Clexane či Fraxiparin, nasazovaly jste před transferem?

tehulka1167
10. led 2016

Holky, vy co jste pichaly tyto léky na ředění krve kdy jste je nasazovaly? Před transferem? Jak dlouho před transferem?

lenusaak
10. led 2016

ja jsem momentálne ve fazi stimulace ( 1. tyden ze 3 . tydnu) hematologové chtějí abych začla píchat už ted během stimulace . Mam leidena- heterozygot. doposud bez komplikací , přesto trvají na injekcích i během případného těhotenství 🙂 od pondělí budu mit od CAR nastavené množstvi miniheparinizace, co si budu muset píchat , což bude cca 14 dni do odberu vajiček a 14 dni + 5 dní( prodloužena kultivace) do transferu. Všude je to jině , jak si píšu s holčinama, některe píchaji až od prokázaneho těhotenství a některe už za stimulace...

paja1984
10. led 2016

Tak ja jsem "vyhrala" pichani uz se zacatkem stimulace ;( A hematolozka,ktera me prevzala po potvrzenem tehu,mi oznamila,ze az do sestinedeli ;(((

ovecky
10. led 2016

Mně to hrozilo od stimulace (resp. už po Utrogestanu atd. mi lítaly hormony tak, že jsem za injekce byla ráda), ale nakonec jsem otěhotněla přirozeně, teď píchám od konce 4. měsíce těhotenství a budu to mít až do konce šestinedělí (to mi řekla doktorka, ale v příbalovém letáku Clexane je, že se to při kojení nedoporučuje, tak uvidíme, zda přejdu na Warfarin a dietu, nebo jak).
Jinak mezi Clexanem a Fraxiparinem uživatelsky rozdíl nevidím.

smallinka
10. led 2016

Myslím, že o tom rozhoduje hematolog. Měla by si píchat vždy když do sebe láduješ hormony nebo při těhu (což jsi také plná hormonů) a to až do šestinedělí.....clexan jsem měla já. akorát že během šestinedělí jak je člověk v jednom kole, jsem to píchala tak obden až ob dva dny 🙂 Pochopila jsem že procházíte IVF, tak by si podle mě měla píchat už při stimulaci....až prostě případně do šestinedělí... ikdyž máš nějakou pauzu od poslední injekce a transferu, stále si plná hormonů. Já teda mám také leiden heterozygot, což by měla být ta lehčí forma, i tak jsem píchala celé těhu. A to mi mudr říkal, no v II. trimestru nebudete asi muset dle výsledků, výsledky srážlivost krve byly dobré, i tak mi to nechal....asi se tak chránil raději kdyby něco.....a já byla asi taky klidnější i kvůli mimi...

shadow_minibull
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
paja1984
20. zář 2016

Ja teda nemam-vratila jsem zbytek na hematoligii-ale proc kupovat? Vzdyt kdyz dr napise je zdarma

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@shadow_minibull na hematologii ti ho napíšou pokud ho máš pichat.

lenusaak
20. zář 2016

Holky a pri stimulaci a transferu , v tomhle takovém neutrálním období vám miniheparinizaci predepisoval kdo??? Hematologové me chteji až bude srdeční akce, takze v obdobi stimulace a transferu mi to má predepisovat gyndař. ( pry nerozumi tem davkam hormonu, takze mi jen napsali do zprávy, že mám píchat hned od stimulky pres trsnsfery a pokračovat v případném těhu, kde si me uz pak budou kontrolovat). Gyndaři zase chteji aby si to korigovali hematologové. Takze mne ted gyndari pred KET napsali estrofem+ utroš, ale už byl problém s clexanem. Zrovna když estrofem je takový srážidlo. Je to šilený holky, musím se toho doprošovat, aby mi nekdo s leidenem ředil krev..Mam za sebou potrat v 10tt, biochemické těhu....
Gyndaři mi pred poslednim transferem napsali clexan s tim, že pokud se potvrdi těhu z krve, tak je vse na hematolce, hematolka me chce zase az od srdecni akce, ktera je cca po 14dnech..tak co tech 14dni? Na ty bych zajistena nebyla, ale jelikož delam na jednotce intenzivni péče, tak si je tam proste nakradu. Jinou možnost nemám...je v tomhle hroznej bordel. Není jasne stanoveno, kdo se má o nas starat v takovem tom ,, mrtvém" období, kdy tehu jeste nejsme a redit krev už potrebujeme...z logiky by to měl být gyndař, jenze v CARech na to kašlou...

