položit. Termín dovolené nám letos vyšel opravdu na jedničku, zjistila jsem, že termín ms mám týden před, takže vše vyjde tak akorát jak má. MS mám pravidelnou 28-29 dní... ale tentokrát se asi rozhodla, že mi ani tu dovolenou nedopřeje plně bez zbytečných starostí 😎 Jsem 32DC a přemýšlím nad tím, co vše vlastně takovou menstruaci ovlivňuje... Stres, změna prostředí... můžou ji ovlivnit například i tady ty šílený vedra? a tím o pár dní oddálit? Podotýkám, že těhotná nebudu, za poslední měsíc jsem měla sex pouze jednou a to s kondomem, takže tímto směrem diskuzi ubírat nemusíme 😉 těším se na Vaše odpovědi. Třeba se všechny dozvíme zajímavé skutečnosti z osobních zkušeností...

petrajurinova
6. črc 2015

Těch faktorů co můžou ovlivnit MS je spousta, stres, změna prostředí, hormonální výkyv (ten může být i z horka a zadržování vody v organismu), dieta - změna ve stravovacím režimu, léky, nezvyklá fyzická námaha, změna spánku (málo - moc) a jsou určitě i další další.

shine2015
6. črc 2015

Vit c......mě vždy spolehlivě posunul MS i o týden....citrony,mandarinky,pomeranče, broskve,nektarinky,kiwi.....pár dnů před MS a bylo.....🙂))

anarvin
autor
6. črc 2015

Páni, i větší dávka vitamínů a je vymalováno? 😕 tak to jsem vůbec nečekala 🙂 mám dojem, že mám režim pořád stejnej, tak to přisuzuju těm horkům a modlím se, aby mi to zasáhlo do co nejmenšího časovýho prostoru po dobu dovolené... 😉 ale tělo si jede podle svého režimu, není to stroj, takže to neovlivním, alespoň se ale dozvím něco nového zde 🙂