Zdravím všechny maminky budoucí i součastné. Chtěla by jsem najít "snažilky" s podobným problémem a tím je chemoterapie a početí miminka. Jako laik vím že léčba chemoterapií nezabíjí v těle jen rakovinotvorné buňky ale i ty zdravé..bohužel se to s vámi i po uspěšné léčbě vleče celý život. Můj partner měl rakovinu varlat,vyléčil se,přesto se mu ani po skoro 20ti letech netvoří spermie. To znamená diagnóza azoospermie a jediná možnost početí je použít spermie které odevzdal před léčbou (díky bohu ta možnost tady byla i dříve)..jsem po prvním IVF,spermie byly živé po rozmražení,oplodnily mé vajíčka,vznikly embryjka supr kvality..přesto jsem bohužel potratila v 10 tt. Nechci to na nic svádět,může to být čímkoliv. Je zde někdo kdo má stejný problém nebo podobný a podařilo se počít miminko přirozenou cestou i když verdikt doktorů byl jasný,šance snad 1%??? Jsou páry kterým se to i po léčbě podařilo,ale moc tomu nedávám...
@p1983k Dobrý den,
Zrovna teď jsem těhotná, bohužel nejspíš mimodelozne , před týdnem jsem si dělala test a vyšel pozitivním, jenže druhý den strašné bolesti na práve straně v podbřišku a krvácení. Zašla jsem ke svému gynekologovi a ten, bohužel neviděl v děloze nic. Můj přítel je o 18 let starší než já a když mu bylo 24 prodělal nádorové onemocnění varlete. Zamrazili mu spermie ještě před chemoterapii a po dvou letech mu sdělili, že je neplodny se svou tehdejší partnerkou chtěli miminko asi o 10 let později toto vyšetření absolvoval znovu a opět mu sdělili že je bohužel neplodny (málo pohyblivé sperma)a tak využili ivf narodil se mu syn. S partnerkou už nežije jsem spolu dva roky a jelikož mi sdělil že děti mít nemůže, vybrala jsem si nitro děložní tělísko a asi po roce s ním otěhotněla přirozenou cestou, bohužel mimodelozne. Spermie už zmražené nemá jelikož děti neplánoval. Myslíte že se nám ještě podaří mít dítě. Je tu někdo s podobnou situaci. Stalo se to už někomu? Neřešila jsem to byla jsem smířená s tím že miminko nebude. Teď bych hrozně chtěla
ob