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@lenusaak hematolozka.

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@lenusaak Já bych ti v tom i pomohla. Picham jen 0,2

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@lenusaak a v car ti ho ne napíšou? Nebo jestli mas dobrého obvodáka. ...

lenusaak
20. zář 2016

@tehulka1167 budu to muset resit s mou primo gyndařkou s tou se dá domluvit. V CARu mi to psali u stimulky ale po pitvrzeni krve mi reknou papa...no mám teď do zasoby a čeká mě druhý transfer..ale jde mi o to, že u me v CAR to proste neresi. Maji vnímat pacientku globálne i s jejima pridruzenýma nemocema, ktera uzce souvisi s jejich léčbou neplodnosti. Daji mi estrofem ale uz byl problem mi k tomu dat clexan..nakonec dali. Spis me zajímá jak je to v jinych centrech, zda si automaticky pacientku hlidaji s trombofilii a k jejich lecbe berou navedomi i jejiho leidena nebo na to kašlou a musise doprošovat jako já..

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@lenusaak to je Teda smutnej přístup. Já tohle od začátku resim jen na hematologii. Dr. Je moc pečliva . Tak nevím ...to by ti Teda meli napsat a pichat minimalne od transferu. Jinak o jiný vyšetření jsem se musela doprosovat až obejít dr.

smallinka
20. zář 2016

Myslím, že bys měla od stimulace protože už to jsou hormony co zvyšují riziko trombozy...navíc po odběru těch vajíček hrozí také hyperstimulační syndrom.....samozřejmě je to výjimka, ale kdybych měla nějakou zvýšenou srážlivost radši bych píchala hned od začátku. To si myslím, že už máš jedno jestli začneš při stimulaci nebo po transferu nebo kdy, když budeš píchat celé těhu 🙂 9 měsíců...

lenusaak
20. zář 2016

Ja mam dve IVF behem pul roku a pri stimulaci jsem vtdy pichala..transfer jsem nikdy nemela ET, ale až KET a tam už byl problém s predepsanim injekci viz výše :-/ je to na palici..zkusim jinou hematologii.. Ceka me ted 4tý KET a doprošovat se mi už nece ..:-/

tehulka1167
autor
20. zář 2016

@lenusaak to bych si líbit nenechala. Vedi co mas za problém a nedají ti léky, ? To bych jim tam dala.

smallinka
20. zář 2016

@lenusaak to je divné, nárok na injekce máš v těhotenství zdarma a KET se bere také jako potencionální těhotenství bych řekla.....

lenusaak
20. zář 2016

@smallinka presne tak 🙂 myslim si ze muj CAR to nechce mit na krku..
No za 14dni bude dalši KET tak to budu zase řešit, tak uvidíme.
Uz jsem se nad tim narozčilovala až až..

alishaa
21. zář 2016

Ahoj holky, řeším v podstatě to samé..mam leidena heterozygot.f...za sebou 2IVF - 1x neúspěšný ET, 1x KET biochemicke na anopyrinu a z posledního ET zamkly potrat, to jsem píchala fraxiparin, ale na utz byl i velky hematom.. Můj hematolog je pro miniheparinizaci od zacatku stimulace i pri KET az od potvrzeni Tehu dle vysledku, gynekolog z Caru je pro ředění pouze během stimulace, pred KET dle nej neni potřeba..navíc ted po tom hematomu možná nebude chtít vubec a hematolog se kryje, ze pripadne az dle zvážení gyn..a jiná gynekolozka mi řekla, ze je zase pro preventivní ředění uz pri KET ( muze to napomoct pri nidaci, resp.zabraneni srážení malých cevek a tim tak znemožnění uhnizdeni)..ted pri IVF jsem mela fraxiparin 0,3, možná by pri stačil clexan 0,2 pri me váze (55kg), da se to určit z kontrolních testu pri ředění..ale na to v Car ani nemyslí..tak nevim co ted s tim😳😳 jestli tedy pri KET nebrat nic, nebo si to vydupat..chjooo😳😳😳