Čím snížit PH v pochvě?

europa00
17. únor 2021

jsem už bezradná, více jak 4 roky trpín bakteriální vaginozou..pokažde je tam něco jiného...
nikdy dříve jsem neměla tyto problémy neveděla jsem ani co je to macmiror..

až s novým partnerem, ten mě nakazoval streptokokem alagaciae do krku i spodku aniž bychom to veděli...jen já končila 7 x za rok na ATB, ale pořad jsem nevěděla o souvislosti s partnerem...přisla jsem na to před rokem a půl, partner si nechal odstranit mandle kde měl ohnisko..a od te doby mám klid, ale bojužel spodek se mi nezpravil..nevím jestli následek toho dlouholetého častého užívání ATB....nevím jak se toho zbavit..ve steru se mi ukáže bud streptokok, nebo gardenela, e- coli...nevím kde se to bere hygienu mám vybornou (ale ne tu posedlou kde bych používala parfemované mydla atd), nemám analní styk a nic podobneho jak by se tam ta bakterie zavlekla...nosim bavlněné spodní pradlo....

dloho to u mě nikdo nevěděl protože nemám žádné výtoky ani zápach ani zarudlou sliznici...jediné co mi to způsobuje je jakoby bolest nebo pálení poševní sliznice \)přitom vypadá úplně normálně růžově)....

do všech dostuplných čípků, mastí atd jsem vrazila už desetitisíce a nic nepomáhá, ani přelečení ATB...to potlačí jedno a objeví se druhé.

fakt už jsem zoufalá, nechápu, že nic nepomáha...jak ríkám do te doby jsem ani neveděla co je to bakteriální zánět a teď se ho nemůžu zbavit...
prosím o každou radu...doktoři už neví kudy kam...navíc když jim tam jestě příjdu bez výtoků, zápachu a s hezkou sliznicí..neví si rady

terka80
17. únor 2021

@europa00 ja bych zkusila probioticke cipky

europa00
autor
17. únor 2021

@terka80 nepomáhá..zkošela jsem snad vše dostupné...a hlavne nemám jináý příznak než tu přecitlivělost sliznice

martiniquest
17. únor 2021

Koukni na Gabriellu Tuatti. Zabyva se lecbou luna. Ja mela rok kazdy mesic kvasinkovou infekci. Nepomohlo nic az Gabrieliny cipky. Vyrabi je sama z bylinek, ktere osobne sbira.

priefi
17. únor 2021

@europa00 jez každý den probiotika, nepoužívej barevné a voňavé toaletní papír. Intimní mýdlo vybírej s kyselinou mléčnou. Pokud máš kvasinky, nebo něco bakteriálního, musí se podlecit i přítel mastí, která je k tomu určena (gynekolog napíše), pokud se nepodleci, bude Tě pořád infikovat. Jako podpůrnou léčbu doporučuji lichořeřišnici, buď tinkturu nebo tbl.

A jak často se během dne tam myješ, max by se mělo 2x denně.

priefi
17. únor 2021

Pak ještě kyselost těla záleží od toho, co jíš. Zkus omezit kyselé potraviny (bacha ne, že něco je kyselé, tak to je kyselá potravina, takto to nefunguje) a jez spíše zásadité potraviny.

montelvina
17. únor 2021

@europa00 bohužel tohle je vlak na dlouhou trať ...někdy se musí změnit cely jídelníček ...musím říct že me hodně pomohly speciální bilinkove směsi na pití a hlavně Wobenzyn je dráhy ale pomohl ...ale třeba já mám rada sladké takže vrací se ...chce to dobrého lékaře ...a hlavně když se podaří vyléčit opravdu pak používat probiotika poševní jednou týdne ...a na intimní mýdla se úplně vykašli me jendou lékařka která vedla i různé operace říkala že některé ženy nesnesou ani tohle proste jen voda...pozor na přehnanou hygienu a hlavně nestresovat...gynekologickeho léčení mám za sebou dost ...a trvalo dva roky než jsem se ztoho dostala :..lékaři bohužel tvrdily ze některé bakterie jsou schopné si tam dole někde zalest a za čas znova sami od sebe propuknout ...dost pomohl fakt Wobenzyn i když bylo náročné ho brát na lačno ...brala jsem 5 tablet 3 krát za den a nedobrala jsem ani celou kůru a pomohl

martaskaaa
17. únor 2021

A chlap je taky vyléčený i tam dole? Jemu totiž vůbec nemusí nic být a může ti to pořád sexem vracet. Kdysi jsem tohle řešila s ex a na gynde mi dali prášky myslím Entizol, museli jsme je mít oba a pak jsem se ještě mazala Macmirorem a on Canestenem. Mezitím byl samozřejmě zakázaný sex...za týden až dva byl klid.
Dr mi říkal, že většinou to řeší jen ženy a zapomíná se na chlapovo přirození 😀

europa00
autor
18. únor 2021

@priefi ahoj ...všechny toto základní věci vím už dávno, nikdy jsem nepoužívala parfemované mýdla, toaletní papíry ani ubrousky hygienu mám normální opravdu max 2 x denně, když člověk třeba maká na zahradě...partner byl take prave přeléčený atb a on žádné problémy nemá...mě se to začlo zhoršovat s léčbou ATB, kterou jsem brala na ten krk..jsk dřívám předtím jsem nevěděla ani co je to macmiror, nikdy jsem na to netrpěla...

europa00
autor
18. únor 2021

@martaskaaa ahoj partner samozrejme vždy přeléčen, na macmiror už mám reakci ještě ví e to pálí..jako bych už nic nesnesla, vše začalo lečbou ATB kterou jsem brala na ataky v krku, tam jsme nevedeli že je partner přenašec, zjistili jsme to až po 4 letech ustavicneho předavaní infekce...

europa00
autor
18. únor 2021

@martiniquest ahoj o te jsem četla ale vím že pozastavila cinnost, kvuli svemu těhu, ale zkusím mrknout ted jestli už je v provoru, děkuji za připomenutí.

martiniquest
18. únor 2021

@europa00 Uz se rozjizdi. Dite uz ma rok a pul a Gabi se pomalu vraci. Napis ji

priefi
18. únor 2021

@europa00 v tom případě fakt se záměr na to, abys jedla každý den probiotika a tu lichořeřišnici

europa00
autor
18. únor 2021

@martiniquest děkuji moc, napíšu

denci96
22. únor 2021

Ahoj, já se toho zbavila když jsem přestala jíst bílý cukr a mouku... Jinak pomáhají taky probiotika a intimní mýdlo (mě pomohlo Cannaderm)