Ahoj holky, máte některá zkušenost? Po 3 měsících s duphastonem se mi nepodařilo otěhotnět, proto mi byl nasazen clostilbegyt. Zítra ho začínám brát. Jen mi je divné, že všude čtu o tom, jak by vás měl lékař nejprve vyšetřit a jak bych při užívání měla chodit na ultrazvuk, ale nic takového u mě neprobíhá....
Mne nepomohl. Ano, chodite na kontroly UTZ. Protoze u clostiku je jako jeden z moznych vedlejsich ucinku tvorba cyst. A take proto, aby dr videl, zda ma clostik nejaky ucinek a rostou Vam folikuly. Aby Vam pak pichnul pregnyl. Podle toho pak pripadne i urcuje davku clostiku. Ale hodne lidi si ho chvali. Drzim palce.
Jinak na ty kontroly UTZ pak chodite treba obden, protoze folikul roste zhruba 2 mm denne a potrebuji min aspon 16 mm - to uz je docela hranicni. Nejlepe 20 mm, pak Vam pichnou ten pregnyl, aby se uvolnilo vajicko. Bez tech kontrol vi dr prd, zda ten clostik zabira atd. A je to tak trochu zbytecne se pak cpat hormonama.
Já brala clostilbegyd od asi března do srpna každý 12-13 dc jak to vyšlo na UZ kde se koukali jak vajíčka rostou,bylo to ok...ale mimi se ne a ne nedařilo, když už jsem to vzdala právě v srpnu předposlední možnost užívání Clostíku tak se mimi povedlo.. jenže mimoděložní.. Teď jsem bez Clostíku a první cyklus od laparoskopie za mnou a vypadá, že ovulka funguje i bez clostíku jen s kontyhelem..Takže to zkusíme zatím bez něj a případně jdeme opět do něho.. Držím palečky ať se daří..
No aspoň na nastavení léčby byt o ty ultrazvuky chtělo, to bych se na tu gyndu vnutila 🙂
@tess007 ja brala clostík 3-5 den 1-1-1 a 6-7 den 1-0-1, na uzv jsem byla az 14 den cyklu aby mrkli na to jak velké folikuly jsou a reagovala jsem na nej dobře, tak mi pchli Pregnyl na vyvoáni ovu. Takže ja byla na UZV pouze jednou🙂 mužeš u toho mit slabe tahnuti , bolení břicha, je to pry normálí a ba naopak to znači spravnou reakci na clostík, ale nesmi to byt nic nepřijemného 🙂
u mně to doktor udělal stejně - dal mi Clostil a nazdar... Když jsem tam pak volala a ptala se na UTZ, tak mně sestra poslala někam (slušně) že mám věřit lékaři a nazdar... Vyřešila jsem to po svém - objednala se do Pronatalu kam docházím na UTZ, tam mně vzali úplně v klidu a navíc to mám 10 minut cesty od domu (gyndu mám hodinu).
@tess007 no ono je to individuální, kolem 13 dne ty vajíčka byly zralé ale u mě byla ovulka až kolem 17-19 dc takže si to zkus třeba projistotu pohlídat testíkama nebo měřením bazální teploty a zjistíš 😉
@martinkamoj to radši ty testy....🙂
Nemate nekdo Clostilbegyt navic? Diky moc
Holky,mate po clostilbegytu pravidelnou MS?
@anetka1701 Tak jsem se taky objednala do Prenotalu do Kolína, tak jsem zvědavá, jaká bude diagnoza 😅
nemám přímo zkušenost já,ale ségra po nasazení clostíku byla na UTZ myslím jen jednou.každopádně vzala celkem asi 5 tabletek a těhotná byla brzo.Má trojvaječná trojčata. 😀