Ahoj všichni,
prosila bych o nějakou radu co s dlouhou menstruací. Mám rok a půl vysazenou antikoncepci a cyklus se mi po půl roce rozhodil tak, že MS mám ob měsíc. Momentálně mám MS už od 21.11. a stále ze mě padají i kusy sliznice :( Celá tato menstruace není nějak silná nebo bolestivá a takto jsem to ještě nikdy neměla. Doktorce jsem volala už minulý týden a doporučila mi zatím jen bylinky (kontryhel, ale ten už piju od toho 21.11.). Co můžu ještě zkusit?
@galatea_a Děkuji za radu 🙂 zkusím ještě Ascorutin.
5. ledna jdu na prevenci, tak pokud nebude další problém tak to sfouknu v jednom.
Vyšel mi vyšší testosteron, tak má doktorka podezření na PCOS. V podstatě mi řekla, že dlouhá menstruace není neobvyklá, pokud není bolestivá, a to je opravdu kvalitní lékařka 🙂 Zatím se snažím zachovat klid a doufat, že to brzo přejde. Každý den je to o něco slabší
No hlavně je to otravný, že jo 🙂 Tak držím palce, ať je ti brzo líp 🙂
Měla jsem to podobně, ale nebrala jsem HA, MS ob měsíc a trvala klidně měsíc, i kusy sliznice. Dr na utz viděla jen normál MS, byla jsem i v nemocnici. Nakonec mi pomohli prášky Pamba během 2 dnů. Pak jsem měla MS 2měsíce už dobrou ale pak jsem otěhotněla takže nevim zda by to pomohlo dlouhodobě.
Jinak kontryhel v tomto případě asi moc nepomůže, lepší by byla některá z bylinek zastavujících krvácení - kokoška pastuší tobolka nebo turan (turanka).
Určitě pomůže Ascorutin, běžně jsem mívala krvácení 14dní, po ascorutinu tak 5 dní a pak jen špinění. A hlavně pokud z tebe padají kusy sliznice nebo sražené krve, může to znamenat nedostatek železa, následnou anémii. Zajdi za Dr. a nechej si vzít krev, zda ho máš dostatek. Pokud bys měla málo železa, stejně jako já před 3 rokama, nemusíš ani otěhotnět, nebo můžeš snadno potratit... Miminko se neuchytí.
jo a taková vsuvka , jak píše
@mamitom můžeš mít nedostatek železa... já to měla taky, dr se divili že neomdlévám a neležím už dávno v nemocnici jak jsem měla nízké hodnoty.. léčila jsem se s tím pár měsíců.. a v té době jsem taky otěhotněla a až potom se to srovnalo 🙂 jinak poznat se to asi moc nedá, jen dr říkal že jsem bledá a připadala jsem si furt hrozně unavená a hodně jsem spala... a mě teda ascorutin vůbec nezabral.
Bývala jsem víc unavená, ale nijak drasticky. Měla jsem taky dost nízké hodnoty, a srovnalo se to jakštakš po 3 měsících, po půl roce to bylo v normálu (užívání železa) A s tím Ascorutinem - nestačí jedna dvě tablety za den, ale 2-2-2tbl. Pak to jde snížit, pokud zabírá třeba po 3-4 dnech menzesu.
Není zač, ať vše dobře dopadne!
Dlouho trvající menstruační krvácení může být způsobeno mnoha faktory. Jeden z nich holky zmínily - nedostatek železa
Často to ale bývá také cysta na vaječníku, hormonální nerovnováha a třeba syndrom polycystických vaječníků, porucha srážlivosti.
Určitě bych se nechala vyšetřit na gynekologii.
Nabrat železo, počet krevních destiček, protrombin atd.
Kontyhel v tomto případě není bylinou první volby, pokud už ho užíváš. On reguluje menstruační cyklus, ale když nezabral a potřebuješ akutně řešit dlouhé krvácení, je třeba doplnit jinými bylinami, kontryhel můžeš vynechat. Dala bych spíše kokošku - regulace krvácení, může být také šalvěj, dále drmek - hormony, kopřiva - železo, krvácení, očista, maliník - tonizace dělohy
Držím palce, ať se to brzy vyřeší! Kdyby něco napiš.
Tak železo mám v pořádku a menstruace pořád trvá. I když je hodně slabá pořád je :(
@galatea_a byla jsem na ultrazvuku, na krvi a v poradku :/ taky tomu nerozumim. V lednu jdu na gyndu znovu, tam treba uz tam neco zjisti. Doktorka byla taky dost bezmocna kdyz mi nic nezjistila. Zkousim ted gynex a bylinkove caje 🙂 a kazdy den ted jim grep :D 🙂 dekuji za rady 🙂
Můžeš brát ascorutin, nebo ještě lépe vitamín C v ovoci/zelenině a pohanku nebo pohankový čaj (v tom je zas ten rutin). Ale určitě si zajdi k doktorovi, ať se na tebe podívá. 😉