Červené fleky na prsou. Co to může být?

bibg
6. čer 2024

Ahojte prosím vás poradte čo môže byt toto? Sú take ako petechie, bodky, zilky už ich tam mám viac ako týždeň. Nieje to na povrchu kože. Ale pod kožou. Keď stlacim nezmizne to. Neboli to, nesvrbi to. Mám s tým niekam ísť? Stretli ste sa stym? Dakujem

adelisss
6. čer 2024

Nejsi těhotná? Připadá mi to trochu jako strie...

bibg
autor
6. čer 2024

@adelisss nie niesom. Mám akurát ms. Niesu to strie.

erchia
6. čer 2024

Pěkný den, v téhle fázi si nejsem jistá, ale takhle nějak u mě začal problém se stafylokokem. Tedy větší část těhotenství takhle a pak v době porodu, tudíž i oslabené imunity, to vyskočilo i s tekutinou a tak... Takže nejlépe hlídat, popř. teď zkusit třeba praktika a zkusit třeba Framykoin.
A pokud probíhá kojení, tak to chce obzvlášť opatrnost.

bibg
autor
6. čer 2024

@erchia zlatý stafylokok mi bol zistený na začiatku roka v hrdle. Dostala som antibiotiká. Tehotná niesom, nekojim. Akurát mám 2 deň ms. Ale mám to od minulého týždňa všimla som si že mi tadiaľ viedla gumicka podprsenky. Nosím take iné podprsenky ale už vyše týždňa ju nenosím. Odkedy som si to všimla tak som si ju nedala a nezmenilo sa to. Úprimne mam strach. Na sono som bola vo februári. A bolo všetko v poriadku. Neiekedy neviem či má to aj boli alebo si to už nahovaram. Som vystresovaná. Hrcku si nikde necitim. Fľak nieje na kozi ale pod kožou

erchia
6. čer 2024

Zkusila bych zajít za praktikem a poradit se ;) Třeba aspoň ten Framykoin na to napíše.
Mně to na začátku taky zareagovalo na Framykoin, pak během těhotenství to tam sice bylo, ale nikdo z doktorů to neřešil. Pořád mě uklidňovali, že to při kojení vadit nebude.
Na jejich obranu musím uvést, že se s tím asi nesetkávaj často, ale stejně nám to přispělo k dost slušné poporodní krizi.
No a pak těsně před porodem to vyskočilo v podstatě do zánětu a už to prostě právě "jelo"...

Ale za mě, pokud by to byl ten stafylokok, tak ten je za normálních okolností sice komplikace, ale snad by to nemělo nést vážnější následky.
U nás to hlavně neslo riziko pro novorozeného syna.

Ale jasně, hlavně sledovat, třeba už teď zkusit praktika, popř. pak při "vyskočení" tekutiny.
Nechci to bagatelizovat, rizika jsou vždycky, u nás třeba i byla otázka, jestli to není zlatý stafylokok, ale budu držet palce, že to je "jen" tenhle zpropadený kok.., co se bude dát zkrotit mastičkama, či antibiotiky, posílením imunity.
Krom zmíněného Framykoinu, mi na to dávali i myslím, že višňák (mast) a antibiotika Dalacin a ještě jedny, myslím, že Anthracin, nebo tak nějak.

bibg
autor
7. čer 2024

@erchia bola som na gyn. a nevie čo to je iba že to nevyzerá byt nič vážne. Predpísal mi Framykoin a že ak to potom nezaberie tak mám ísť na kožné. Hrcku tam nemám, ani nič iné. Nemám to povrchové. Vôbec neni cítiť nq povrchu nič. Je to akoby hneď pod kožou. Tak uvidim či to prejde po tom framikoine a keď tak budem riešiť ďalej

klpoiu
7. čer 2024

A nemela si podprsenku s kostici ktera te tlacila?? Pac mi to prijde jako cucflek. 🫣 Nebo kdyz na prsou si parkrat přejedes nehtem udela se ti to taky. Takove cervene tecky, proste neco jako cucflek.

helen_h
7. čer 2024

@bibg Někdy se stačí jen nešetrně podrbat na stejně a ty podkožní "petechie" mi vyskočí taky. A jak je to vylitá čerstvá modřinka, tak to taky docela dlouho pak mizí. Je to na místech poměrně souměrně, jestli zmiňuješ nějakou jinou podprsenku, sázela bych na dráždění tou podprsenkou. Někdy stačí i jen hrubě zapošitá krajka, jak se to tře o kůži nebo trochu svědí, člověk to podrbe a podlitinka je na světě.

bibg
autor
7. čer 2024

@helen_h
@klpoiu Áno mám takú podprsenku ktorá mi to mohla robiť ale už vyše týždňa som ju nemala a nezmenilo sa to. Koľko to takto môže byt? Som vystrašená 2x som bola operavana na hrcku v prsníku. Bol to iba fibrom ale aj tak, človek sa už začne báť keď má nejakú zmenu na prsníku hoci pre niekoho banálnu.

klpoiu
7. čer 2024

@bibg Dlouho to trva nez se vytrati,klidne 10 dnu. Vsak vyzkousej. Prejed si parkrat nehtem na boku prsa,a pak to porovnej. Ale mas to na stejnych mistech na obou prsach, za me je to jen tohle. Byla bych v klidu.