Ahoj holky
Mám takový dotaz, samozřejmě u dr jsme byli a ještě pojedeme teď 19. 6 ale chtěla bych slyšet i názor od někoho jestli s tím máte zkušenosti? Synovi bude 11 let od dětské dr. máme žádanku na urologii kvůli částečné fimóze. Těžko se mi to popisuje tak snad se v tom význáte🙂 Jde o to, že syn nepřetáhl ještě cely žalud. Nebo on ho přetáhne akorát nám chybí ještě kousíček přes tu hranku ( nebo prstenec ) dr dětská říkala ať to nějak nehrotím, že si mysli, že tam jde o kratší tu uzdičku a že se to vlivem hormonu pak uvolňuje. Ale, že nám dá žádanku na URL at mu na to kouknou. Syn je objednány, popsala jsem dr vo máme za problém a řekl tak to kdyžtak fikneme a uděláme obřízku 🙈
Chápu, že to asi dr mysli dobře a jinak to neřeší ale je nějaká šance, že by se mu to mohli ještě povolit a přetáhneme to sami ? Nebo jsem četla, že se pouze nařízene ta uzdicka a pak to jde krásné stáhnout.
Tak pokud mate někdo zkušenosti budu rada 🙂
@guliii dekuji moc 🙂
@nellinka1113 jen pozor na URL a násilné přetažení, pokud nemá problémy se záněty nebo močením za sebe bych tam s klukama ještě nešla a dala tomu čas. Stává se, že při násilném přetažení nebo obkroužení mohou vzniknout trhlinky a předkožka ztrácí elasticitu a pak už je opravdu jen řešení obřízka nebo částečná obřízka. Přetahovat je potřeba až k sexu a na to má stále ještě nějaký čas. Případně v této skupině poradí i urology, kteří nejsou hned pro strhávání a obřízku.
@guliii na urologii jsme byli a naprosto super lékař. Kouknul na to řekl, ze to na obřízku vůbec není, ze pokud chceme ten kousíček nám stáhne a nebo prý máme počkat až se to uvolní samo. Samozřejmě jsem zvolila, že počkáme. Takže mu ukázal i jak si to má stahovat aby se to uvolnilo 🙂
@nellinka1113 tak to je skvělé. Snad bude víc a víc takových lékařů. Velice dobrý přístup. 👍
@guliii kéž by 🙏
Zkus dát dotaz do fb skupiny Předkožka u chlapců a její přirozený vývoj, nejnovější vědecké poznatky. Jsou tam i lékaři a urologové. Přetahování nechávám na synech, není kam spěchat. Manžel úplně přetáhl až ve 13 letech, žádné problémy nemá. Hormony v pubertě udělají největší díl.