Maminky,mám otázku na ty,co si píchaly Clexane.
Píchám teprve 6dní,čeká mě ještě pár měsíců a jsem z toho poměrně zoufalá.
Nevím,jestli to takhle(viz.foto) má vypadat,kazdopadne
Ja teda pichala do bricha ale boulicky, modriny a ty krvavave skvrnky co jsou na fotce se mi delaly taky. A po pichnuti to nekdy dost palilo/bolelo. Asi zalezelo jestli jsem pichla do nervu. Pak jsem to uz delala tak, ze jsem trochu pichla a pokud to hned bolelo tak jsem pichla o trochu vedle.
Pichej to do břicha. Jinak modřiny , ale moc ne jsem taky mela. Na hematologii říkala, že jsou normální po vpichu. Pichala jsem celý tehu.
Mám stejnou zkušenost jako
@makky1310. Píchala jsem si do břicha, z počátku se mi modřiny dělaly více, někdy to i pálilo/bolelo, časem se to člověk naučí...
Aplikovat nejlíp do břicha oni doporučují bez kožní řasy, ale já doporučuju malou kožní řasu udělat a pak aplikovat, sníží se tím bolestivost a tvorba modřin po aplikaci.
@ttm Do břicha,pokud zvládnu sama,jinak když bude píchat někdo jiný,může do ramene.Zatím jsem se neodvážila sama.A po těch 6ti už asi ani odvahu nenajdu.
@veronikanel nejhorsi je ta prvni injekce. Pamatuju si, ze jsem sbirala odvahu tak 45 minut, protoze bych si to od pritele nenechala pichnout. Kdyz jsem po letech pichala po porodu tak uz to bylo bezmyslenkovity. Je to opravdu jen o zvyku. Me to minimalne dalsi sestinedeli ceka a uz z toho strach nemam. Radsi klidne pichat 10x denne celej rok nez rodit😀
Já si pichala do stehna, vypadala jsem podobně:(. Po čase jsem si našla mistecka kde to bylo lepší. Čím větší vrstva tuku,tím lepší 🙂.
Také jsem píchala celé těhu a šestinedělí a píchala jsem do břicha. Chytla jsem si “špek” a do něj ďobala. Nesnáším doktory, nesnáším injekce a naučila jsme se to. Ale první injekci mi musel po půlhodině přemlouvání sama sebe píchnout partner, druhý den jsem se odhodlala, protože mi nic jiného stejně nezbývalo, a opět asi po půlhodině najednou koukám a jehla v břiše. Ani nevim jak se tam dostala. Sestřička říkala rychle ďobnout, ale mě to nešlo, takže jsem tou jehlou pomalu tlačila, až projela do kůže a ani jsem to necítila. Je to fakt jen o zvyku a tréninku. Občas jsem trefila místo které bolelo ještě než jsem píchla, takže jsem pak píchala o kousek vedle, nejdřív jsem to místo vždy jakoby popíchala, abych zjistila, jestli to tam půjde nebo ne. Občas se modřina udělala a i ta krvavá skvrnka, ale boule jsem snad nikdy neměla. Říkala jsem si, chci rodit, to bude 100x horší musim vydržet i injekce. Není to tak hrozné. 🙂 díky tomu mám doma dnes 9ti měsíční princeznu a čeká mě to při druhém opět.
Picham clexane uz 2. tehotenstvi a nejosvedcenejsi mistecko jsou madla lasky - na boku, kde je takovy nejsilnejsi spicek a stridat strany podle toho jak jsou modrinky. Dulezity je nezkouset pichat, ale kdyz si vyberu misto hned to tam pichmout.
Picham uz sedm mesicu a take doporucuji pichat do bricha. Nepises, zda jsi t
tehu nebo ne, pokud ano, tak cim vetsi je bricho tim me to nuti pichat si více do stran. Obcas pichnu i do stehna, ale tam se mi delaji obr modriny a strasne dlouho mizi a obcas se mi i stane, ze ta latka zacne vytekat
Jo to je normální, po 9 měsících píchání jsem byla a ještě pořád jsem jedná modřina a ty boulicky svědí i po 3 měsících. Zkus pichat do břicha nebo stehna. A pomaličku tu injekci mačkat, nepouštět tu tekutinu moc rychle☺
@mari90 Jsem.Cca 5tt,proto clexane mám.
Moc vás obdivuji,opravdu.Myslím,že nikdy nebudu schopna si to dát sama.I když,kdo ví...Spíš mě trápí ty modřiny.Teď to ještě jde,ale neumím si představit,jak budu vypadat za pár měsíců.Nemluvě o létě.Už teď abych vysvětlovala,že mě chlap opravdu netluče😂
Jestli jsou ale "v pořádku",pak asi není co řešit :(
píchám 3 týdny a ještě min dva budu , už nemám snad místo na břichu kde bych neměla modřinu ☹ píchám 2x denně ☹
*omlouvám se,nedopsala jsem a už se mi to uložilo😕
- každopádně po vpichu a "roztečení" oné látky to fakt fest bolí.Nemluvím o boulích a modřinách :(
Máte prosím někdo zkušenosti?
Děkuji.